Jogosan érzem bűnösnek magam, hogy nagypapámat idősek otthonába adtuk?
Eléggé egyöntetűek a válaszok, amikből kitűnik, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásod a történtek miatt. Egy idős rokonom már azon is csodálkozott, hogy neki testvérei vannak. (Egyikük fia beszélt erről vele. Azt sem tudta, hogy kivel beszél).
Röviden: ne érezd magad bűnösnek, Neked a jövődre, az iskolára kell összpontosítani. Sajnos, hogy a nagypapád ilyen helyzetbe került, de eljöhet az idő, amikor azt sem tudja majd, hogy közületek ki áll az ágya mellett. Amikor a covid megengedi, látogassátok meg őt.
Idős, 80 év feletti férfi vagyok, akinek a 88 éves bátyja szintén idősek otthonában van. A gyereke, felesége meghalt, az unokája, unokaveje vállalkozó, ők (meg a bátyám is) más országban élnek, nem Mo.-on.
Nyugodj bele a helyzetbe.
21!
Azért ha valaki elfelejt enni, ott már komoly leepulesrol van ám szó...
Nem tűntem el. Van lakásuk, tudtommal nincs gyámság alatt. Arról fogalmam sincs, hogy orvosilag igazolva van-e, én erről már veszekedtem apukámmal, hogy ki kéne vizsgáltatni egy rendes pszichiáterrel, de szerinte minek papír róla, mikor úgyis tudjuk. Mindenesetre elvileg valami gyógyszert szed rá, bár bevallom, hogy én erről sok mindent nem tudok, mert másik városban tanulok, és amikor hazajárok, akkor szoktam meglátogatni őket is, és nekem akkor nem tűnt fel, hogy ennyire gond lenne. Elvileg az otthonban most szépen ki lesz majd vizsgálva, jelenleg egy két hetes próbaidőszak tart. Ha nagyon nem bírja megszokni, elvileg majd közlik velünk, és akkor kell valami új megoldást találni.
Én felvetettem, hogy költözzön hozzánk, de csak apukám van home office-ban, és néha neki is ki kell járnia partnerekhez, és azt mondja, nem merné akkor sem egyedül hagyni. Meg szerinte az nem jó neki, hogy ő dolgozna, és így papámnak egyedül kéne lennie, mert nem érne rá vele beszélgetni. Én is felajánlottam, hogy esetleg abbahagyom az egyetemet, és akkor tudnék én vigyázni rá, de erről szüleim hallani sem akarnak. Amit persze értek, mert szeretnék, ha megalapoznám a jövőmet, csak én úgy érzem, tartozok annyival papámnak, hogy segítek neki.
29: felvetetted, hogy költözzön hozzátok - de te nem laksz otthon....
tudod milyen mondás van erre: "könnyű a más f..val verni a csalánt".
Már elnézést.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!