17 hónapos még nem jár. Mikor "kell" neki?
Most lett 17 hónapos, még nem jár. Kapaszkodva lépeget, még nem tud egyedül, kapaszkodás nélkül megállni.
Mikor "kell" megtennie az első lépéseket? 18 hónaposan, az mit jelent? Amikor betölti a 18. hónapot (szval 1 honapon belül) vagy valamikor 18 hónaposan, mielőtt a 19-et töltené?
A WHO legújabb ajánlása szerint 22 hónap a határ. Nem tudom miért, de kitolták.
Védőnővel, meg gyerekorvossal beszéltem erről. Nekem is 17 hónapos a fiam, e hó végen 18, mi járunk Dévényre alkati hipotónia miatt.
Bútorok, ágy, szekrény mellett kb rohan, kezet fogva óvatosan elkezdett előre lépegetni. De egyedül ő sem jár még.
Köszönöm a kedves válaszokat!
Már kb 2-3 hete vezetjük kézzel (alacsonyan tartva a kezét), illetve járássegítője is van, amkt néha tologat. Alakulgat, mindig ügyesebb, csak szép komótosan. 🙂
Kérdező, 22 hósan ráér, de viszont tilos segíteni a járásában, pont ez késlelteni a járástanulást! Felőlem a védőnőt is megkérdezheted, ő is ezt kell mondja, ha kompetens.
Segítség nélkül kell megtanulni járni!! Ha 22 hósan se jár kapaszkodás nélkül, akkor meg korai fejlesztés!
Sürgősen álljatok le, kérlek, a járás segítéssel, beleértve az eszközöket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!