Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama kedvenc unokája? Na,...

Nagymama kedvenc unokája? Na, az nem én vagyok. Nálatok is kivételeznek a nagyszülők?

Figyelt kérdés
Négyen vagyunk unokák, anyukám anyukájáról van szó. Van egy nővérem, 32 éves, meg egy bátyám, ő 29. Ők édestestvérek, én anyukám második házasságából születtem, de a szüleim elváltak. Anyukám húgának van egy fia, 16 éves, nagyszájú, elkényeztetett link kölyök, mégis mindig mindent megkap anyagilag és egyéb módokon is. Mamám ágyba vitte neki a kakaót, és a keze volt a párna, míg a gyerek a barátok köztöt nézte, és szürcsölte szívószállal a kakaót.Csak elüvöltötte magát: Mama, kakaó! És a mama pattant... 4 évesen 50.000 Ft-os elektromos motorja volt, én meg egy kitűzőkészletet kaptam. Nem voltam náluk hétvégente sem, nem hívtak sosem. Mikor szülinapom volt, eljöttek hozzánk, mama kezembe nyomott némi pénzt, aztán elment a nővéremhez beszélgetni, tojtak rám... A bátyám börtönben van, egy hazug gazember, mindenkit meglopott a családban, anyukám egészsége ráment, és mégis minden hónapban küldenek be neki csomagot, kolbászt, szalonnát, hogy ne éhezzen ,,szegény gyerek". Nem a pénzt irigylem, hanem abból van elegem, hogy egy köszöntést sem kaptam tőle az elmúlt években, és nem érdeklem, pedig az össze többi unokáért odáig van. Mindegyikükről van új fényképe, rólam óvodás kori (20 éves vagyok). Miért nem érdeklem? :(

2020. aug. 27. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tojd le te is őt.
2020. aug. 27. 23:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez az ő szegénységi bizonyítványa, nem a tiéd.

Nálunk sem én voltam a kedvenc unoka, nagymamám volt, hogy jött hozzánk, hozott egy teljesen átlagos, kéztörlő törülközőt és egy nagyon szép, általa hímzett szakácskötényt. Megmutatta mindkettőt, majd közölte, hogy ő igazából nekem a törülközőt szánta, a hímzett szakácskötényt az unokatesómnak, de természetesen válasszak én... Hasonló dobásai rendszeresen voltak. Aztán szegény rákos lett, és kitalálta, hogy akkor én menjek őt ápolni (tizenpár éves voltam, még általános iskolába jártam), költözzek hozzájuk. Na akkor a szüleim eligazították, hogy talán ezt a kedvenc unokától kellene kérni. Mindezek mellett szerettem őt, ha nem volt a környéken se az unokatesóm, akkor velem is kedves volt.

2020. aug. 27. 23:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Apukám felöli nagymama. Én második lány gyermek voltam. Már gimiben rendszeresen vásároltam neki, főztem rá, takarítottam. Mindenben segítettem. Már akkor is feltűnt, hogy ha a nővérem nagykegyesen meglátogatja, általában csak ünnepekkor, a mama jobban örül neki, ajándékkal várja és pénzeli. Sokáig hitegettem magam, hogy ez csak azért van, mert ritkábban látja. Az volt a pont, amikor a fülem hallatára mondta a nővéremnek, hogy ő a legdrágább kincse. Hát fasza, akkor majd a legdrágább kincsed segít onnantól... évek teltek el, és a mai napig még én érzem magam szarul, hogy tényleg nem segítek neki azóta.
2020. aug. 28. 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezek szerint a fiú unokák az istenkirályok, a lányok pedig le vannak sz..va. Nagyanyám ugyanilyen volt, van a gyerek meg a lány (na jó, az egész tágabb család ilyen volt). Azt javaslom, hogy zárd ki az életedből azokat az embereket, akik nem értékelnek, semmi értelme velük kapcsolatot tartani, akár rokonok, akár nem. Nekem ez segített.
2020. aug. 28. 16:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagyszülők nem, a dédszülő annál inkább:) neki egyenesen kedvenc unokái vannak, és mivel mi a tesómmal nem a kedvenc unokájának a gyerekei vagyunk, ezért automatikusan nem vagyunk kedvenc dédunokák. Sőt, csak hogy fokozzuk a helyzetet: nem a kedvenc gyerekének az unokái vagyunk. :D

Igazából pont nem érdekel. Az ő korában máshogy nevelkedtek az emberek, a fiúgyermekek az értékesek, a nők nem. Persze, nyílván jobban esne, ha nem kivételezne velünk, de nem tudok mit tenni ellene, így nem is nagyon érdekel.

2020. szept. 23. 20:42
 6/6 anonim ***** válasza:
*ha nem kivételezne velük
2020. szept. 23. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!