Túl nagy ez a ház, nem bírjuk rendben tartani. Hogyan győzzük meg anyuékat, hogy kényelmesebb lenne másképp?
2 generációs családi házban élünk. Én, férj, 2 gyerek és anyukám, apukám.
Anyukámék 70 felettiek, nincsenek túl jó egészségi állapotban, nem is várom el, hogy takarítsanak.
Férj rengeteget dolgozik.
Én most itthon vagyok a kisebbik fiunkkal.
A ház hatalmas.
Az alsó lakrészben van 1 nagy nappali, fürdő+wc, 2 szoba és egy konyha, étkező
Fent van 3 szoba, fürdő+wc, konyha, étkező
A mi részünket még oké, kitakarítom, de az egész házat nehéz. Dukál hozzá egy hatalmas "lépcsőház".
Gondolkoztunk külön kültözésen, de anyukámék ragaszkodnak a házhoz és egyedül meg nem bírnák rendezni.
Nem voltunk biztos anyagi alapon, azért vállaltunk ide gyereket. Már el tudnánk költözni, de a fentebb említett ok miatt nem lehet.
Nekünk bőven elég lenne egy 3 szobás, konyhás, fürdős lakás/ház.
Mire végigtakarítom a házat, kezdhetem előről. Nagyon sok helyen kosz van, rendetlenség.
1, hogyan győzzük meg anyuékat, hogy kényelmesebb legyen külön?
2, Ha ez nem megy, mégis milyen bérben dolgoznak a takarítónők? Érdemes lenne-e?
Ezt nem értem, ugyanannyit kell takarítani, ha elköltözöl…
Vagy ott hagyod a 70+ os szüleidet és vissza se nézel?
Ez teljesen logikus lenne, de 70 éveseket nehéz lesz kirobbantani a megszokott házukból. Mennyire épek szellemileg? Képesek lennének felfogni, hogy nem bírod?
Amúgy én a takinénimnek óránként 1400Ft-ot fizetek heti kb 2x2 órát jön. Porszívóz, felmos, port töröl. Évi 2x ablakot is pucol, az nyilván több idő. Nem tudom amúgy milyenek az árak, ő 6 éve jár hozzám, ennyit kér.
Ha külön házba mentek, a beteges szülők egyedül maradnak? Vagy adják el a házukat és menjenek egy kis lakásba? De ott is ki gondozza majd őket?
Fogadjatok valakit. A bér település függő. Hozzám 500.-Ftos órabérbe jönnek, vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!