Milyen gyakran látogat meg benneteket a nagyszülő?
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik egy településen laknak a nagyszülőkkel, akik még dolgoznak.
Egész konkrétan az érdekelne, hogy milyen rendszerességgel jelentkezik nálatok spontán a nagyszülő, hogy ő látni szeretné az unokáját vagy éppen benneteket. Az most nem számít amikor ti keresitek fel őt, hogy meglátogatnátok vagy éppen atvinnétek a gyereket, hogy vigyázzanak rá mert nektek van valami dolgotok.
10-es vagyok, kevesebbet visszük.
Amúgy volt is ebből már egy kis konfliktus, mert tudják, hogy rosszul esik nekünk, hogy a másik unokája ennyivel jobban szeretik, meg volt, amikor a férjem mondta is, hogy nem kell idejönni, ha nem akarnak, de azért az durva, hogy 1,5 hónapig el se jönnek.... Akkor kicsit gyakrabban jöttek pár alkalommal, aztán megint elhalt a dolog.
Mindegy, most már nem szoktuk megkéri őket, hogy vigyázzanak a kicsire, meg mi sem megyünk hetente, hát ha nekik ez az unoka teher, akkor ez van. Csak lelkileg vagyunk kibukva miatta.
14es, én egyáltalán nem problemazok azon a részén a dolognak, hogy segítségre lenne szükségem és ebben a nagyszülő nem partner. Nem kell vigyázni a gyerekre mert szerencsére olyan a helyzetünk, hogy ilyen jellegű segítségre nem szorulunk. A gyerek szorulna a nagyszülő szeretetere. Sokszor kéri pl hogy hivjuk fel oket, stb. A probléma az, hogy itt lakunk tőlük 3 percre és minden fontosabb a gyereknél, de szó szerint MINDEN. A hobbi, a barátnők, de még a facebookozas is fontosabb annál, hogy netán azt kerdezze, hello ma nem csatlakozhatnek hozzátok amikor délután mentek le a parkba?
Nyáron ha szabin van egyszer nem kérdezte meg hogy 1-1 napra ne menjenek- e ki a strandra / kertbe vagy bárhová. Félreértés ne essék, meg fizetnie se kellene vagy azt se gondolja senki, hogy én vagy mi nem visszük el. De mindenki tudja hogy más a szülőkkel, mint a nagyszülőkkel. Próbáljuk tolni a gyereket, hogy legyen egy egészséges nagyszülő gyerek kapcsolata de megalázónak érzem hogy magától sosem hívják vagy keresik szegényt. A másik oldalon vannak a másik nagyszulok akik vidékiek és TOBB IDOT TOLTENEK A GYEREKKEL. Mert szeretik, mert van igenyuk a gyerekkel töltött időre, nekik önként is jó ez nem kell a szájukba tenni a gyereket és nem nyűg. Szóval nem az a baj hogy a gyereket nem tudom rájuk sózni. Legszuperebb lenne ha jó messze laknank innen és akkor nem lenne nekem sem szar érzés, hogy elrontom valamit ha nem tartom fenn ezt a viszonyt. Akkor leszarnam mert annyit nem ér. De így még azt is el tudom képzelni, hogy szóva fogják tenni ha nem viszem mindig én a gyereket
Anyósoméknak nem számit sem a távolság, se semmi. Ha rajtuk múlna, szerintem mindennap jönnének, hogy lássák.
Az anyám nem jön, mert nincs kedve 1 órát autózni.
Ha közelebb lakna, szerintem ő is másképpen állna a dologhoz.
Ettől függetlenül nagyon rosszul esik, hogy az 1 órás út ennyire nehezére esik, hogy SOHA nem jön, mindig mi megyünk hozzá.
Engem soha nem látogatott nagymamám, pedig gyalog kb 5 percre laktunk tőle.
Mindig arra hivatkozott hogy fáj a térde.. Bezzeg a kedvenc unokájához képes volt a város másik végéig elbuszozni/gyalogolni. Még taxit is hívott sokszor, úgy ment.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!