Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az anyai vagy az apai nagyszül...

Az anyai vagy az apai nagyszülőkkel (volt) jobb a viszonyotok?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 11:28
A kérdező szavazást indított:
Az anyai nagyszülőkkel.
Az apai nagyszülőkkel.
Is-is.
Egyikkel sem.
82 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Apai nagyszülőkkel, mert velük laktunk egy házban (többgenerációs ház, külön lakrésszel, külön bejárattal). Anyai oldalról csak a mamám él, ő keveset foglalkozott velünk, letudtuk a kötelező köröket ünnepekkor, de sose vigyázott ránk, nem nagyon beszélgetett velünk, így nem alakult ki szoros kapcsolat. (Pedig egy utcában lakunk, szóval nem a távolság volt a probléma, egyszerűen nem szeretett gyerekekkel foglalkozni.)
2021. nov. 12. 11:53
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

Igazából egyik rosszabb volt, mint a masik. Apai oldalról a nagyszüleimmel nem is ismertük egymást, le se tojták az unokáikat, mert nem tetszett nekik anyám.

Anyám szülei meg különbséget tettek anyám gyerekei és a húga gyerekei közt, ők voltak a kiskedvencek. Velem és a bátyámmal csak kétszínűek, lenézőek voltak mindig is.

A férjem nagymamája pótolja a nagymama szerepet az életemben, 6 év alatt több szeretetet és segítséget kaptam tőle, mint a saját nagyszüleimtől.

2021. nov. 12. 12:13
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Apai nagyszüleim elváltak. Ottani nagyapám egy alkoholista volt, sosem fogalmazott igazán a gyerekeivel. Látogatjuk néha, de konkrétan jó napot-al köszönök neki, annyira nem szoros a kapcsolatunk. Az apai nagymamám velünk lakik egy utcában. Elég nehéz személyiség tud lenni, ettől függetlenül rengeteget segít és még így sem viselkedik ilyen tipikus anyósként, hogy mindenbe beleszól.

Ennek ellenére a az anyai nagyszüleimmel jobb a viszonyom. Ők külföldön élnek, ritkábban látjuk őket, főleg most covid idején, de amikor találkozunk, az mindig nagyon jó élmény. Sosem kivételeztek egyikünkkel sem és nagyon jó nagyszülők.

2021. nov. 12. 12:21
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Az apai nagyszüleim születésem előtt meghaltak. Ám látatlanban is többre tartom őket az anyai nagyszüleimnél. Egyébként pár éve ők is meghaltak. Van az mondás, hogy halottról jót vagy semmit, de ez engem hidegen hagy. Őszinte leszek, legfeljebb forognak a sírban. Anyai nagymamám szülőnek, nagyszülőnek és feleségnek is egy nagy nulla volt. A temetésére sem mentem el. A nagyapámat eleinte kedveltem, de az is kimutatta a foga fehérjét. Neki sem mentem el a temetésére, sőt örülök, hogy már nem él. Tudom szemétségnek hangzik, amit írtam, de más sem érezne szerintem másképp a helyemben.
2021. nov. 12. 12:28
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét nagyszülőpárral jó volt a kapcsolatom, csak mindkettővel másképpen volt jó.
2021. nov. 12. 12:45
 6/12 anonim ***** válasza:
97%
Anyaival, mert az apai nagyszüleimet nemi is igen ismertem. Kicsi voltam, mikor édesapám fiatalon meghalt, a szülei már azelőtt elváltak, hogy megnősült volna, apu halála után pedig nem kerestek minket, nem érdekeltem őket sokáig. Nagyapámmal 16, nagyanyámmal 33 évesen találkoztam újra. Előbbivel ezután sem nagyon tartottuk a kapcsolatot, utóbbi pedig pár hónappal a találkozásunk után meg is halt, de amúgy sem fogta fel, hogy ki vagyok, mert már demens volt.
2021. nov. 12. 13:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyai nagyszülemmel.

Apukám apukája meghalt még mielőtt a szüleim összejöttek, őt soha nem is ismertem. Nagyanyám pedig hogy is fogalmazzak? Kissé különc volt mindig is. Félreértés ne essék, imádtam őt és ő is engem, de nem volt egyszerű eset soha, ezért hozzá annyira nagyon gyakran nem mentünk. :D

Anyai nagyszüleimnél rengeteget voltam kiskoromban, szinte minden hétvégét náluk töltöttem.

2021. nov. 12. 14:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettö oldal jó volt.
2021. nov. 12. 22:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az anyai nagyszülők meghaltak, nagyon kicsi voltam. Így arról nem tudok nyilatkozni. Az apai nagyszüleimmel egész jó a viszonyom:)
2021. nov. 13. 18:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az apai nagyszüleim a születésem előtt 11, illetve 29 évvel elhunytak, úgyhogy esélyem sem volt megismerni őket. Az elmesélt történetek alapján értékes embereknek tűntek, régen nagyon sajnáltam, hogy nem találkozhattunk, de mára már elfogadtam, hogy így alakult.

Anyai nagyszüleim pedig a világ legjobb nagyszülei (Nagypapám sajnos csak volt), akiket csak kívánni lehetett. Gyerekként ott jártam óvodába és általános iskolába, ahol ők laktak, úgyhogy minden hétköznapot náluk töltöttem, ők vigyáztak rám, ha a szüleimnek valami volt, minden évszakban "nyaraltam" náluk kiskamasz koromig. Nagypapámmal nagyon hasonló volt a személyiségünk és az érdeklődési körünk is bizonyos szinten, nagyon jó példát mutatott azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen személyiséget hogy lehet kamatoztatni, illetve iskolaigazgató volt, én pedig magántanár, és néha segített szakmai kérdésekkel kapcsolatban. Ő idén halt meg, minden téren egy példamutató és fantasztikus ember volt, nagyon szerencsés vagyok, hogy 24 évig ismerhettem. Nagymamám pedig az egyik legszeretetteljesebb ember a földön, gyerekkoromtól kezdve mindenben támogatott, nagyon jó beszélgetőpartner és tanácsadó, olyan, mintha a legközelebbi barátom lenne, általában most is naponta beszélünk. :)

2021. nov. 13. 21:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!