Elítéljem a nagyszüleimet azért, mert a kedvenc unokájukra íratták a lakásukat, a többi 3 pedig kimaradt? Vagy ez nem annyira durva?
Kb. ezeket tudom elképzelni:
a) verzió: azt gondolták, hogy a 3 tesó örököl máshonnan
b) verzió: azt gondolták, hogy nehogy a többi 3 örököljön, mert az anyjukkal utálták egymást
c) verzió: az előző kettő együtt
Egyedül akkor tudom elképzelni, hogy ez így rendben van, ha az az unoka pl mindig segíti, látogatja a nagyszülőket. Míg a többi unoka le se szarja a nagyiékat.
Ha nem áll fenn ilyen helyzet, akkor szerintem is igazságtalan a többiekkel szemben. De hát az ő vagyonuk, azt csinálnak amit akarnak.
Ezt így senki nem fogja neked megmondani látatlanban. Minden családban máshogy vannak lejátszva ezek a körök.
Nálunk például nagymamám adott nekem pénzt, amikor költöztünk, így megegyeztünk, hogy a lakásból én már nem öröklök, hanem az a tesómé.
"az anyánkkal nem voltak jóban"
Miért nem kérdezed meg anyádat??
Kérdező, te bíró vagy?
VAgy hogyan akarod elítélni őket, milyen paragrafus alapján...?
:)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!