Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért mániája a nagyszülőknek,...

Miért mániája a nagyszülőknek, hogy a gyerek az utolsó szem cukorról is tudja, hogy ők vették?

Figyelt kérdés

Ilyen volt nagyanyám, anyám is, anyósom is. De sokaktól hallom. Vesznek egy ruhát, csokit, bármit és jön a "de mondd meg, hogy ezt a mama vette"

Sima ajándékoknál hagyján, de pl mikulás, karácsony, amikor úgymond tőlünk sem kap semmit, hanem mindent egyetlen varázslatos személytől, akkor már gáz. És mondjuk, hogy hozzanak át mindent és majd odatesszük a többi közé, mintha mondjuk a Mikulás hozta volna. És akkor hozzák külön napokkal később. A gyerek azt sem tudja mi van. Vagy "ezt a mama Jézuskája hozta" Mi van? Mama Jézuskája, Dédi Jézuskája? Keresztény ember létükre hogy jöhet ki ilyen a szájukon? Most húsvétkor ugyanez. Mondtam, hogy hozzák át a csokikat, amit a gyereknek szánnak, szétszórjuk a kertben. Erre áthozzák ma, mert ők elutaznak és nem jönnek húsvétig. Hát mondom, attól még én ki tudom szórni. De hát akkor a gyerekek nem tudják, hogy mama vette. ??? Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza.

Nem értem miért nem lehet csak örülni a gyerekek örömének, ahogy hisznek a csodákban. Miért kell minden áron, hogy a gyerej elaléljon a hálától, amiért a mama csoki nyuszit vett.

2023. ápr. 4. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
38%
Akkor adja oda a mami a gyereknek. Nem kell egyből menekülni, adja át ő és le van tudva. A válaszolók erre nem tudnak mit mondani :D
2023. ápr. 5. 12:29
 42/68 anonim ***** válasza:
12%
Egyébkent baxhatják a szeretetnyelvüket, a gyerekkel játszani kell. Furcsa módon a közel 80 éves mamám a maga módján játszik a dédivel...
2023. ápr. 5. 12:32
 43/68 A kérdező kommentje:

Képzeld, hallottam már a szeretetnyelvről. Mi pont azt tanultuk, hogy a másikat nem a saját szeretetnyelvemen kell megszólítanom, hanem az övén. A gyerekeimnek ez a minőségi idő. Szerintem a legtöbb gyereknek ez a fontos. Anyósom testvére például évente párszor át szokott jönni hozzánk. Nincs gyereke és az enyémek amolyan pótunokák neki. Mi is szoktunk menni. Hihetetlen jófej, a gyerekek imádják, mert vicces, sokat bohóckodik. Autózik vagy babázik velük. Nem azt mondom, hogy fogócskázzanak a játszótéren, bár egyébként nem roskatag öregemberekről van szó. Anyósom például 57 éves.

De a gyerekek szívesebben mennek oda, ahol foglalkoznak velük, mint ahol egy doboz bonbonnal leteszik őket a tv elé.

2023. ápr. 5. 13:05
 44/68 anonim ***** válasza:
85%
#43 de nem mindenki tudja azt adni amit te akarsz. Ahelyett hogy eröltetned inkább fogadd el, amit adnak. Nem mindenki az a gyerekekkel bohockodós típus. Nyilván jó ha jatszanak a gyerekkel, de ha valaki nem így akar kedveskedni, akkor kar eröltetni. Fogadd el azt, ahogy ők mitatják ki a szeretetüket és örülj hogy törődnek vele a nagyszülők.
2023. ápr. 5. 14:08
 45/68 anonim ***** válasza:
14%

El vagyok ájulva a válaszok többségén, vagy mindet egy ember írta??!?

Sajnálom kérdező, nagyon gáz, amit a nagyszülők művelnek, megváltoztatni nem tudod őket sajnos. Így sajnos csak elengedni tudod, bólogatsz, és kész, nem tudsz mást tenni. A gyerekek nem hülyék, már most látják, hogy a nagyi testvére sokkal jobb fej, és viselkedik valódi nagyszülőként, mint az igazi 4 együttvéve. Vele kell foglalkozni igazán, ő érdemli meg, főleg, hogy neki nem adatott meg saját unoka!

2023. ápr. 5. 14:16
 46/68 anonim ***** válasza:
68%

Ugye még mindig a Mikulasrol és a Jézuskárol beszélünk? Mert szerintem itt egyesek már áttértek az általános hétköznapi ajándékozásra. De a kérdés nem erről szól. A gyereknek van ez a kb 5 év az életében amikor még megy a titkolózás. Most erről van szó, nem arról hogy 8 évesen a szülinapjára kap valamit a nagyítól és azt le kellene tagadni. És kétlem hogy idősebb korában pont arra fog visszaemlekezni hogy kitől mit kapott 3-5 éves korában.

45. Hogy mondhatsz ilyet egy vadidegen embernek hogy az anyósa rossz nagyszülő, és nem érdemli meg higy lássa az unokáját csak mert nem úgy játszik vele mint a másik rokon? Abba gondolj bele hogy tenyleg nem mindenki az a "jófej" nagyi vagy nagynéni, nagybácsi. Mert a gyerekekkel való foglalkozasrol annyit hogy én se vagyok a gyerekekkel játszó típus hanem inkább az aki beszélget, esetleg olvas, a közös sütésbe is benne lennék ha lenne rá alkalom. De tudom hogy ezt a kicsi gyerekek nem értékelik úgy, pont ezért nem én vagyok a kedvencük, mert nem bohóckodok. De durva lenne ha valaki ennyiért nem engedné hogy találkozzak a gyerekkel vagy lenne velem ellenséges.

2023. ápr. 5. 15:41
 47/68 anonim ***** válasza:
0%
#46. Sehol nem írtam ilyet, hogy ne lássa a nagyszülő az unokát, sőt, teljesen kiforgattad a szavaimat. Hol olvastad ezt?????
2023. ápr. 5. 15:50
 48/68 anonim ***** válasza:
72%

38!

Nem olvasom el az összes kommentet, konkrétan a féltett kérdésre és az abban leirtakra válaszoltam. De amúgy ha nem vallásos, akkor mégis miért ünnepli a karácsonyt meg a húsvétot?

2023. ápr. 5. 15:54
 49/68 anonim ***** válasza:
100%
47. "Vele kell foglalkozni igazán, ő érdemli meg, főleg, hogy neki nem adatott meg saját unoka!"
2023. ápr. 5. 15:58
 50/68 harebell ***** válasza:
92%

Nekem döbbenet, hogy ilyen egyszerű kérdést ennyire fel lehet fújni.

Hadd adja oda a nagyszülő az ajándékot, csokit, akármit, ettől az személyesebb lesz, a nagyszülőkkel nincs felesleges konfrontáció és örül neki, hogy adhatott valamit közvetlenül, a gyerek számára meg hidd el, ettől nem csökken a varázs. Én őszintén hittem a Mikulásban és a Jézuskában is, de valahogy elfogadtam, hogy a vásárban is van egy Mikulás, a plázában is, az oviba is jött egy, anya meg apa munkahelyére is, meg minden rokonnál hagyott nekem is valamit :D ez a gyerekeknél belefér ebbe a játékos-varázslatos képbe. Akinél nem, azt meg valószínűleg nem pont ez fogja kiábrándítani.

De persze, divatos szemlélet, hogy jogod van meghúzni a határaidat, a te döntésed, hiszen a te gyereked, a nagyszülő meg csak ne szóljon bele - mondhatom ezt is, ha jobban esik :D De szvsz ez nem az a probléma, amiből érdemes harcot csinálni meg ráfeszülni.

2023. ápr. 5. 17:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!