Régen az volt a divat, ha már 18 évesen pottyant a gyerek, "mert az úgy jó"
32 éves vagyok, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy gyermeket kéne vállalnom. A párommal 2 éve vagyunk együtt, ketten összesen 980.000 Ft-ot keresünk havonta. Tudtunk venni kuporgatással egy 4 millió forintos autót, el tudunk menni évente kétszer nyaralni, és jelenleg azon izzadunk, hogy kitermeljük azt a 10 millió forint önrészt, ami a 40 milliós hitelre kell, amit fel kell vennünk ahhoz, hogy egyáltalán legyen egy saját otthonunk.
Gyerek?? Látástól mikulásig dolgozom illetve képzem magam, hogy még több pénzt tudjak keresni. Hogy jöhetne képbe a gyerek?
2021. nov. 27. 19:16
12/68 anonim válasza:
#14: Igen, csak valahol azért ez nagyon gáz, hogy 40 körüliek a szülők, mikor megszületik a gyerek. Nem lesz nagymamájuk, hamar idősek lesznek a szüleik. Egy-két ilyen generáció után már az unoka és nagyszülő jelenség is ritka lesz. Ez a gyereknek sem jó. Nem kell 20 évesen szülni, de azért bőven 30 felett sem az ideális az első gyerekhez.
2021. nov. 27. 19:32
13/68 anonim válasza:
11 vagyok.
Erdekes mert a masik hugom meg 38 evesen szult elsore. Akkorra lett meg a ferje. Mert h o vallasos.
En meg 28 voltam az elso gyereknel. 😂
Szoval passz. Mert nalunk csaladon belul is nagy a szoras az elso gyerekvallalas idopontja korul.
Az ocsem 36, de szerintem neki mar nem lesz gyereke. Mondjuk csaja sincsen egy ideje.
2021. nov. 27. 19:40
14/68 anonim válasza:
Régen biztosabb volt a megélhetés. Ehhez képest nagyim is 50 évesen lett nagyszülő, akkor se voltak 40 évesen. Vagy ennél is régebben?tapasztalatok nélkül hozzámentek az elsőhöz, aztán kész. Eltűrték. Későbbi korokban váltak
2021. nov. 27. 19:49
15/68 anonim válasza:
Jaj hagyjuk már ezt a hülyeséget 13-as... Sokkal hosszabb ideig élünk, mint a felmenőink, a 40 éves még fiatal, sógoromék is 40 körül vállaltak, tesóm is, mindkét oldalon élnek a nagyszülők, fiatalos 60-as 70-es emberek. Nem mindenki él egészségtelenül és dobja fel a pacskert 50-es éveiben...
2021. nov. 27. 20:29
16/68 anonim válasza:
Igen, ma már tovább is élnek az emberek, illetve milliószor könnyebb 35 fölött is szülni, mint régebben. Nagyobb lett az emberek igénye az élet és a fiatalságuk “kiélvezésére”, ezért is tolódik. + ebbe a lassan Mad Max világba a gyerek élete miatt többszörösen át kell gondolni
2021. nov. 27. 20:54
17/68 anonim válasza:
Kisebbségieknél ennyi idősen már dédszülők szoktak lenni.
2021. nov. 27. 21:13
18/68 anonim válasza:
Egyrészt manapság már ciki gyereket vállalni biztos háttér nélkül, másrészt manapság már alap, hogy a nők is karriert akarnak, harmadrészt manapság 20 évesen még "gyereknek" számít az ember. Én huszonegy vagyok és örülök, hogy végre a magam ura lehetek, eszem ágában sincs a nap 24 órájából 23-at egy gyerekre áldozni, még csak most kezdtem el "kiélni magam". + nagyon kevés ismerősömnek van ennyire stabil kapcsolata, amúgyis a szüzesség elvesztésének kora is kitolódott
2021. nov. 27. 21:34
19/68 anonim válasza:
Mert ritkán szülnek 20 körüli korban.
2021. nov. 27. 22:56
20/68 anonim válasza:
nagyim a 60-as évek elején 33 évesen szült btw ...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!