Más családjában is okozott problémát, hogy a nagyszülők rendkívül maradik és diktátor hajlamú? Ki hogyan kezeli az ilyet?
Sajnos olyan nagyszüleim vannak főleg a nagyapám, aki ilyen házi Kim Jong Un. Nálam már jó ideje kihúzták a gyufát és sajnos rossz a kapcsolatunk is. Tönkretették közvetve a gyerekkoromat is, mivel a szüleimet is sakkban tudták pl. házépítésnél tartani.
Kezdjük ott, hogy nagyanyám konkrétan gyámság alatt él. Szerencsétlennek egy önálló gondolata nem lehet csak amit az öreg kitalál. Heti egyszer elmehet a boltba, új ruhát nagyon ritkán vehet csak főzzön mosson takarítson és bólogasson.
Mivel volt vagy 20 éve egy infarktusa azzal tartotta sakkban a szüleimet, hogy ha nem értenek egyet vele ő rosszul lesz. Pl. az új építésű házunkba nem lehetett külön szobánk a testvéremmel, mert ők a háború után sokan is boldogok voltak egy szobában meg a többi maszlagot nyomatta. Meg hogy a fiúk szeretnek egy szobában felnőni. Aztán meg megvan sértődve, hogy ezt sem bocsátjuk meg neki.
Pl. télen folyamatosan terrorizált minket, hogy kössük be nyakunkat és ha nem tettük ordibált. Biztos a vírusok, baktériumok becsináltak a kendőtől. Ugyan ez vonatkozott ha nem vettünk papucsot vagy ha kólát ittunk. Mert csak vizet jó inni.
Az állattartási kultúrája katasztrófa. Közel 20 éves korunkig állatunk sem lehetett, mert csak az az állat jó aminek haszna van. A macskákat kutyákat, kakasokat (mert nem tojik) gyűlöli. Van egy kutyája láncraverve sz.r házi maradékon tartva. Legszívesebben ráhívnám az állatvédőket, mert fáj látni szenvedni az állatot.
Akkor az anyámnak, akkor neki esett ha befestette a haját pl. vagy, ha vettünk valami pl. telefon is ordibál, mert spórolni kell. Szóval lehetne még sorolni. Maradi és nem tud kiszakadni ebből.
Bár leginkább nagyanyámat sajnálom. Én biztosan nem tudnám így leélni az életem.
Persze nyilván tudja 6 elemivel, hogy kinek mi a jó meg ki mit tehet. Na persze.
Bocsánat, ha kicsit hosszú lesz, de muszáj volt kiírnom magamból, mivel a családi veszekedések jelentős részét ezek a nézeteltérések okozták.
Másnál is volt hasonló?
Rossz lehet így élni, mivel már házépítéssel (sem) tud sakkban tartani, anyukádék is lazíthatnának a kapcsolaton, de gondolom nem teszik.
Ha majd el tudsz költözni és végképp nem kell a kapcsolatot tartani velük, az jó lehet, természetesen szüleiddel ugyanúgy tarthatod a kapcsolatot továbbra is.
Mindig az van, hogy nem akarják hogy miattuk haljon meg. Meg, hogy mi lesz, ha rosszul lesz. Volt már, hogy azt mondtam majd a mentő érte megy.
Én nagyon nem beszélek már velük meg nem is látogatom őket gyakran. Erre jó ez a covid. Nem is lehet velük beszélgetni amúgy, mert ha olyat mondasz ami neki nem tetszik már ordibál. A nagyanyám meg persze helyesel. Bár ő úgysem mérvadó hiszen nem lehetnek gondolatai. Csak főzzön meg délre.
Ha nem tetszik, nem kell vele foglalkozni, abból meg hogy ő hőbörög nem kell, hogy családi vita legyen. A sál, kóla meg nagyon pitiáner érv ellene. Nyilván nem miatta nem volt saját szobátok, hanem mert nem volt rá pénz.
Nem tudom hány éves vagy, de amit írtál nagyon gyerekes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!