Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért mániája a nagyszülőknek,...

Miért mániája a nagyszülőknek, hogy a gyerek az utolsó szem cukorról is tudja, hogy ők vették?

Figyelt kérdés

Ilyen volt nagyanyám, anyám is, anyósom is. De sokaktól hallom. Vesznek egy ruhát, csokit, bármit és jön a "de mondd meg, hogy ezt a mama vette"

Sima ajándékoknál hagyján, de pl mikulás, karácsony, amikor úgymond tőlünk sem kap semmit, hanem mindent egyetlen varázslatos személytől, akkor már gáz. És mondjuk, hogy hozzanak át mindent és majd odatesszük a többi közé, mintha mondjuk a Mikulás hozta volna. És akkor hozzák külön napokkal később. A gyerek azt sem tudja mi van. Vagy "ezt a mama Jézuskája hozta" Mi van? Mama Jézuskája, Dédi Jézuskája? Keresztény ember létükre hogy jöhet ki ilyen a szájukon? Most húsvétkor ugyanez. Mondtam, hogy hozzák át a csokikat, amit a gyereknek szánnak, szétszórjuk a kertben. Erre áthozzák ma, mert ők elutaznak és nem jönnek húsvétig. Hát mondom, attól még én ki tudom szórni. De hát akkor a gyerekek nem tudják, hogy mama vette. ??? Jó hogy, mert nem is. A nyuszi hozza.

Nem értem miért nem lehet csak örülni a gyerekek örömének, ahogy hisznek a csodákban. Miért kell minden áron, hogy a gyerej elaléljon a hálától, amiért a mama csoki nyuszit vett.

2023. ápr. 4. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:
A nagyobbik 5, a kisebbik 3
2023. ápr. 5. 04:12
 32/68 anonim ***** válasza:
82%

"Vagy "ezt a mama Jézuskája hozta" Mi van? Mama Jézuskája, Dédi Jézuskája? Keresztény ember létükre hogy jöhet ki ilyen a szájukon? "

Keresztény ember létedre hogy jut egyáltalán eszedbe, hogy a gyereknek azt mondd, az ajándékot a Jézuska meg a nyuszi hozza? Picit ellentmondásos vagy.

Amúgy meg semmi baj nincs azzal, ha a gyerek tudja, kitől kapta az ajandekot

2023. ápr. 5. 06:13
 33/68 anonim ***** válasza:
94%
Mert szeretné a nagyszülő, ha az unoka nem csak olyannak ismerné, amit anyutól hall róla.
2023. ápr. 5. 07:25
 34/68 anonim ***** válasza:
24%

Itt mindenki túlzásokba esik.

A gyereket nem ajándékkal kell lekenyerezni, hanem minőségi idővel...

A kérdező leírta hogy nem csinálnak a gyerekkel semmit, csak vesznek ezt azt és le van tudva. Én arra szánok időt amire akarok, még ha keveset is. Ők nem szánnak rájuk időt csak vesznek ezt azt, amiből már úgyis van. Ezen mit nem lehet érteni?

Nem mondta hogy a nagyiék faxkalapok és mindig elhordja őket a gyerek előtt, ezt ti raktátok hozzá mert valami fájdalom, vagy tüske van bennetek amit jó lenne megoldani, nem másra vetíteni.

Nálunk a mamáék vettek egy ruha csomagot, azt hittük ajándék, mert annyira boldogan mondták hogy ők ezt kinézték, megveszik, stb. de kifizettették, úgyhogy neem tudom mi volt ebben az ajándék.

2023. ápr. 5. 07:42
 35/68 anonim ***** válasza:
100%

@34, "A kérdező leírta hogy nem csinálnak a gyerekkel semmit, csak vesznek ezt azt és le van tudva."

Hol írta le?

2023. ápr. 5. 08:15
 36/68 anonim ***** válasza:
9%

Például itt....

"Szerencsére a gyerekeim nem az ajándékok mennyiségében mérik, hogy ki mennyit foglalkozik velük. Ezt próbáltam már magyarázni a nagyszülőknek is, de nekik is hiába. A minőségi idő sokkal többet számít."

2023. ápr. 5. 08:20
 37/68 A kérdező kommentje:

Köszönöm 36, de hagyd. Úgy látom el sem olvassák, amit írok vagy csak felületesen. Különben nem írnanak olyat mint a 32-es, hogy keresztény ember létemre hogy mondhatom, hogy a nyuszi hozza az ajándékot. Bár nem látom az összefüggést, de leírtam hogy én NEM vagyok vallásos.

Ugyanúgy hagyják figyelmen kívül a többi olyan válaszom is, ami nem őket támasztja alá.

2023. ápr. 5. 08:32
 38/68 anonim ***** válasza:
21%

32. A kérdező leírta hogy nem vallásos. Innentől kezdve a véleményednek sincs értelme.

Tényleg mindegy kérdező, már senki se olvassa el amit írsz. Az első 2 oldalon megkaptad a választ szerintem. Lehet higy rossz szokás, vagy éppen egy tudatalatti "én jobb vagyok", de ahogy a többiek is írták szerintem is ártalmatlan dolog.

2023. ápr. 5. 09:39
 39/68 anonim ***** válasza:
86%
De amúgy a nagyszülők általában idősem. Nem biztos hogy van idejük/energiájuk a játszótérre hurcolni a gyereket. Hallottál már a szeretetnyelvekről? Ha nem nézz utána. Mindenkinek más, lehet a nagyszülőknek az ajándékozás. Hagyd hogy mindenki úgy mutassa ki a szeretetét ahogy akarja, ne eröltesd rá a te hülyeségeidet. Csak azokra a válaszokra reagálsz, amik neked nyalnak és démonizálják a nagyit. Pedig valszeg semmi rosszindukat nincs bennük, csak szeretnének egy ku**va kis örömöt okozni a gyerekeidnek. Inkább örülj hogy foglalkoznak velük, vesznek ajándékot, ki akarják mutatni a szretetüket. Ha így akkor igy. Fa**ért kell elvenni tőlük ezt az örömöt? Ha a nagyszülőknek eu örömet okoz te komolyan nem tudod kinyökögni azt, hogy ezt tőlük van? Önző vagy. Ráadásul papolsz te arról, hogy mit fog majd érezni a gyerek x év múlva de te ezt nem tudhatod. Te is az a szülő vagyok, aki azt hiszi ő az atyaúristen és mindent tud, hogy az ő gyerekének mi a tökéletes és mindenki csinálja úgy. Na az ilyen szülők gyerekei szoktak panaszkodni kamaszkorukban, hogy a szüleik nem ismerik őket. Nem kell magadat ráeröltetni a fyerekre. Örül akkor is ha a mama adja az ajándékot, meg a mama is örül. Te miért sajnálod ezt az örömet a nagyszülőktöl? Képtelen vagy megérteni hogy nekik ez fontos, hogy így törődhessenek a gyerekkel.
2023. ápr. 5. 10:26
 40/68 anonim ***** válasza:
91%

Nézzük felnőtt emberként:

Ha van egy nagyon jó barátom, akivel keveset tudunk találkozni, de szeretném kifejezni felé a szeretetet és hogy fontos nekem.

Ezért veszek neki egy ajándékot.

Én lehet hogy ettől felszínes, önző szar vagyok, de szeretném magam átadni, szeretném, ha tudná, hogy ez tőlem van, hogy azért kapja, mert ezzel fejezem ki magam érzéseit iránta. És mielőtt félre érti valaki nem szerelemről van szó, hanem gyerekkori barátságról.

És nyilván ha a felesége azt mondaná, hogy adjam csak oda, majd bedobja a többi közé azzal tulajdonképpen elveszi tőlem a személyes kifejezés lehetőségét.

Mert persze, attól még lehet a haverom örülne neki, de mégis csak egy névtelen ajándék lenne a sok közül.

2023. ápr. 5. 12:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!