Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak ha fél a kisfiam...

Mit csináljak ha fél a kisfiam a dédnagyanyjától?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 13hónapos, barátságos típus..(már akivel)

Van akit előszőr lát és azonnal bárátkozik van pedig olyan akit nagyon sűrűn és mégse képes nyitni felé.

Apja mamája, tehát a fiam dédije tény és való kicsikét ijesztő külsőre, suttogva is beszél , hangja is rekedt

viszont nagyon fitt néni. Kisfiam ha meglátja azonnal az ölembe rohan és sír utána el nem enged, mai nap is így volt

Egyébként nagyon közel lakik hozzánk többször is jön ugyhogy nem hiszem h azért sírna mert idegen bár (ő azt mondja)..

Ma átjött és mondta h meg többször fog ez miatt jönni, ma is átjön még

Nem tudom valakinél volt e ilyen , de nem tudom ha most sűrűbben jön fog e változni vagy sem

Én úgy gondolom h adjon neki időt és majd ez úgyis elmúlik neki, szerintem

Szerintetek?

2022. febr. 25. 13:26
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
98%
Hat ha a dedi így is viselkedik, vessen magára.
2022. febr. 25. 14:24
 22/50 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

1. "dédi erre annyit mondott : Már csak azért is...." Ez rossz jel, lehet ott más baj is. Na, fel kell világosítani az öregasszonyt, hogy ilyent még véletlenül sem.

2. Gyakrabban jön. Ennek van értelme, mert ha a gyerek nem látja, akkor esély sincs a megszokásra.

3. Pozitív megerősítés. Ha átjön a dédi, akkor előbb a gyerek apja köszöntse, ölelje meg (és eközben a gyerek az anyja kezében van), aztán a gyerek anyja köszöntse (ekkor a gyerek az apja kezében van), aztán a gyerek vissza az anyja kezébe. Ezután játék, ahol mondjuk a gyereknek labdát kell gurítani. A dédi is gurítsa a gyereknek. Ha azt a gyerek nem fogja meg, akkor az anya gurítsa vissza a labdát a a gyereknek, a gyerek az anyjának, az anya a dédinek. Aztán egyszer a dédi véletlenül a gyereknek, hátha akkor már meg meri fogni. Ekkor is valszeg az anyjának gurítja, de talán előbb-utóbb a dédinek.

Ilyesmikkel érdemes próbálkozni. De amíg a gyerek nem mutat érdeklődést, addig a testi kontaktust kerülném.

2022. febr. 25. 14:28
 23/50 anonim ***** válasza:
21%
MIntha egy undorító főzeléket erőltetnének. Lehet, hogy ízlelés után a kedvence lesz, de miért nem lehet megvárni, hogy magától akarja megkóstolni. Te talán nem érzed, ha szeretnél valami újat kipróbálni? De, mindenki érzi és olyankor lép egyet................vagy előtte belefullasztanak az újdonságba és megutálod.........vagy szinte bele löknek és azonnal megkívánod vagy.........nem fog érdekelni onnantól kezdve. Xd
2022. febr. 25. 14:30
 24/50 anonim ***** válasza:
13%
22es. Ez a labdás trükk is csak egy csel. Minek itt próbálkoztatni a gyereket?
2022. febr. 25. 14:32
 25/50 anonim ***** válasza:
89%
Nem lehet, hogy nagyon nyomul a dédi? Én pl. három négy éves korig bújkáltam előle, hiába volt kedves, ki lehetett keegetni a világból azzal, hogy gyere énekelj valamit stb. Meg ez a csikizés is. Ha a gyerek nem akarja, akkor az nem.
2022. febr. 25. 14:47
 26/50 anonim ***** válasza:
78%

A dédi egy ilyesztő dolog. Bár írtad, hogy fitt, de biztos, hogy nem fiatal. Gyerekként én is ijesztőnek tartottam az idős emberket, ráadásul mintha nem is igazán tudták volna, hogy mit kezdjenek. Eleve nem olyan finom a tapintása, mint a szülőké, nagyszülőké. Kicsit fáj. Hideg, valahogy hidegebb a bőrük, furcsán beszélnek. Fura a szaguk. Sokan csontosak. Nem tudom, hogy mondjam, de az idősek kezén valahogy kevesebb a hús, és ettől még kellemetlenebb az érintésük.

Nehéz ügy, mert a dédik általában öregek, az oregek pedig ezt nem értik meg. Ha lenne olyan helyzet, ahol a dédi segít neki, vagy a dédi az biztonságot, akkor átbillenethetne valami, és a fenti ijesztő dolgokat elnyomná, de ahhoz inkább 3-4 éves kor kell szerintem.

Egyébként meg kell érteni a dédit is, gondolom szereti a gyereket örül neki, szóval óvatosan kell rávenni, hogy hagyjon időt a gyereknek, és ő is viszonozni fogja. 13 hónaposan még nagyon kicsi..

2022. febr. 25. 16:21
 27/50 anonim ***** válasza:
78%
Valószínű látta a mesekönyvben mint vasorrú bába.
2022. febr. 25. 16:23
 28/50 anonim ***** válasza:
88%
A dédi a már csak azért is-es beszólása alapján erőszakos ember. Minél többet jár hozzátok, annál jobban fog félni tőle a gyerek. Én a nagyanyámtól féltem ennyi idősen, aztán meg is tudtam már nagyobb koromban, hogy gonosz, erőszakos ember, aki abban leli élvezetét, ha más szenved. Csak akkor már nem féltem tőle, mert levettem, hogy rossz ember, elkerültem egyszerűen.
2022. febr. 25. 16:28
 29/50 anonim ***** válasza:
22%
Egyik ismerős azt mondta, hogy a gyerekek látják az emberek auráját. A kislányom két embernél mindig nagyon sírt. Szerinte feketének látta őket. Az egyiket hétfőn temeteik.
2022. febr. 25. 16:54
 30/50 anonim ***** válasza:
38%
Ez a nő tényleg boszorkány. "Mondta is, hogy többször fog jönni". Hát ne jöjjön többször csak azért, mert unatkozik. Ne okozzatok stresszt a gyereknek, hogy már a saját otthonában se érezze magát biztonságban, csak mert egy szőrös, ráncos, karcoshangú agresszív vénasszony így akar szórakozni. Nektek a gyerek legyen a szempont, mondjatok neki nemet. Nem jövünk hívás nélkül!
2022. febr. 25. 17:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!