Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért lett normális az, hogy...

Miért lett normális az, hogy a nagyszülők tojnak a gyerekre, nem érdekli őket?

Figyelt kérdés

Az én alapvetésem az, hogy ha az ember szereti a gyermekét (mert minek vállalta volna, ha nem ezért), akkor a gyermeke gyerekét is szeretni fogja, de minimum kíváncsi lesz rá, ha más nem, legalább a gyereke kedvéért.

Itt meg nagyon sok kérdésben olvasom, hogy a nagyszülők el se mennek megnézni az újszülött unokát, elvárják, hogy mindig a szülő vigye, nem érdeklődnek, nem akarnak rá soha vigyázni, még annyira sem, hogy a szülő esetleg el tudjon menni pl. fogorvoshoz (nyilván megoldható dolgok ezek másképp, de jólesne az embernek a segítség), nem igazán érdekli őket, hogy van unokájuk.

És itt a GYK-n meg cikkek alatt ilyeneket íroshatnak, hogy nem a nagyszülőknek vállaltak gyereket, nem az unoka kell legyen a világ közepe, nem kell, hogy egy nagyszülőt érdekeljen az unokája, mert biztos megvan a saját élete... Hát basszus, komolyan vannak, akik szerint ez a szeretetlen, közömbös hozzáállás a normális?

Természetesen nem azokról az esetekről beszélek, mikor a szülők ki akarják használni a nagyszülőket, és folyton lepasszolni vagy ilyesmi, tehát ezt felesleges idekeverni. Azt nem értem, hogy jutottunk oda, hogy sokak szerint normális, hogy egy nagyszülőt annyira nem érdekel a saját unokája (ismétlem, az elvileg szeretett gyermekének a gyereke), hogy néhanapján esetleg magától meglátogassa vagy foglalkozzon vele kicsit?

2022. márc. 24. 18:52
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
75%

Ki akar jelesre vizsgázni "30"

Gondolod mi idősek rátok gondolunk ha megöregszünk hogy ápoljanak?Biztos nem.!!

Azt meg egy undorító megjegyzés hogy el vannak kényelmesedve

A te sz@ros seggedet is kényelmesen ő takarította!

Ha dolga volt cipelt téged és ha volt testvéred magával még ügyet intézni is.

Kényelmesen nem a nagyszűlő nyakába varta

Kényelmesen nyugdíj melett dolgozik hogy meg tudjon élni és TŐLED ne kelljen kérni semmít!

Úgy gondolom itt te vagy aki kényelmes életét szeretne.

Talán a gyerekvállalást jobban meg kelett volna gondolni

Nem hiszem hogy a nagyszülök eröltették rátok!

Az a baj hogy a mai fiatalság szeretne hátra dölve KÉNYELMESEN élni és mindent a szülőktől elvárni!

Ha a szülő ennek ellent mer mondani rossz!

Mond te milyen gyerek vagy a szüleid felé.

Hogyan jellemeznének téged?

2022. ápr. 15. 08:55
 32/36 anonim ***** válasza:
20%
Hat az én anyósom biztos nem takarította a popomat;D ellenben a mamam igen. Ő nagyon jó nagyszülő és dédszülő. És anyukám is. Az anyosomrol ne beszéljünk mert ő 1x vigyázott kisfiamra. Úgy mentunk haza h ki volt sírva a szeme, csak pelenka volt rajta. És nem adott neki inni sem. Szóval nem tudom miről beszélsz de sajnos vannak rossz nagyszülők. Elég undorit az ön stílusa. Lehet ez a baj....
2022. ápr. 15. 22:46
 33/36 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó vagyok. Én nem a saját anyukamrol vagy magamról beszéltem. Ők a világ legjobb nagyszülei.... nem tudom h mer ön így beszélni amikor az se tudja ezek szerint h ki kiről ir. Ha azt gondolja h ezek után anyósom jó nagyszülő akkor az elég szomorú. Igen iscel van kényelmesedve. Semmit nem segit amiota gyerekeink vannak. De ha színházba megy akkor arra van idő. Az unokáját babakocsiban nem tudta tolni 10 percet de túrázni elmegy 15 km-t. Hagyjuk már....
2022. ápr. 15. 22:50
 34/36 anonim ***** válasza:
20%
Milyen kényelem ön szerint ha hivatalos ügyet kell intézni? Nem tud olvasni? Apech-HEZ mentunk. Mégis hova rakjak 2 gyereket 3 órára? Használja az ágyat kicsit bár gondolom nem sikerül ha nem érti mit írok...
2022. ápr. 15. 22:54
 35/36 anonim ***** válasza:
86%

Maga kis kényelem.Nem szereti az anyósát.Maga tudja miért.

De ő is kitörölte az ön férje popsíját.

Valószínűleg nem könyörgött unokáért.

Nagyon helyes hogy el mer menni színházba vagy bár hová.

Egy életen át dolgozott és sem önnek sem a fiának nem tartozik el és beszámolni bár miről

Tudja tökéletesen olvastam hogy ügyintézésről ír a NAVnál

Részemről és a korombéli kényelmes akkori anyukákról csak annyít ezt még 3gyerekkel is meg kellett oldani.

Akkor volt szerencse ha a férjeink ép otthon voltak.De ha nem bizony még tömegközlekedéssel is menni kellett.

Talán kicsivel jobb volt a helyzet mert ott felállították még a fiatalokat hogy az anyák és a kicsi gyerek megkapja a helyét

A leirásából kényelem címszó alatt és ahogy figyelmeztetni próbált el sem tud képzelni ilyet.A mi generációnk bizony ilyen kényelmesen is élt.Nem mindenhová autóztunk.Volt család ahól meg sem engedhették maguknak.

Akkor ki itt a kényelem megszállottja?

A másik ha az a megátolkodott anyós dolgozik meg ne várja el sem ön sem más hogy szabadságot vegyen ki hogy bébiszitter lehessen.

Ez a feladat azé aki egy gyereket vállal.

De mint írja az ön szülei boldogan vállalják így a probléma megoldott és ők megbízhatóak.Ami a legfontosabb ha gyerekről van szó!

2022. ápr. 16. 07:14
 36/36 anonim ***** válasza:
19%
Az a baj, kedves utolsó válaszoló, hogy attól, hogy valamit sokszor elmond, még nem lesz igaz. Igaza van abban, hogy a nagyszülőknek nem kell a gyerekre vigyázni, nem kell lehetővé tenni, hogy az ő gyereke, az unokája szülője dolgozni, ügyet intézni, pihenni tudjon. Hiszen ebben ugyebár semmi szégyenletes nincs. Csak akkor nem is kell ennek ellenkezőjét kommunikálni sem most, sem pedig a jövőben. Amilyen az Adjonisten, szabad hogy olyan legyen a Fogadjisten is. Gondolom
2022. ápr. 18. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!