Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet tenni a tulzott...

Mit lehet tenni a tulzott segiteni akarassal?

Figyelt kérdés

Felujitas alatt all a mi hazunk, addig parom nagymamajanal elunk. Nagyon kedves, de egyszereuen megbolondulok attol, hogy mindenbe segiteni akar.

Tudom, persze sokak szerint en vagyok a halatlan, mert befogadott minket de nekem nagyon sok hogy MINDENBE bele akar szolni. Gyerekneveles, fozes. Mert o nem ugy csinalja/ta.

Raadasul parom kezebol folyton elveszi a gyereket, az meg plane felidegesit, hogy parom lepasszolja neki. Nem egyszer veszek emiatt veluk ossze. Mert nem a mamanak szultem, megis ugy viselkednek, mintha ez lenne a normalis. Es nem ertik a kiakadasom, mikor ezt naponta eljatszak.

2021. jún. 25. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Pl. el lehet költözni.
2021. jún. 25. 17:52
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

Fáj meghallgatni, hogy anno ő mit csinált? Nem. Megfogadni nem kötelező.

Miért ne adhatná neki a férjed?

Ritka ellenszenves vagy.

2021. jún. 25. 17:54
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Le lehet engem is pontozni,vagy hordani,de en a kerdezot megertem.Akinak van sajat gyereke pláne meg kicsi nagyonis zavaro ha allandoan mas a kezebe akarja tartani.Oké h itt ott felveszi vagy atveszi de hogy allandoan?aki nem élt ient meg az ne okoskodjon,mer nem ismerek anyat akit ez ne zavart volna.

És ertheto hogy apanak es magadnak szulod nem pedig masnak.

Meg megkell halgatnod,megis csak segit rajtatok de nem kel megfogadnod amit mond.Egyik fuleeden be masikon ki:)

2021. jún. 25. 18:01
 4/8 anonim ***** válasza:
47%
3, a férje helyett van a mama kezében. Úgyhogy nem arról van szó, hogy a mama felkapkodja. Amúgy is kézben lenne
2021. jún. 25. 18:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg vele, hogy mi az, amiben örömmel fogadod a segítségét. Így hasznosnak érzi majd magát és nem akar mindenbe beleszólni.

Megkérheted pl., hogy vasalja ki a férjed ingeit, mert "ő szebben tudja kivasalni" Varrja meg a mittudoménmit. Főzzön ő, ha jobban tud főzni :)

Csak ne duzzogva/sértődve, hanem kedvesen.

2021. jún. 25. 18:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Segíteni vagy beleszólni azért nagyon angy a különbség.
2021. jún. 25. 21:59
 7/8 anonim ***** válasza:
25%
Most mi a baj ? Hogy állandóan nagyi kezébe van gyerek? De ez miért baj .
2021. jún. 26. 05:13
 8/8 anonim ***** válasza:
85%

Ha ez csak egy pár hónap, szerintem ki lehet bírni "féllábon" is. A gyerek meg majd visszaszokik, de már most is hamar meg fogja tanulni, kinél mit lehet, kinál mik a szabályok. Nem tudja egyikőtök sem megvenni a szeretetét, ha ettől félsz, hogy a mama engedékenyebb.

Pároddal kellene inkább egységfrontot alkotnotok. Nem akkor megbeszélni, amikor sokan vagytok meg felhúztad magad és csak odavakkantasz valami "már megint"-et, hanem valamikor kettecskén. Hogy ki hogy gondolja, te miért nem akarod, szerinted mit csinál a mama rosszul. Lehet, más mintákat hoztatok otthonról. Mondjuk te minden percét kontrollálnád a gyereknek és félted valamiért vagy valami megadhatatlan lekötelezettségtől tartasz, ő meg lehet, hogy sokat volt "lepasszolva", kötődött a nagyszüleihez (és hát ő nagyszülője, azért is bízik benne ő jobban) is és ezt tartja természetesnek, nemhogy rossznak, na meg valószínűleg élvezi az ajándék énidőket, hisz kisgyerekkel lenni elég fárasztó, akkor is, ha a sajátunk. A mama meg valószínűleg tényleg végre újra hasznosnak érzi magát, bár igen, vannak a nagymamák között is bőven, akik mindent irányítani akarnak, akár taktikásan alulról, pont folytonos szolgálattal. Csak ötletelek, de ha így nézed, nem feltétlenül áll rosszindulat egyikőtök cselekedetei mögött sem. Csak tudni kellene nektek kettőtöknek ezt tisztázni és egy csapat lenni ebben a kérdésben is, ne az legyen, hogy ő nem tartja problémának, nem érdekli és nem érti mi bajod van, nálad meg gyűlik és folyton neheztelsz és elmegy a kedved minden mástól is.

Biztos nehéz most más dolgokban is folyton alkalmazkodni. Próbálj erre átmeneti időszakként gondolni, de húzd meg a határokat. Illetve húzzátok meg közösen. Amihez meg kommunikálni kell kettőtöknek feltételezések és hatalmi harcok helyett.

2021. jún. 28. 08:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!