Nagyszülő segítség? Nálatok hogy van, mi lenne a normális?
A gyerekek 6 és 7 évesek. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert aktívak, egészségesek a nagyszülők és közel is laknak.
Egyik nagymama 68 éves özvegy, nyugdíjas sok szabadidővel amit kirándulással, nyaralóval való ténykedéssel, melegvizes fürdéssel tölt. A nyaraló tőlünk 1 órára van, itt tavasztől őszig tartózkodik ami saját döntés, lakása tőlünk 15 perc autóútra van, ha itthon van is kb. heti 2x beszélünk telefonon.
Másik nagyszülők 68 évesek, nyugdíjasok, de aktívan napi szinten még dolgoznak, amikor szabadidejük engedi hosszú külföldi utakra mennek, tőlünk 2 perc autóútra laknak, heti 2-3x beszélünk, érdeklődnek telefonon.
Mindkét oldali nagyszülővel kb. havonta 1, max. 2 alkalommal találkozunk, mert nagyon elfoglaltak, ill. annak állitják be.
Mindegyikkel jó a kapcsolatunk, de már elég kényelmetlen hogy ha elhívjuk hozzánk hogy legalább a gyerekek lássák őket inkább velünk beszélgetnek, a gyerekek zavaró-hangos "tényező"... Engem az zavar, hogy a gyerekek gyakrabban kérdezik hogy mikor találkoznak már velük és nem akarom sem hitegetni őket, sem a keserű igazságot érzékeltetni... hogy ...elfáradtak? nem akarják őket látni? sok egyéb más dolguk van?.. nálatok hogy van ez? Magatokban hogy élitek ezt meg?
Nincs olyan, hogy normális, ez minden családban változik. Téged hogyan neveltek? Összetartó volt a család? Etyke vagy?
Olyan sok mindentől függ amúgy, de nem értem, ha így érzed, miért nem beszélsz velük erről? Ha jó a kapcsolat, akkor miért nem lehet nyíltan rákérdezni?
Lehet, hogy nem akarják rátok erőltetni magukat... Azt még többször olvassa itt az ember, hogy a nagyszülő élni sem hagyja őket. Esetleg végigdolgoztak egy életet és most már pihenni szeretnének?
Szerintem túl sokat beszéltek egy héten. Mi ha nincsen semmi akkor heti 1x beszélünk a nagyszülökkel telefonon.
Habár mi messze lakunk midnegyiktöl, de ha közel laknánk is 2 hetente böven elég lenne össze jönni.
Itt inkább a nagy kérdés, hogy ha ti elakartok menni moziba 3 havonta egyszer akkor vigyáznak-e addig a gyerekekre?
Vagy ha eltörnéd a lábadat, akkor ott lennének-e segíteni?
Számíthatunk rájuk, ez nem kérdés. Természetesen jó volna ha ők ajánlanák fel, hogy "hozzáktok el őket este, menjetek el vhová, délelőtt hazaviszitek őket...".
Anyukámmal beszéltem erről többször a 6-7 év alatt, olyankor 2-3 napig jó nagyszülő viszi játszótérre őket, este főz, áthozza az ebédnekvalót...aztán belefárad, beleun...nemtudom..
"Természetesen jó volna ha ők ajánlanák fel, hogy "hozzáktok el őket este, menjetek el vhová, délelőtt hazaviszitek őket..."."
Öööö, miért is kellen hogy ilyet felajánljanak? Nem bébiszitterek. A ti gyerekeitekről van szó, nem? Amikor úgy döntöttetek, higy ti gyereket akartok, akkor megkérdeztetek őket, hogy ők akarnak e nagyszülők és bébiszitterek lenni?
"Anyukámmal beszéltem erről többször a 6-7 év alatt, olyankor 2-3 napig jó nagyszülő viszi játszótérre őket, este főz, áthozza az ebédnekvalót...aztán belefárad, beleun...nemtudom."
Nem kell hogy a játszótérre vigye őket. Főzni meg bevásárolnia meg végképp nem. Házvezetőnő és bébiszitter, akire neked szükséged van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!