Férjem nagymamája hozzánk költözött, mit kéne tennem?
2 éve vagyunk házasok párommal, de 5 éve élünk ebben a lakásban. A probléma az, hogy a lakás a nagymamájáé. Vagyis eddig semmi gond nem volt belőle, páromnak lett véve még az egyetemi éve előtt (a nagymama soha nem is lakott benne), aztán mikor én képbe jöttem, teljesen természetesnek vették, hogy ide költözzek. Ezért nagyon hálás is vagyok. Az évek alatt annyira a sajátunkként kezdtünk rá tekinteni, itt alakítottunk ki egy életet. Ez a lakás egy hozzájuk közel eső nagyvárosban van. És itt jön a probléma. A nagymama pár hete közölte, hogy hozzánk fog költözni, mert így közelebb lehet a családhoz (tényleg minden testvér, unoka itt lakik már). Két hete lakik itt, de én már kezdek megőrülni. Amit eddig kialakítottunk, teljesen felborult, az egész életünk átszerveződött. Minden nap főz. Én legfeljebb három naponta szoktam, mert így gazdaságosabb, és nincs is rá akkora igényünk. Hiába mondtan neki, hogy nem kell mindig főzni, ő ragaszkodik hozzá, hogy együnk "rendesen", mert amit én csinálok, sz szerinte egészségtelen. És egyébként kritizálja is a főztömet. Akkor mindent át kellett rendezni ugye, örökké kerülgetjük egymást (egy 40 nm-es lakásról van szó), intézni akarja helyettünk a bevásárlást, de hiába adok a kezébe listát, abszolút nem reálisan vásárol, mert hát "jaj még erre is szükség volt!". Megkértem, hogy a bevásárlást hagyja rám, erre megsértődött. Meg ilyen kis piti dolgok, hogy én szeretem, ha jó meleg van a lakásban, ő viszont örökké letekeri a fűtést az összes szobában, és órákra tárva nyitva hagyja az ablakot szellőztetés címszó alatt. Tényleg nem értem. De a legrosszabb tényleg az, hogy örökké itt van, semmi meghittség nincs azóta a lakásban, mióta itt van.
Csakhogy ugye itt a másik oldal. Hogy az övé a lakás, évtizedes munka árán vette meg a "kisunokának". Tehát ki egyértelműen nem rakhatjuk. Úgy tűnik, hogy akkor nekünk kell menni? Ha jogilag nézzük, itt én vagyok a kolonc. Viszont nem így terveztünk anyagilag, nem gondoltuk volna, hogy lakásra kell gyűjtenünk mostanában. (egyelőre gyereket sem terveztünk).
Ötletek, hogy mi legyen?
Vagy összeszoktok - ami elég nehéz dolog, mert a nagymama már idös, megvannak a szokásai, amin nem ö TUD változtatni, te meg a sajátjaidon nem AKARSZ, vagy valakinek mennie kell.
Mivel a lakás a mamáé, ezért jogos, hogy ott akar élni.
Nem írtad, hogy EDDIG hol lakott a nagymama, esetleg oda tudnátok menni, magyarul cseréltek.
Ha nem megy, akkor marad, hogy ti mentek albérletbe, vagy vesztek magatoknak valamit.
Ok, jogilag a nagymamának van igaza, ő vette a lakást saját pénzéből, - de: ha kimondottan a férjednek vette, és évek óta ennek tudatában volt az otthonotok, akkor nagymama mélységesen szégyellje el magát.
Tudom, ez nem segít semmit, a jog egyértelműen az ő oldalán áll, és ha annyira elviselhetetlen lesz a helyzet, hogy valakinek menni kell, azok alighanem ti lesztek, de ezzel együtt teljesen igazat adok neked-nektek.
Albérleten kívül nincs más ötletem sajnos...
Főznek rád, bevásárolnak neked! Nem értem hol a gond? mosson is rád a drága mama?
üdv.: Rádió Banderas!
ő egy közeli faluban lakik/lakott. oda semmiképp nem mehetünk, minket ide köt a munka.
viszont a nettó 200ezres fizunkból kétlem, hogy ki tudnánk fizetni egy albérletet. nézegettem, 80 alatt sehol nem jönnénk ki rezsistől.
HA 200 a nettótok, a rezsi 80, akkor marad 120 kettőtökre. Ebből már beosztva meg lehet élni. Igaz, akkor főznöd kellene mindennap. Sokkal olcsóbb, mint étteremben vagy száraz kaját enni.
Örülhetnél, hogy a mama főz helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!