Nagyszülõnél, dédszülõnél hol van a határ aközött, hogy segítünk nekik és aközött, hogy rendben tartjuk a házukat?
Jaja, adja el. Mondjuk a fenének se kell egy falusi ház, a 70-80 éves meg már túl öreg ahhoz, hogy megszokjon a panelben...
Ott a határ, ahol az ember maga meghúzza. Ha nincs idő segíteni, akkor nem tud. Ha van idő, de kedv nincs, akkor nem fog. Azért az atlag ember segít, ha tud.
3 vagyok nem ÷rtem a lepontozast
Munka es csalad mellett nem kapalni vam idom heti 1 szabadnappal
Minden helyzet más.
Nálam ami a kertet illeti:
- idő kérdése: mert hiába akarom megcsinálni, ha nincs időm. A munkám olyan, hogy vannak hónapok, amikor a magaméra sincs semmi időm, máskor meg simán belefér a másé is.
- a másik fél mennyire szorul rá a segítségre: mert egy dolog, ha tényleg túl öreg, gyenge stb. hozzá és más, ha "nincs kedve" meg "nehéz". Mondjuk a szüleim abszolút az előbbi kategória, erőn felül dolgoznak, de szeretik
- mik az elvárások: mert nagyon más az, hogy "legyen rendben", meg más az, hogy pl. legyen teleültetve ezzel-azzal meg minden fűszál glédában álljon. Előbbire való törekvés természetes, másodikra nem lennék hajlandó.
Úgy tapasztalom, lakáson belül általában több az, ami tényleg lényeges dolog, pl. porszívózni én szoktam, mert az a szüleimnek nehéz, én sokkal kisebb erőfeszítéssel megcsinálom. Többre egyelőre nem volt szükség, csak ha betegek voltak.
1es, oké de akkor az örökség se fog kelleni igaz? Vagy az igen? A nagyszülő meg dögöljön meg mert te lusta vagy segíteni?
Minden ilyen nagyszülőnek javaslom hogy adja el a házát, és menjen az árából idősek otthonába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!