Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért mániája a nagyszülőknek,...

Miért mániája a nagyszülőknek, hogy a gyerek az utolsó szem cukorról is tudja, hogy ők vették?

Figyelt kérdés

Ilyen volt nagyanyám, anyám is, anyósom is. De sokaktól hallom. Vesznek egy ruhát, csokit, bármit és jön a "de mondd meg, hogy ezt a mama vette"

Sima ajándékoknál hagyján, de pl mikulás, karácsony, amikor úgymond tőlünk sem kap semmit, hanem mindent egyetlen varázslatos személytől, akkor már gáz. És mondjuk, hogy hozzanak át mindent és majd odatesszük a többi közé, mintha mondjuk a Mikulás hozta volna. És akkor hozzák külön napokkal később. A gyerek azt sem tudja mi van. Vagy "ezt a mama Jézuskája hozta" Mi van? Mama Jézuskája, Dédi Jézuskája? Keresztény ember létükre hogy jöhet ki ilyen a szájukon? Most húsvétkor ugyanez. Mondtam, hogy hozzák át a csokikat, amit a gyereknek szánnak, szétszórjuk a kertben. Erre áthozzák ma, mert ők elutaznak és nem jönnek húsvétig. Hát mondom, attól még én ki tudom szórni. De hát akkor a gyerekek nem tudják, hogy mama vette. ??? Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza.

Nem értem miért nem lehet csak örülni a gyerekek örömének, ahogy hisznek a csodákban. Miért kell minden áron, hogy a gyerej elaléljon a hálától, amiért a mama csoki nyuszit vett.

2023. ápr. 4. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
64%
Ezt már csak ti költitek hozzá. Olvasd az előző oldalt.
2023. ápr. 5. 22:24
 62/68 anonim ***** válasza:
62%
Nincs itt mit "hozzákölteni". a kérdező egy hárpia, aki a beleköt a semmibe mert az anyósa csinálta. Pont.
2023. ápr. 5. 22:33
 63/68 anonim ***** válasza:
69%

"Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza."

A Mama nyuszija hozta :D

2023. ápr. 5. 23:03
 64/68 anonim ***** válasza:
73%

62, ugyan már. Ti költitek hozzá. Ha a nagynénje csinálná, akkor is kiírta volna a kérdést. Csak mindenki az anyósra van kiéleződve.

Egyszer írtam ki kérdést róla, ott elküldtek az édesanyám háta közepére. Múltkor ugyanazt egy válaszban leírtam, 100% pontozást kaptam, úgyhogy hagyjuk🤣

2023. ápr. 6. 07:05
 65/68 A kérdező kommentje:

57, ezt meg honnan veszed? Honnan tudod hogy én hogy viszonyulok másokhoz?

A szeretetnyelv lényege hogy azét veszem figyelembe, akit megszólítok vele. Ha már egyszer a szeretetem akarom kifejezni.

2023. ápr. 6. 13:06
 66/68 A kérdező kommentje:
60, ilyesmiről még csak szó sem volt. Bemásolnád, hol olvastad ezt a hülyeséget?
2023. ápr. 6. 13:12
 67/68 A kérdező kommentje:

62, az utolsó szavad volt, ami egyértelművé tette, hogy te nem is erről a kérdésről beszélsz hanem valami saját sérelemről. Hiszen nem is érdekel téged, hogy én mit írok.

Ha érdekelne értelmezted volna, hogy nem is kimondottan anyósomról van szó. A saját anyám is ilyen, vagy még ilyenebb. Ő konkrétan még azt is ki szokta hangsúlyozni hogy pl az adott ruha milyen drága volt.

2023. ápr. 6. 13:16
 68/68 anonim ***** válasza:
80%
Mondom én, sötétség van a fejekben
2023. ápr. 6. 13:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!