Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 40èv körüliek szülők miért...

40èv körüliek szülők miért ritka az hogy ennyi idősen nagyszülő lesz?

Figyelt kérdés
2021. nov. 27. 17:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
67%
A rejtett erőforrást képviselő népcsoportban ez már általános.
2021. nov. 28. 07:40
 22/68 anonim ***** válasza:
96%
Már a szüleim sem közvetlenül érettségi/gimi után szültek. Anyám 26, apám 30 éves volt, mikor születtem, én vagyok az első gyerek a családban. 10-14 évesen pedig semelyik korban nem volt normális gyereket vállalni.
2021. nov. 28. 10:48
 23/68 anonim ***** válasza:
35%

"a 40 éves még fiatal"

Csak nem gyerekcsináláshoz.

Ha a te gyereked is 40 éves korában lesz szülő, akkor 80 leszel, mire nagyszülő leszel, márha megéred. A gyereknek meg nem lesz érdemben nagyszülője. 80 felett te már nem fogsz vele semmit sem aktívan csinálni, mint az én hatvanas nagyszüleim, amiko gyerek voltam.

2021. nov. 28. 12:11
 24/68 anonim ***** válasza:
15%
#23 igaz amit írsz, ráadásul biológiailag is 20-25 között lenne ideális. Már a 30+ is idős hozzá. Csak hát ugye társadalmilag ez megváltozott. Most gyakorlatilag néhány üdítő kivételtől eltekintve Magyarországon csak a romák vállalnak ideális korban gyereket (mondjuk a nevelésüket hadd ne véleményezzem), külföldön meg szintén csak a feketék vagy pl a futball sztároknál gyakori - mondjuk ők naponta többet keresnek, mint más egy év alatt. Focisták 20 éves korukra gyakran édesapák már.
2021. nov. 28. 12:28
 25/68 anonim ***** válasza:
83%
Dehogynem fiatal, dehogynem... Csomóan vállaltak nálunk 40 körül gyereket, és voltak nagyszülők is. Sógorom és tesóm is 40 körül vállaltak, tesóm még felette is, és vannak nagyszülők, szemtelenül fiatalos 70 körüliek. Tele van a családom 80-90+-os emberekkel. Nem kell egészségtelenül élni, és akkor sokkal kevésbé kell attól f.sni, hogy még az 50-et megélni is csoda. Talán ha nem élnének olyan híresen egészségtelenül a magyarok akkor tovább bírnák.
2021. nov. 28. 12:29
 26/68 anonim ***** válasza:
100%
Borsodban vagyok óvónéni egy olyan egyházi, de körzetes oviban, ahol többségében romák élnek. Van külön csoport, ugyan nem kimondva, azoknak akik szülei voltak rabosítva, vagy éppen apa, anya vagy mindkettő a büntetését tölti. Nem ritka, hogy a 14 éves tesó jön a kicsiért már nagy hassal. Rokonoknál élnek. Ne legyenek illúzióink, a 16-20 még jó is. Van olyan jóeszű lány, akinek nem hagyták letenni a szakmunkás vizsgát, hogy több segélyt kapjon. Dolgozni úgysem veszik fel sehová.
2021. nov. 28. 13:19
 27/68 anonim ***** válasza:
92%
24.: Sehol sem idős hozzá...
2021. nov. 28. 13:22
 28/68 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám most megy nyugdíjba 40 évvel (még a felmondási ideje tart, de már nem dolgozik), ő 22 éves volt, amikor megismerte apámat, aki 7 évvel idősebb nála, 23 éves volt, amikor összeházasodtak, de apámnak Budapesten már stabil munkája volt, anyám meg még főiskolára járt Debrecenbe, azt nappalin fejezte be, és utána költöztek össze, 25 éves volt, amikor én születtem.

Én 20 évesen még főiskolára jártam, voltak 2 párkapcsolatom, de egyik sem volt olyan, akivel gyereket lehetett volna vállalni, nem volt szerencsém ilyen téren a társkereséssel, most 37 évesen meg már nem akarok gyereket.

2021. dec. 2. 14:59
 29/68 anonim ***** válasza:
81%

Nem ritka, utaztam egy 44 éves nővel a vonaton, igaz, 72 éves, fogatlan öregasszonynak nézett ki, de fennhangon dicsekedett a vele szemben ülő asszonynak, hogy biz, neki 14 onokája van. Akkor kérdezte meg a másik nő tőle, hogy hány évesnek tetszik lenni, mire a nő: negyvennígy...

Csak belegondoltam, hogy ha a 14 onokának is fejenként 14 onokája lészen negyvennígy éves korára...

Meg abba is, hogy nekem hány onokám lesz (volt) 44 éves koromban. Egy se... Szaporodjanak csak az életrevalók, elvégre azé az ország, meg a világ, aki teleszüli...

2021. dec. 2. 22:09
 30/68 anonim ***** válasza:
86%
29. Csak azt ne felejtsd el, hogy az életrevalóságot nem feltétlen az jelenti, hogy ki mennyit szapizott bele a vakvilágba, ész nélkül! Jóval rövidebb ideig élnek, jóval rosszabb életszínvonalon és életminőségben azok, akikről te beszélsz, én személy szerint inkább meghalnék, semmint leöregedve és fogatlanul tengődjek a vakvilágba, 40 évesen 70-nek kinézve, egészségemet tekintve pedig talán még az átlag 70-estől is jobban lerobbanva. Nem, az ország azé, akinél a tudás és a hatalom... Nem élet a döngölt padlón nyomorogni 14 embernek együtt.
2021. dec. 2. 22:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!