Rossz anya vagyok mert a párom nagymamájának megtiltottam hogy a szájon csókolja a 17 hónapos kislányomat?
Soha senki nem puszilt babát szájon a rokonságomban. Sem az én gyerekeimet, sem a tesómét. Sem mi, sem a tesómék, sem a szüleim, akik 80 ill. 71 évesek, vagyis kb. a kérdésben említett dédihez lehetnek hasonló korúak.
Inkább arról van szó, hogy a dédi idős korára szellemileg leépült, és hülyeségeket beszél. Nem véletlen, hogy a gyereke, vagyis a párod anyja/apja sem akarja szájon puszilni a babát - legalábbis nem írtál ilyet.
Jól tetted, hogy megmondtad. A sértődöttségét meg tudd be a szellemi állapotának. Ha lehet pároddal vagy a szüleivel értelmesen beszélni, akkor vesd föl, hogy a néni szellemileg hanyatlik, és ezt orvosilag kezelni kéne.
És az alapvető higiéniát is megkövetelném tőle: ha jön, előbb ugye kezet mos, leveszi a cipőt, stb., ha bemegy a házba.
Tudomásul kell vennie, hogy ő a ti gyereketek, és ti szabjátok a feltételeket. A nagyszülők (anyós, após...) csak tanácsot adhatnak, de nem vagytok kötelesek megfogadni, sem mindent eltűrni. Nekik viszont kötelező elfogadni a szabályokat, már ha az unokákkal kapcsolatot akarnak tartani, mert a gyerek kizárólag a ti felelősségetek, ők max segítenek, és örömködnek.
11-es vagyok.
Most olvastam az 5-ös kommentet. Ha a dédi sem puszilja szájon a babát, akkor mi a probléma? Miért írtad ki a kérdést?
Komolyan nem értem!
"Vannak, akinknek teljesen normális a szajrapuszi a gyereknek"
Na persze. A nemnormálisaknak.
15!
Ugyanmár. Millióan vannak, akiknek ez természetes. Ahogy pl az is, hogy kis szerelmem, életem értelme meg kis herceg/hercegnő a gyerek, a partner meg gyerek nelkul is anya meg apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!