Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért mániája a nagyszülőknek,...

Miért mániája a nagyszülőknek, hogy a gyerek az utolsó szem cukorról is tudja, hogy ők vették?

Figyelt kérdés

Ilyen volt nagyanyám, anyám is, anyósom is. De sokaktól hallom. Vesznek egy ruhát, csokit, bármit és jön a "de mondd meg, hogy ezt a mama vette"

Sima ajándékoknál hagyján, de pl mikulás, karácsony, amikor úgymond tőlünk sem kap semmit, hanem mindent egyetlen varázslatos személytől, akkor már gáz. És mondjuk, hogy hozzanak át mindent és majd odatesszük a többi közé, mintha mondjuk a Mikulás hozta volna. És akkor hozzák külön napokkal később. A gyerek azt sem tudja mi van. Vagy "ezt a mama Jézuskája hozta" Mi van? Mama Jézuskája, Dédi Jézuskája? Keresztény ember létükre hogy jöhet ki ilyen a szájukon? Most húsvétkor ugyanez. Mondtam, hogy hozzák át a csokikat, amit a gyereknek szánnak, szétszórjuk a kertben. Erre áthozzák ma, mert ők elutaznak és nem jönnek húsvétig. Hát mondom, attól még én ki tudom szórni. De hát akkor a gyerekek nem tudják, hogy mama vette. ??? Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza.

Nem értem miért nem lehet csak örülni a gyerekek örömének, ahogy hisznek a csodákban. Miért kell minden áron, hogy a gyerej elaléljon a hálától, amiért a mama csoki nyuszit vett.

2023. ápr. 4. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:
Hogyhogy minek ünneplem a karácsonyt? Szinte mindenki ünnepli, nem csak a keresztények.
2023. ápr. 5. 18:00
 52/68 anonim ***** válasza:
83%

50: "Hadd adja oda a nagyszülő az ajándékot, csokit, akármit, ettől az személyesebb lesz, a nagyszülőkkel nincs felesleges konfrontáció és örül neki, hogy adhatott valamit közvetlenül"

Hát pont ezt kell megakadályozni!

Olyan jó érzés összebalhézni a nagymamákkal és mindegyiket kiosztani, MERT ÉN VAGYOK AZ ANYA ÉS ÉN DÖNTÖK MINDENRŐL, AMI A GYEREKKEL KAPCSOLATOS.

Elvi alapon ki kell találni agyrém elméleteket, és ezek alapján kell a nagyszülőket móresre tanítani!

Tanulja meg mindenki, hogy ÉN VAGYOK AZ ÚR A GYEREK KÖRÜL.

:-))))))))))))))))

vagy inkább:

:-((((((((((((((

2023. ápr. 5. 18:06
 53/68 anonim ***** válasza:
12%
52. Te beteg vagy.
2023. ápr. 5. 18:32
 54/68 anonim ***** válasza:
84%
Atyaég mi van itt.
2023. ápr. 5. 18:33
 55/68 anonim ***** válasza:
100%
A 21-es válaszolóig minden rendben volt 😅
2023. ápr. 5. 18:35
 56/68 anonim ***** válasza:
12%

Ez a kérdés már bennem is megfogalmazódott. Anyósomék ateisták, az első alkalommal, mikor kiejtette a száján a gyereknek, hogy "xy Jézuskája", olyan képet vágtam, hogy soha többet nem mondott olyat.

Nekem ez úgy jön le egyébként, hogy ha nem is mondják el, tudatosítani akarják a saját szerepüket. Ünnepekkor pl. semmilyen ajándékot nem hoznak, ha megy a gyerek, akkor kapja, de csakis ott. A rokonok nagy része szintén hozzájuk adja be. Nekem ez nagyon ellenszenves, mert a rokonok előtt megy az imádat, közben meg rá se bagóznak a gyerekre.

Én sosem ragaszkodom személyes átadáshoz, majd az illető gyerek anyja odaadja, ahogy akarja

2023. ápr. 5. 18:36
 57/68 anonim ***** válasza:
88%

"a másikat nem a saját szeretetnyelvemen kell megszólítanom, hanem az övén"

Bort iszol és vizet prédikálsz...

Hiszen te sem veszed figyelembe mások szeretetnyelvét a sajátodon kívül.

2023. ápr. 5. 20:46
 58/68 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy még mindig ott tartunk, hogy ez egy szimpla asszony-anyós konfliktus aminek eszközei és áldozatai a gyerekek.
2023. ápr. 5. 20:48
 59/68 anonim ***** válasza:
16%
Itt a gyerek szeretetnyelve a lényeg, nem az anyósé, a postásé, az óvónénié, a nagyié.. hanem a gyereké!!! És neki nem az ajandék hanem az időtöltés a fontos.. leírta már többször is. Nem kell utánuk rohanni, de egy Bújj bújj zöldágat csak el tud énekelni a nagyika. Vagy egy 10 perces mesét csak elmond, vagy tolhatja a kisautót vagy a barbi járgányt. Az nem fárasztó.
2023. ápr. 5. 22:05
 60/68 anonim ***** válasza:
76%
#59 És honnan tudjuk hogy a "nagyika" nem énekel a gyereknek? Hiszen mi csak a kérdező meséjét ismerjük, aki pedig egyértelműen kijelentette, hogy senki nem bújj bújj zöldágazzon amikor ő Jézuskázik :)
2023. ápr. 5. 22:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!