Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elítéljem a nagyszüleimet...

Elítéljem a nagyszüleimet azért, mert a kedvenc unokájukra íratták a lakásukat, a többi 3 pedig kimaradt? Vagy ez nem annyira durva?

Figyelt kérdés

Kb. ezeket tudom elképzelni:

a) verzió: azt gondolták, hogy a 3 tesó örököl máshonnan

b) verzió: azt gondolták, hogy nehogy a többi 3 örököljön, mert az anyjukkal utálták egymást

c) verzió: az előző kettő együtt

2021. márc. 10. 19:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%
Remélem, ezek után nem tartod velük a kapcsolatot.
2021. márc. 10. 20:10
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

A saját vagyonukkal azt csinálnak, amit akarnak, de attól még erkölcsileg simán elítélhető ez, nem tudom, miért a kérdezőnek kéne szégyellnie magát egyesek szerint.

Egyébként ha az ajándékozás a halálhoz képest 10 éven belül történt, akkor az ajándékozás tárgya az örökség részét képezi, és édesanyád igényt tarthat a köteles részre.

2021. márc. 10. 20:12
 13/25 anonim ***** válasza:
28%
Te amúgy sem örökölték volna semmit, ellenben édesanyáddal, akivel te nem beszélsz. Édesanyád a saját örökségét pedig annak a lánynak szánta akivel jó a viszony. Ez pedig így le lett egyszerűsítve. Így látom én.
2021. márc. 10. 20:28
 14/25 anonim ***** válasza:
81%
13 ezt honnan vetted h a kérdező nem beszél az anyjával?
2021. márc. 10. 21:42
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
En nem tudom mi lehetett a háttérben de ha az egyiknek adok a masiknak is. De valószínű az anya es nagyszülők közti viszony miatt lett így.
2021. márc. 10. 21:44
 16/25 anonim ***** válasza:
77%
Kezdjük ott, ha az unokára lett iratva a lakás, akkor a ti szüleitekkel lehettek problémái a nagymamának. Igazából őket akarta kihagyni az örökségből. Írtad, hogy nem sz@rtad le őket, bár akkor még kicsi voltál. Oké. És most? Mikor már nagy vagy? Odamentél egyszer is lenyírni a füvet például? Ja, nem, mert anyáddal rosszban voltak. De most tartanád a markodat, illetve rosszul esik a pofára esés, ugye? Anyádat kérdezd, hogy miért volt rosszban az anyjával, akkor kapsz valós választ, és nem ítéled el a mamádat.
2021. márc. 10. 22:18
 17/25 anonim ***** válasza:
87%

Ezt nem tudhatjuk mi az ok...

Itt mindenki látatlanban találgat.

Te tudhatod egyedül mi történt vagy esetleg a szüleid.

Engem annyira kizártak hogy beszélni sem beszélnek velem 🙂

Anyai nagyszüleimet mindig is imádtam. Soha nem volt probléma. Anyám öccse összejött egy zsarnok nővel aki terhes lett és akkor jött a probléma...

A nő nagymamámmal nem jött ki jól... Sok volt a vita, veszekedés... Nagyon csúnyán beszélt a nagymamámmal. Mamámékkal együtt éltek a házukban. Mi akkor már külön éltünk anyummal egy hitelre vásárolt házban amit anyum nagyon nehezen tudott egyedül fizetni. Pár évre rá nagymamám meghalt....

Aztán a nő elkezdte zsarolni nagyapámat, hogy írassa rájuk a házat különben nem láthatja az unokákat. ( időközben született ott 2 gyerek)

Nagyapám belement anyum tudta nélkül...

Volt nagy veszekedés, botrány. Rájuk lett iratva a ház. Szomorú... Főleg, hogy anyum mindig többet foglalkozott és segített nekik a szülőknek, főleg mikor mamám még beteg volt, mint az öccse és a felesége...

Aztán az lett a vége, hogy megtiltotta a nő nagyapámnak hogy tartsa velünk a kapcsolatot... Mondván akkor nem engedi, hogy lássa a 2 unokát...

Nagyapám nem akart balhét mert még 1 házban él velük, kapott egy kis szobát és konyhát a hátsó részben a házból amit rájuk iratot.... Így belement.

6 éve már hogy nem beszél velünk. Nem keres minket, de már mi sem őt. Pár éve mikor össze futottunk az utcán mosolyogva oda köszönt és el is ment nehogy egy szomszéd vagy bárki meglássa és esetleg leadja a drótot a menyének hogy beszélt velem...

Szomorú hogy ennyire nem áll ki mellettünk a nagyapám de még az anyám öccse sem. Mind papucs.

En is az unokája vagyok... És még sem.

Ennek ellenére nem tudok rá haragudni....

Szóval ezernyi ok lehet mi is történt valójában...

28/N

2021. márc. 10. 23:00
 18/25 anonim ***** válasza:
36%
Ez jogilag szerintem durván támadható. Csak lehet előbb meg kell pusztulnia mamáéknak. Jogi kategóriában érdemes rákeresni-rákérdezni. Bár valszeg nem az unokának lesz lehetősége ezzel vacakolni, hanem a gyermeknek kell majd intézni. Tehát szüleiteknek. Lényegtelen is... a lényeg, hogy az ilyen sztorik mindig hányongerkeltőek. Nem normális, aki családján belül ilyen felesleges feszültségeket szít... pont az lenne a lényeg, hogy összetartson a család (mert hát ezért család), az ilyen húzások viszont nagyon nem segítenek ezen...
2021. márc. 10. 23:17
 19/25 anonim ***** válasza:
79%
Nem normális hogy "a kedvenc", még ha valami logika hogy legidősebbnek adja például, vagy csak ő örököl arról az ágról, a többiek meg több helyről az oké. De mi az hogy a kedvenc? Alapból nem jó különbséget tenni rokonok között.
2021. márc. 11. 00:20
 20/25 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, velem van baj, de szerintem ezzel nincs baj. Neked is jogod van eldönteni, kinek mit adsz, érdekes lenne, ha valaki belepofázna, hova tedd a pénzed.
2021. márc. 11. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!