Mennyi időre és milyen időközönként "normális" a nagyszülőkre bízni a babát?
A legjobb barátnőmmel két hónap különbséggel szültünk. Nem egy településen lakunk. Én és a párom az én szüleimmel élünk, ők pedig albérletben, de a lány családjának közvetlen szomszédságában. A pici kezdetektől sok időt tölt a nagyszülőknél, tulajdonképpen mindig náluk van. Az apa dolgozik, a barátnőm egész nap otthon, a gyerek pedig minden nap reggeltől estig a szomszédban van a nagyszülőknél és a keresztanyânál. Tudni kell, hogy a 9 hónapos kislánynak van egy kis gond a lábaival, de kezelés alatt áll, hála az égnek semmi komoly. A minap egy beszélgetésünk után a barátnőm kiakadt, hogy ha a családja nem segítene, ő nem tudná hogy bírna el egyedül a gyerekkel, pedig egy nagyon jó természetű gyermekről van szó, aki sokat alszik napközben és egy végtelenül nyugodt, kiszámítható baba, aki az esti fürdetést és vacsorát követően azonnal elalszik. A lány és a férje folyamatosan hangoztatják, hogy szeretnének még legalább 2-3 gyereket és ma rákérdeztem finoman, hogy ha a családtagok nélkül nem bír el eggyel, mégis hogy gondolja ezt 2-3 másikkal is pluszban? Értelmes választ nem kaptam, ő úgy gondolja ha már ott laknak a szomszédban, akkor segítsenek is, mert örömmel teszik és ez a dolguk.
Nekünk is sokat segítenek a szüleim, de nem szeretnénk visszaélni vele. Ha hivatalos ügyet kell intéznünk a férjemmel, vagy el kell mennünk bevásárolni, de ebben a nagy melegben nem szívesen visszük, maguktól ajánlják fel, hogy vigyáznak rá. Ez persze max 2-3 óra, de tényleg nem várnék el többet. Ők már nyugdíjasok, együtt élünk, kölcsönösen segítünk egymáson, ha esetleg főznöm kell és nem marad a kislányom, addig elvan anyuékkal, de nem tudnám minden nap reggeltől estig lepasszolni nekik, pedig egy házban élünk. Sajnos a barátnőm anyukája elvesztette a munkáját a vírus miatt, az apukája dolgozik, de sokat van otthon. A kérdésem a következő lenne: nektek ez mennyire férne bele? Milyen időközönként és mennyi időre normális a nagyszülőkre bízni a gyermeket?
8!
Azért értelmes, felelősségteljes ember addig nem vállal ám gyereket, amíg nincsenek megteremtve a feltételei és az önálló lakhatás pl alap....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!