Más családjában is okozott problémát, hogy a nagyszülők rendkívül maradik és diktátor hajlamú? Ki hogyan kezeli az ilyet?
Sajnos olyan nagyszüleim vannak főleg a nagyapám, aki ilyen házi Kim Jong Un. Nálam már jó ideje kihúzták a gyufát és sajnos rossz a kapcsolatunk is. Tönkretették közvetve a gyerekkoromat is, mivel a szüleimet is sakkban tudták pl. házépítésnél tartani.
Kezdjük ott, hogy nagyanyám konkrétan gyámság alatt él. Szerencsétlennek egy önálló gondolata nem lehet csak amit az öreg kitalál. Heti egyszer elmehet a boltba, új ruhát nagyon ritkán vehet csak főzzön mosson takarítson és bólogasson.
Mivel volt vagy 20 éve egy infarktusa azzal tartotta sakkban a szüleimet, hogy ha nem értenek egyet vele ő rosszul lesz. Pl. az új építésű házunkba nem lehetett külön szobánk a testvéremmel, mert ők a háború után sokan is boldogok voltak egy szobában meg a többi maszlagot nyomatta. Meg hogy a fiúk szeretnek egy szobában felnőni. Aztán meg megvan sértődve, hogy ezt sem bocsátjuk meg neki.
Pl. télen folyamatosan terrorizált minket, hogy kössük be nyakunkat és ha nem tettük ordibált. Biztos a vírusok, baktériumok becsináltak a kendőtől. Ugyan ez vonatkozott ha nem vettünk papucsot vagy ha kólát ittunk. Mert csak vizet jó inni.
Az állattartási kultúrája katasztrófa. Közel 20 éves korunkig állatunk sem lehetett, mert csak az az állat jó aminek haszna van. A macskákat kutyákat, kakasokat (mert nem tojik) gyűlöli. Van egy kutyája láncraverve sz.r házi maradékon tartva. Legszívesebben ráhívnám az állatvédőket, mert fáj látni szenvedni az állatot.
Akkor az anyámnak, akkor neki esett ha befestette a haját pl. vagy, ha vettünk valami pl. telefon is ordibál, mert spórolni kell. Szóval lehetne még sorolni. Maradi és nem tud kiszakadni ebből.
Bár leginkább nagyanyámat sajnálom. Én biztosan nem tudnám így leélni az életem.
Persze nyilván tudja 6 elemivel, hogy kinek mi a jó meg ki mit tehet. Na persze.
Bocsánat, ha kicsit hosszú lesz, de muszáj volt kiírnom magamból, mivel a családi veszekedések jelentős részét ezek a nézeteltérések okozták.
Másnál is volt hasonló?
Ki lehet ám nyitni a szádat, nincs késő !! A papa nevén van talán a ház, hogy ennyire becsicskultatok ? Mivel tart sakkban jelenleg benneteket?
Meg kell tanulni határozottan és hangosan NEM-et mondani. Saját véleményt nyilvánítani hangosan.
Nekem is megpróbált beleszólni az életembe egyszer egy rokon. Egyszer. Mert úgy leordítottam, hogy többször eszébe se jutott ilyesmi.
Gyerekként ezt nyilván nem egyszerű megtenni, de sohasem késő:
"ha befestette a haját pl. vagy, ha vettünk valami pl. telefon is ordibál, mert spórolni kell"
Ha nektek spórolnotok kell, akkor rajta, de az én pénzem én osztom be, ha majd segítség kell benne, szólok. Ha nem tetszik a hajam színe, akkor maradj otthon és ne nézd.
"Maradi és nem tud kiszakadni ebből."
Ez az ő dolga, nektek meg az, hogy éljétek az életetek és ne hagyjátok, hogy más élje azt helyettetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!