Nagyi velünk él mert rosszul szokott lenni. A tietek hogyhogy nem?
200 as vérnyomása lesz éjjel olykor. Ezért mellette kell lennünk de borzalmas vele élni, mert nem egészséges, rengeteget vitázunk. (Már bolond)
Csak arra gondoltam, hogy más nagyi sem él a gyerekeivel. Otthonra nincsen pénz. Nálatok ez hogy van? :0
Miénk is velünk el, miénk is néha csinál vagy mond furcsaságokat, de ilyenkor, ha kiborulok, arra gondolok, hogy pár éve ő hordott iskolába, mert anyuék dolgoztak, ő ápolt ha beteg voltam, hogy anyuéknak ne kelljen szabit kivenni, és még sorolhatnám. Az a minimum, hogy mi is segítünk neki, ha segítségre szorul.
Bár nálunk lenne pénz otthonra, de beleképzelve magamat a helyébe, rohadtul nem örülnék neki, hogy beraknak egy ilyen helyre...
Tudom, néha nehéz szokott lenni az ilyen, már csak a generációs szakadék miatt is, egyszerűen nem találni a közös hangot olykor, de lehet nagyon jó időtöltés is vele lenni, mi pl rendszeresen társas játékozunk, amiket ő játszott gyerekként, én is mutatok neki új játékokat, amik egyszerűbbek és úgymond felfogja.. egy csomót lehet tőle tanulni, legalábbis én rengeteget tanultam már tőle.
Csúnya lesz amit mondok és le is leszek pontozva. De.
Nem szabad, hogy az életeteket feladjátok, tönkre tegyétek magatokat azért, hogy róla gondoskodjatok. Pláne úgy, hogy nem is vagytok szakemberek. Ha másokat olyan egyszerű lenne gondozni és ápolni otthon egyedül nem lenne idősek otthona vagy házi ápolók.
Ez gyakorlatilag teljes állás. Mellette hogy akartok élni? Ismerkedni, randizni, dolgozni, gyereket nevelni, saját ügyeket intézni és mellette egészséges mentális állapotot fenntartani?
Az én szüleim egészségügybe dolgoznak. 25-35 éve. Mivel tudják milyen egy beteg emberről gondoskodni ők maguk mondták hogyha tudnak önként bevonulnak. Ha nem akkor bűntudat nélkül rakjuk be őket jó helyre.
1. Mert nagyanyám a nyavajáira szed gyógyszert, ergo nem kell 0-24-be nézzük, hogy minden oké-e vele.
2. Engem a tanulmányaim és a munkám Budapestre köt, és tisztában van vele, hogy nem tudnék (az ő nyugdíjával sem) plusz száz ezret kiadni, hogy még egy szobát béreljek magam mellé.
3. Illetve azt is tudja, hogy nincs sok szabadidőm, szóval a napi 1-2 órás énidőmet nem áldozhatom rá, mert akkor magamot áldozom be.
Azt mondja nem megy otthonba és üvölt velünk.
Nem minden nap kell felügyelni, ellátja magát, sőt főz is.
Minden joga megvan ahhoz, hogy ne menjen otthonba. Ha ő nem akar akkor ti meg nem is rakhatjátok. De mivel önálló ember (jogilag is) ezért ez az ő felelősége.
Gyámság alá nem vehető?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!