Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért mániája a nagyszülőknek,...

Miért mániája a nagyszülőknek, hogy a gyerek az utolsó szem cukorról is tudja, hogy ők vették?

Figyelt kérdés

Ilyen volt nagyanyám, anyám is, anyósom is. De sokaktól hallom. Vesznek egy ruhát, csokit, bármit és jön a "de mondd meg, hogy ezt a mama vette"

Sima ajándékoknál hagyján, de pl mikulás, karácsony, amikor úgymond tőlünk sem kap semmit, hanem mindent egyetlen varázslatos személytől, akkor már gáz. És mondjuk, hogy hozzanak át mindent és majd odatesszük a többi közé, mintha mondjuk a Mikulás hozta volna. És akkor hozzák külön napokkal később. A gyerek azt sem tudja mi van. Vagy "ezt a mama Jézuskája hozta" Mi van? Mama Jézuskája, Dédi Jézuskája? Keresztény ember létükre hogy jöhet ki ilyen a szájukon? Most húsvétkor ugyanez. Mondtam, hogy hozzák át a csokikat, amit a gyereknek szánnak, szétszórjuk a kertben. Erre áthozzák ma, mert ők elutaznak és nem jönnek húsvétig. Hát mondom, attól még én ki tudom szórni. De hát akkor a gyerekek nem tudják, hogy mama vette. ??? Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza.

Nem értem miért nem lehet csak örülni a gyerekek örömének, ahogy hisznek a csodákban. Miért kell minden áron, hogy a gyerej elaléljon a hálától, amiért a mama csoki nyuszit vett.

2023. ápr. 4. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
90%
Az a baj, hogy itt nem a kérdés tárgya a fő probléma. Simán csak megvan a szokásos anyós-feleség ellentét és ennek a gyerek az áldozata.
2023. ápr. 4. 22:11
 22/68 anonim ***** válasza:
82%

Keresztény létünkre nálunk is mindenki úgy fogalmazott, hogy a nagymamáék Jézuskája, keresztmamáék Jézuskája, anyuék Jézuskája stb. Nem lettünk ettől sem hitehagyottak, sem skizofrének.

Én azt látom ebben, hogy féltékeny vagy a nagyszülők és a gyerekeid közötti szeretetre és gyártasz hozzá egy ilyen ideológiát. Nem értem, mi ebben a jó. Ha egy nagyszülő szereti a gyerekét, azzal nem vesz el tőled semmit - a gyerekednek viszont nagyon sokat ad.

Kérdező, őszintén sajnálom a gyerekedet, hogy ilyen anyja van.

2023. ápr. 4. 22:14
 23/68 anonim ***** válasza:
88%

Itt veled van oriasi baj kerdezo, nem a szerencsetlen nagyszulokkel.

Nem tudom mi lehet ennek a hattereben, de talan a 22-es tapintott ra az igazsagra.

2023. ápr. 4. 22:22
 24/68 anonim ***** válasza:
89%
"De hát akkor a gyerekek nem tudják, hogy mama vette. ??? Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza." Ennyire ne akard már hazugságban nevelni a gyereked. A gyereknek tök mindegy ki hozta, örülni fog. Az hogy te el akarod venni ezt a kis örömöt is a nagyszülőtől, viszont elgondolkodtató, érdekelne mitől vagy ilyen defektes, hogy egy hazugság fontosabb számodra...
2023. ápr. 4. 22:31
 25/68 anonim ***** válasza:
87%

"Simán csak megvan a szokásos anyós-feleség ellentét és ennek a gyerek az áldozata."

Inkább csak a feleségnek van baja. Jószokás szerint szidni illik az anyóst.

2023. ápr. 4. 23:03
 26/68 anonim ***** válasza:
73%
Kérdezö. Lehet, hogy felületesen olvastam, pedig irtad. Milyen idös gyerekekröl beszélünk? (Szerintem nagyon lényeges kérdés!)
2023. ápr. 4. 23:38
 27/68 anonim ***** válasza:
14%

Egyáltalán nem mindegy hogy hány éves a gyerek, de amúgyis felesleges nekiugrani a kérdezőnek mert leírta hogy az anyja és a nagyanyja is ezt csinálta nemcsak az anyósa. Pláne olyat írni higy "sajnálom a gyerekedet, hogy ilyen anyja van." kicsit túlzásba estetek.

Lesz még elég ideje a gyereknek hallgatni hogy kitől mit kap ha majd rájön az igazságra, ami nemsokára megtörténik. Egész gyermekkorában ezt fogja hallgatni. Ezért továbbra sem értem miért baj ha az élete első pár évében hisz a csodákban.

2023. ápr. 5. 00:48
 28/68 anonim ***** válasza:
76%
A kérdező egy szokványos hárpia. Aki szerint akkor is szar a nagyszülő ha lélegzik...
2023. ápr. 5. 02:41
 29/68 A kérdező kommentje:

Az én gyerekeim nem tudják, hogy tőlem van. Én sem tudtam gyerekként. Elhiszem, hogy az itteni válaszolók mind tudták, de én elhittem, hogy csoda történik.

A mama Jézuskája azért gáz nekem egy keresztény embertől (magam nem vagyok vallásos, de anyósom tipikus elsőpados templomjáró és sérelmezi, hogy a gyerek nem az), mert közben meg magyarázza a gyereknek, hogy egy Isten van és az ő egyszülött fia, Jézus. Karácsonykor meg mindenkinek sajátbejáratú Jézuskája van mint manója a Mikulásnak?

"Meg egyszer elmúlik a varázslat és rá fog jönni, hogy ti pakoltok a fa alá, akkor meg azt fogja érezni, hogy minden tőletek van a nagyszülők meg le se szarják."

Szerencsére a gyerekeim nem az ajándékok mennyiségében mérik, hogy ki mennyit foglalkozik velük. Ezt próbáltam már magyarázni a nagyszülőknek is, de nekik is hiába. A minőségi idő sokkal többet számít. Nekem az egyik nagymamám nagyvárosi asszonyság volt, pénze is volt. Elhozta az ajándékokat ünnepekkor, odaadta, aztán mintha ott se lennénk, beszélgetett meg iszogatott apámékkal. A másik mindig szerényebb ajándékokat adott, de sokat kertészkedtünk együtt, sütöttünk sütit, állati jó játékokat talált ki. Vajon hogy emlékszem vissza, melyik törődött jobban velünk és melyik volt, amelyik le se szart?

2023. ápr. 5. 04:04
 30/68 A kérdező kommentje:

24. "A gyereknek tök mindegy ki hozta, örülni fog"

Nem, nem fog. A mindennapokban is esznek édességet, így konkrétan nem is érdekli őket a csoki. A húsvéti csokikat kizárólag azért vesszük, hogy összeszedhessék a kertben, mert nekik az élmény a fontos. A csokit meg beledobom sütibe évközben. A mikulás ugyanez. Ha én adom, vagy esznek belőle vagy sem, de nem hozza őket lázba. A nagymamáké sem. Ettől persze ők nagyon csalódottak, ami kínos nekem, kínos nekik és tesznek róla, hogy a gyereknek is az legyen.

És ez nem anyós-meny ellentét, mert mint írtam, az én szüleimmel ugyanez van.

Nem vagyok féltékeny, de régen rossz ha a gyerek iránti szeretet abban merül ki, hogy "a túró rudit mama vette". Tele a hűtő túró rudival, nem különösebben érdekli a gyerekeket. Ellenben ha elvinnék őket a játszótérre, sokkal jobban értékelnék.

2023. ápr. 5. 04:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!