Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Rossz anya vagyok mert a...

Rossz anya vagyok mert a párom nagymamájának megtiltottam hogy a szájon csókolja a 17 hónapos kislányomat?

Figyelt kérdés
Én tisztelem és becsülnöm a korát és a tapasztalatát (és mindig meghallgatom a tanácsát, némelyiket meg is fogadom ha jónak találom.), de ezzel úgy gondolom túl ment egy határon ami nekem már nem fél bele. Csak mert ő a dédi és felnevelt 3 gyereket nem gondolom hogy mindent úgy kel csinálnom ahogy ő. Szerinte a babákat így kell megtanítani a puszira, de nekem ez nagyon kellemetlen, én se szoktam szájon csókolni és a férjem se. A többiek csak a háta mögött mondják hogy akkor mondjam meg neki, de előtte senki se áll mellém, ami rosszul esik. Végül meg mondtam neki, de most én vagyok a rossz a szemébe, és mit képzelek magamról, mert ő tapasztalt és jobban tudja hogy kell gyereket nevelni.

2021. nov. 22. 09:16
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
78%

Soha senki nem puszilt babát szájon a rokonságomban. Sem az én gyerekeimet, sem a tesómét. Sem mi, sem a tesómék, sem a szüleim, akik 80 ill. 71 évesek, vagyis kb. a kérdésben említett dédihez lehetnek hasonló korúak.

Inkább arról van szó, hogy a dédi idős korára szellemileg leépült, és hülyeségeket beszél. Nem véletlen, hogy a gyereke, vagyis a párod anyja/apja sem akarja szájon puszilni a babát - legalábbis nem írtál ilyet.

Jól tetted, hogy megmondtad. A sértődöttségét meg tudd be a szellemi állapotának. Ha lehet pároddal vagy a szüleivel értelmesen beszélni, akkor vesd föl, hogy a néni szellemileg hanyatlik, és ezt orvosilag kezelni kéne.

2021. nov. 22. 09:32
 12/63 anonim ***** válasza:
60%

És az alapvető higiéniát is megkövetelném tőle: ha jön, előbb ugye kezet mos, leveszi a cipőt, stb., ha bemegy a házba.

Tudomásul kell vennie, hogy ő a ti gyereketek, és ti szabjátok a feltételeket. A nagyszülők (anyós, após...) csak tanácsot adhatnak, de nem vagytok kötelesek megfogadni, sem mindent eltűrni. Nekik viszont kötelező elfogadni a szabályokat, már ha az unokákkal kapcsolatot akarnak tartani, mert a gyerek kizárólag a ti felelősségetek, ők max segítenek, és örömködnek.

2021. nov. 22. 09:33
 13/63 anonim ***** válasza:
0%

11-es vagyok.

Most olvastam az 5-ös kommentet. Ha a dédi sem puszilja szájon a babát, akkor mi a probléma? Miért írtad ki a kérdést?

Komolyan nem értem!

2021. nov. 22. 09:34
 14/63 anonim ***** válasza:
8%
Nem. De el kell fogadnod azt is, ha neki ez rosszul esik. Vannak, akinknek teljesen normális a szajrapuszi a gyereknek, vannak akiknek meg nem.
2021. nov. 22. 09:35
 15/63 anonim ***** válasza:
69%

"Vannak, akinknek teljesen normális a szajrapuszi a gyereknek"

Na persze. A nemnormálisaknak.

2021. nov. 22. 09:37
 16/63 anonim ***** válasza:
92%
Nekem se adtak szájra puszit a szüleim, rokonaim. Az én gyerekemet se csókolja szájon senki. Jól tetted, kisgyerekek szájon puszilgatása nem normális dolog szerintem.
2021. nov. 22. 09:38
 17/63 anonim ***** válasza:
85%
Ez annyira gusztustalan ! Én is ismerek ilyen családot a testvérek is szájon puszilják egymást !!!!! Komolyan !! Ennél az a legkellemetlenebb amikor a totyogos gyerek engem is szájon akar csókolni és nem érti hogy miért…. Felnőtt 24 éves nővér szájon csokolja a 11 éves húgát és a 6 éves öccsét… persze tök normalis tesokat meg unokákat csokolgatni.
2021. nov. 22. 09:44
 18/63 anonim ***** válasza:
21%

15!

Ugyanmár. Millióan vannak, akiknek ez természetes. Ahogy pl az is, hogy kis szerelmem, életem értelme meg kis herceg/hercegnő a gyerek, a partner meg gyerek nelkul is anya meg apa.

2021. nov. 22. 09:49
 19/63 anonim ***** válasza:
81%
Amugy olvassatok utana! Nemcsak gusztustalan, de egeszsegtelen is!
2021. nov. 22. 09:51
 20/63 anonim ***** válasza:
87%
Fuj de undorító. Ki csókolja szájon akármilyen rokonát? Én a pasimat csókolom szájon max.
2021. nov. 22. 09:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!