Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjemmel pár hónapja külön...

Férjemmel pár hónapja külön élünk és van egy 17 hónapos kisfiúnk, akit van, hogy hetekig nem látogat és most így 2 hét nem látogatás után bejelentette, hogy szombatra elviszi a fiúnkat! Ezt megteheti?

Figyelt kérdés
Én ennek nagyon nem örülök, m szerintem nem így működik, h havonta vagy 2-3 hetente eszébe jut a gyereke és akkor elviszi 1 napra! Ráadásul lenne programom a fiammal, ahova nem vihetem el a fiamat, m a férjem ezen teljesen kiakadt! Van joga elvinni? Hamarosan talán elválunk!
2009. júl. 28. 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom biztosan, de ugy emlékszem, hogy három év alatt nem.
2009. júl. 28. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel még nem váltatok el, ezért nem rendeztétek a láthatást sem, így elvileg elviheti, úgy mint amikor még együtt éltetek.

Egyébként általában 2 hetente 1-2 napot szoktak ítélni. És nyáron, a szünetben 2 hetet. (Ha nincs megegyezésetek)

3 éves kor alatt éjszakát nem, de egész napos programot megítélnek.

Szerintem üljetek le és egyezetek meg, nem hiszem, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a bíróság döntését kéne végrehajtanotok. Biztos találtok egy kompromisszumot, ami mindkettőtöknek megfelel.

2009. júl. 28. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán értelek.Ha neked lenne olyan programod,ahova a fiad nem viheted,akkor hova akarod tenni ?A férjed az apja is a gyereknek.A hozzáállásodból nekem úgy tűnik,hogy nem akarod,hogy az apja tartsa a gyerekkel a kapcsolatot.Nem tudom,hogy miért nem látogatja sűrűbben a gyereket,de talán ebben Te is hibás vagy ? Ha már a kapcsolatotokat nem akarjátok rendbe hozni,nem a gyerekkel kellene egymáson bosszút állni !Soha nem értettem,hogy miért hoznak a bíróságok olyan határozatot,hogy az apának kötelessége fizetni gyerektartást,de nincs joga a gyerekkel normális apa-gyerek kapcsolatot kialakítani! Az anya kénye-kedve szerint nevelheti az apa ellen a gyereket,meghiúsíthatja a láthatást,mert éppen közös programot szervez a gyerekkel.A gyerekbe belenevelei,hogy apád nem törődik veled:Pedig csak nincs lehetősége az anya önzése miatt annyit lenni a gyerekkel,amennyit szeretne!Ha szereted a gyerekedet,és nem akarod,hogy a válás a kelleténél jobban megviselje,akkor odaadod a gyereket,amikor az apja vele akar és tud lenni!Egy másfél éves gyereket már nyugodtan rá lehet bízni az apjára.( Ha csak nem alkoholista,de erről nem írsz ) Egyezzetek meg kulturemberek módjára a láthatásban.Te pedig keresheted a következő barátot magadnak.Csak,hogy az sem biztos,hogy ő különb apja lesz a gyerekednek,mint a férjed.

Nem vagyok elvált,30 éve élünk együtt,van három gyerekünk.Amikor voltak problémáink,közösen megoldottuk.Nektek is ezt kellene vagy kellett volna tennetek!

2009. júl. 28. 16:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem gond nélkül elviheti. Egyébként valóban, a láthatásra sem szoktak sokkal több időt meghatározni, persze ez rajtatok múlik, csak úgy mondom.

Értem a problémádat, de mégiscsak a gyerek apjáról van szó. És tekintve, hogy állandóan Veled van, egy kicsit nevetséges indok az, hogy most szombatra pont programot terveztél. Elmondásod szerint heteid vannak amikor bármely más napra átrakhatod. Ráadásul teljesen időben szólt Neked, erre szavad nem lehet. Joga van látni a gyerekét, és ami még fontosabb, a gyerekednek is joga van az apjával lenni. Komolyan értem a problémádat, de ne hangold a gyereket az apja ellen, vigye csak amikor akarja, fog még Neki nagyon hiányozni az apja.

2009. júl. 28. 16:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Mivel hivatalosan nem vagytok elválva, elviheti. A bírósági gyakorlat szerint, 3 éves kor alatt az anyja nélkül nem mehet sehová. Azon felül 2 hetente, szombat 10-től vasárnap 18-ig. Nyári szünetben 3 hét, meg lehet beszélni, hogy havonta 1-1-1 hetet legyen. A téli, tavaszi, őszi szünet fele is az apát illeti meg. Ezen felül a páros ünnepek második napja is az apáé. Sőt! Mivel jogilag házasok vagytok, nincs még gyermekelhelyezés, az apa is olyan jogokkal rendelkezik, mint te. Tehát akár vele is élhetne. A bíróság ítélete ellen, bármelyik fél 2 év múlva felebezhet csak.
2009. júl. 28. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!