Mi az arany közép út első unokánál?
Oké, 50-es, de itt arról van szó a leírás szerint, hogy nem csak anyós van ott, hanem a másik nabymama is. És nem marakodnak a gyerek felett, hiszen mint a kérdező leírta, az ő anyja meg se meri fogni a gyereket anyuka engedélye nélkül, hanem kvázi anyuka csinálja a különbséget már most a nagymamák között arra célozva, hogy az egyik rosszabb nagymama, ezért neki nem lehet azt, mint a másiknak.
Mert mindig ott tartunk, hogy továbbra sem tudjuk, anyuka miért nem engedi meg az anyósnak azt, amit az anyjának igen. Akkor menjen haza az ő anyja is, mikor hazaért a férje, aztán legyenek hármasban, és akkor nincs probléma.
Lehet, hogy a kérdezőnek ugyanúgy nincs kedve az anyósához, mint az anyjához, el kell dönteni, hogy akkor heti 1 alkalommal jöhetnek mindketten és akkor csinálhatják ugyanazt az unokával, aztán ennyi, nincs gond.
Max. anyuka hívja el az anyját, ha nincs otthon a férje.
"Hát ha nekem csak akkor lenne az unokám a gyerek ha én csinálhatnék mindent körülötte akkor elég nagy bajok lehetnének a fejemben"
Azt nem fogjátok fel, hogy nem ez a baj önmagában, hanem hogy csak az anyósnak nem engedi a tutujgatást anyuka, az anyjának igen. Akkor ne tutujgassa, pelenkázza senki, és nem lesz belőle vita. Vagy ahogy a kérdező mondta, legyenek ebben egyenlően kezelve, mondjuk a kérdezőt se értem, az az ő gyereke is, megfogja, felveszi és odaadja az anyja kezébe, nem kell a neje engedélyére várnia hozzá.
Én is le leszek pontozva, de az anyós ugyanúgy nagyanyja annak a gyereknek. És itt elsősorban nem is a nagyszülőkről van szó, hanem a szülőkről, mert apuka is az.
Megint más az, ha a két szülő megbeszéli, hogy X ideig senki nem megy oda, mert egyedül szeretnék átélni ezeket az időket. Teljesen oké. De itt nem ez van, hanem együtt, közösen kanosszajárást tartanak a két hetes körül. Akkor már ha oda vannak csődítve a nagymamák, mindkét szülőnek joga van a saját anyjának megengedni hogy felvehesse azt a gyereket.
Senki nem anyuka lerottyant állapotát vagy a lakást megy nézgeteni. De az apa, a másik szülő is szeretné megosztani ezeket a pillanatokat a saját anyjával. Ennyi erővel ő is mondthatná hogy mit keres ott a számára idegen nő, nem bízik benne.
Mondjuk én el is várom a férjemtől hogy egyenlő arányban a szülője legyen, kivegye a részét a gyerek körül. Lehet persze úgy is, hogy csak az anya tekinti magát szülőnek, apa le van szarva miután a megtermékenyítést elvégezte, anyós nincs nagyszülőnek tekintve mert hirtelen idegen lesz. Csak akkor ne legyen később sem csodálkozás, ha apuka másban is anyára tolja a feladatokat, mert úgy tűnik ő nem egynelő rangú szülője a gyereknek. Hisz még annyit sem mondhat a saját anyjának hogy fogja meg az unokáját. Így lehet jól elidegeníteni apát a saját gyerekétől, aztán pillogni hogy miért nem segít körülötte.
"lehet, de akkor sincs kedve senkinek egy idegent kerülgetni ilyenkor."
Ja, és apukának legyen kedve az anyósát kerületni? Az anyós mit keres ott folyton? Menjen akkor segíteni, mikor nincs otthon apuka.
Ha meg derogál, hogy a férfinak is van anyja, akkor olyat kell választani, akinek nincs. Mondjuk, nem tudom, az anyós miért lenne idegen, feltételezem, a kérdező felesége rokoni kapcsolatban van már vele egy ideje, nem az utcáról betévedt valaki az anyós, akit évente egyszer lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!