Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek kivigye a párom a...

Szerintetek kivigye a párom a lassan két éves kislányát ma a temetőbe a nagymamája sírjához?

Figyelt kérdés
2013. nov. 1. 11:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
77%

Természetesen!

Feltétlenül!

Vigyen a kis kezében virágot, tegye a sírra, s működjön közre a gyertya meggyújtásában is, mondjuk ő tegye oda, s apa meggyújtja.

Amit velünk együtt él meg a gyermekünk, azt fogjuk tőle egyszer visszakapni!

2013. nov. 1. 11:13
 2/24 anonim ***** válasza:
71%
Ha szép az idő igen. Közben persze mesélj neki. Engem is vitt anyukám mindig,és hálás vagyok érte. Anyu mindig mesélt közben a nagyiról. Szerettem ha a virágot én tehetem bele a tartóba...és évről évre többet tudtam meg, és többet segíthettem anyunak.
2013. nov. 1. 11:14
 3/24 anonim ***** válasza:
58%
Mindenképp.
2013. nov. 1. 11:38
 4/24 A kérdező kommentje:
Nem túl kicsi még hozzá?
2013. nov. 1. 11:42
 5/24 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem meg semmi keresnivalója egy 2 évesnek a temetőben. Később már ki lehet vinni, de akkor is ha csak Ő is akarja. Engem is mindig kicipeltek aminek az lett az eredménye, hogy amint nem tudtak rávenni, nem mentem, és azóta sem, pedig már 40 leszek.
2013. nov. 1. 11:43
 6/24 anonim ***** válasza:
73%
Ez azért szomorú, hogy 40 évesen meg már magadtól nincs annyi benned, hogy elmenj... egy kétévesnél nincs erőszak. Ő egyszerűen megy a szülővel, mint ahogy mindenhová. A bevásárlóközpontokban szerintem sokkal többet szenvednek a kicsik....de ez magánvélemény...
2013. nov. 1. 11:50
 7/24 anonim ***** válasza:
78%
Nyugodtan, neki ez egy délutáni séta a friss levegőn.
2013. nov. 1. 11:53
 8/24 anonim ***** válasza:
26%
Én nem vinném bár nálunk már nem is lesz ilyen probléma. A nagyszüleimet temették, de mivel 250 km-re élünk attól a helytől, és két sírkövön kívül már semmi nincs, amiért oda kéne mennünk, nem megyünk. A szüleim sem járnak ki, pedig ők közelebb laknak, de csak nyűgnek tartják. Ők már előre megmondták, hogy hamvasztást akarnak, nem akarnak ilyen terhet varrni a nyakunkba, hogy a temetőbe kelljen mászkálni egyfolytában, ha nem megyünk, meg a lelkiismeretünkkel kell elszámolni (bár a nagyszüleim sírja miatt se volt soha lelkiismereti problémám). Én szintén így gondolkodok, mint ők, csakis hamvasztás, így az én gyerekeimnek se lesz ilyen gondjuk. Emlékezni akkor kell, mikor eszünkbe jut a halott, nem pedig nov. 1-én kötelező jelleggel.
2013. nov. 1. 11:58
 9/24 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem alig kétévesen ne vigyétek ki, de nem azért, mert a halál témája még korai lenne, hanem mert igazából neki ez nem valami izgalmas program. Tömeg lesz, ide oda kell járkálni a virágért, fárasztó, unalmas, nyűgös lesz, stb. Inkább egy olyan napot válasszatok, amikor nincsenek sokan, lehet nyugodtan sétálni, nézelődni. Amúgy ő mindebből annyit fogna fel, hogy mindenki hozza a színes virágokat, a mécseseket, és feldíszítik az ugyancsak nagy és érdekes kőépítményeket. Neki nem a halál lenne a lényeg, arról is csak annyit kell mondani, hogy a nagymama az angyalokkal van a mennyben, nagyon boldog, és onnan vigyáz rátok.
2013. nov. 1. 12:15
 10/24 anonim ***** válasza:
48%

igen, engedd meg, mert lehet, hogy később nem lesz rá lehetősége meglátogatni a nagymamája sírját...

családi zűrök miatt kicsiként sose tudtam meglátogatni az apukám sírját, most 21 évesen volt rá először lehetőségem, mikor megkérdeztem a temető vezetőségét, hova lett eltemetve, kiderült, hogy 2006-ban megszüntették a sírhelyet és kiszórták és névtelen sírba a temető valamelyik sarkába..., nekem már soha az életben nem lesz rá lehetőségem, hogy virágot vigyek a sírjára, el se hiszed, hogy nekem ez mekkora fájdalom, ez volt az utolsó kapaszkodóm

soha az életben nem fogom megbocsátani apám testvéreinek, hogy nem hosszabbíttatták meg a sírt...

2013. nov. 1. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!