Miért lett normális az, hogy a nagyszülők tojnak a gyerekre, nem érdekli őket?
Az én alapvetésem az, hogy ha az ember szereti a gyermekét (mert minek vállalta volna, ha nem ezért), akkor a gyermeke gyerekét is szeretni fogja, de minimum kíváncsi lesz rá, ha más nem, legalább a gyereke kedvéért.
Itt meg nagyon sok kérdésben olvasom, hogy a nagyszülők el se mennek megnézni az újszülött unokát, elvárják, hogy mindig a szülő vigye, nem érdeklődnek, nem akarnak rá soha vigyázni, még annyira sem, hogy a szülő esetleg el tudjon menni pl. fogorvoshoz (nyilván megoldható dolgok ezek másképp, de jólesne az embernek a segítség), nem igazán érdekli őket, hogy van unokájuk.
És itt a GYK-n meg cikkek alatt ilyeneket íroshatnak, hogy nem a nagyszülőknek vállaltak gyereket, nem az unoka kell legyen a világ közepe, nem kell, hogy egy nagyszülőt érdekeljen az unokája, mert biztos megvan a saját élete... Hát basszus, komolyan vannak, akik szerint ez a szeretetlen, közömbös hozzáállás a normális?
Természetesen nem azokról az esetekről beszélek, mikor a szülők ki akarják használni a nagyszülőket, és folyton lepasszolni vagy ilyesmi, tehát ezt felesleges idekeverni. Azt nem értem, hogy jutottunk oda, hogy sokak szerint normális, hogy egy nagyszülőt annyira nem érdekel a saját unokája (ismétlem, az elvileg szeretett gyermekének a gyereke), hogy néhanapján esetleg magától meglátogassa vagy foglalkozzon vele kicsit?
Mert mondjuk sok nagyszülő 65 évesen is gályázik?
Bocsi, hogy 8 óra munka mellett ilyen idősen az ember hétvégente rohadtul nem egy felpörgött kétévesre vágyik, hanem arra, hogy csend és nyugalom legyen körülötte.
Nyilván, optimális esetben amikor x évesen nyugdíjba ment az ember, más volt a helyzet.
Az én nagymamám 55 évesen megkapta ledolgozott x éve után a nyugdíjazását, úgyhogy, simán tudott velünk foglalkozni, játszani, mert még fiatal volt.
Jah, amit 14 írt. Én most vagyok olyan idős, mint amennyi anyukám volt amikor születtem. Akkor nekem már mind a négy nagyszülőm nyugdíjas volt. Az én szüleimnek még kb 10 évük van nyugdíjig.
Meg nem azért, de ha mondjuk anyámra nézek nem a tipikus sütisütögető nagymami jut eszembe. Csinos, sportos, rengeteg programja van, a barátnőivel sokat jár el, apámmal is sokat járnak el hétvégente. Ha lenne biztos néha foglalkozna az unokával is, de biztos, hogy csak töredékét, mint amennyit velem voltak a nagyszüleim.
Tudni kell hogy az élet alkonyán a pihenés a nyugalom kijár! mindannyiunknak ha ez az ifjúságnak nem tetszik akkor is.
Napi robot után főként ha olyan munkád van ahol emberekkel foglalkozol nagyon nem egy kicsi gyerekkel való foglalkozás után vágysz.
Lehet hogy ezzel egyedül vagyok annó nagycsaládosként mindig megoldottuk a gyerek kérdést a férjemmel.Igenis nem a anyáinknak apáinknak szültünk hanem magunknak
Ha jöttek örültünk nekik ha kaptunk valamít annak is(nem követeltünk) ha esetleg mikor nagyobbak voltak elvitték őket hálásak voltunk de semmi nem volt kötelező és eszem ágában sem volt megszolni őket
Ők megtették a magukét (ők is mind nyugdíj melett is dolgoztak már akkor)úgy gondoltam most rajtunk a sor ahogy jelenleg a fiataljainkon.Kővetelőzés bármely értelemben és számonkérés csúnya dolog és bocsánat de mi jogon is vagyunk számon kérve?
Mi jogon vagyunk elszámoltatva bármivel?
Hihetetlen, milyen értetlen itt a többség, főleg te, 18-as.
Direkt kiemeltem, ismétlem: "Természetesen nem azokról az esetekről beszélek, mikor a szülők ki akarják használni a nagyszülőket, és folyton lepasszolni vagy ilyesmi, tehát ezt felesleges idekeverni."
Leírtam, hogy arról beszélek, mikor egyáltalán nem is érdeklődnek szinte a nagyszülők, meg még nagy ritkán is belehalnának, ha segítségképp egyszer-egyszer vigyàzni kéne az unokára, baromira nem arról beszéltem, hogy munka után a délutánjukat meg minden hétvégét gyerekfelügyelettel töltsenek.
Nem megy a szövegértrlmezés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!