Miért ilyen a nagymamám? Mit kellene tennem?
Kicsit hosszú lesz a sztori. Nagymamám mindig olyan volt, ha már egy kis porcicát meglátott a polcon ráfogta az illetőre, hogy ő egy hete nem takarított igénytelen stb, akkor ha valamit nem jól csináltál akkor kikapta a kezedből és ő csinálta meg, persze közbe lecseszve. Ha valamit nem csináltál meg neki 2 percen belül jött a sajnáltatás, a “milyen ember/háziasszony/stb. lesz így belőled” mondat. Ha csinálok valamit mostanában akkor állandóan ezek jutnak eszembe, hogy erre is biztos lenne egy két ilyen szép szava. Most is nemsokára jön hozzánk előszőr az új házunkba és már azt tervezgetem, hogy mit melyik nap takarítsam ki, hogy csináljam meg, hogy semmibe se tudjon belekötni. Anyukámnál és testvérénél is volt, hogy rendezkedett, lecserélte a terítőt, függönyt amíg nem voltak otthon, takarított holott otthon mindig tisztaság és rend volt. Hiába szóltak neki, hogy nem azért hívják, hogy takarítson stb, nem fogja fel.
Szerintetek miért kattogok ezen ennyit? Amíg nem éltünk külön egyszer se jutott eszembe.
Biztos az "általa elképzelt" tökéletességre törekszik. Esetleg úgy gondolja, hogy mindennek "úgy kell lennie" ahogy ő elgondolta, csak az a jó stb.
Miért kattogsz ezen ennyit: meg akartál nekik felelni sokszor, vagy annyira idegesít a viselkedése, hogy nem tudod elengedni ezt.
Az, hogy ennyit gondolkodsz rajta és még azt is elképzeled: "adott helyzetben mit mondana", a megfelelésre utal.
Úgy rsknék rendet ahogy mindig is szokott lenni. Ha takarítani akar, csinálja. Utána ha végzett, odahívnám hogy "mama ez így nem jó! Ott is kimaradt egy rész, azon van egy folt. Milyen háziasszony vagy te? Ezt mindig így szoktad? Szerinted ez így jó?" persze emellé olyan flegma lesajnáló arcot vágva.
Mivel mindig ezt kaptad, így az alakult ki venned h bárhogy csinálod az nem jó. Megfelelési kényszered van felé
Én meg megmondanám neki, hogyha nem tetszik, akkor nem kell idejönni.
Tudod, mikor hallgatnám az öregasszony rosszindulatú megjegyzéseit... Mert még ha normálisan tenne észrevételt, még meg is köszönném, de hogy eljátsza a hattyúk halálát két porszem miatt, az a tömör rosszindulat jele.
De az a megoldás is tetszik, amit a 3-as vázolt, bár én nem élnék vele.
Ez nem demencia 7-es, csak puszta rossz indulat. Vannak emberek akik kákán is csomót keresnek, sajna a nagyi ilyen.
Kérdező és ha megkritizál a mamád akkor mi van? Gondoljon amit akar. Mellesleg nem tudom nálatok, hgy van, de nálunk nagy por, reggel letörlöm másnapra már megint ott vigyorog, főleg akkor feltűnő, ha rásüt a nap.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Biztos nem demencia, már gyerekkoromba is ilyen volt és elég fiatalon, 40 évesen, lett nagymama 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!