A nagyszülők nálatok tesznek különbséget az első és a második/többedik unoka között? Vagy van kedvenc/kivételezett unoka?
Volt kedvenc unoka. Ő használta ki legjobban a nagyit.
Anyósom is kivételezik. Mindig lányt akart (magának), így az első lány unoka a minden. Éppenséggel pont az én lányom az, mégse örülök, mert határ nélkül kényezteti, miközben a fiú unokáival "keménykedik".
Az én mamám engem nagyon szeretett, mindig kivételezett velem, külön főzött, sütött nekem gyerekkoromban, pedig évente egyszer találkoztam vele, nyaranként mentem le hozzá nyaralni. Talán pont emiatt is szeretett jobban, mint a közelben lévő unokatestvéreimet. Abban a néhány hétben kellett bepótolnia az egész éves szeretetét. :D
Anyu nagyon várta már az unokáját, teljes lázban volt, amikor bejelentettem. A második unokánál már nem volt ekkora izgalom, mert már volt egy, nem volt benne újdonság, de szerintem egyformán szereti a gyerekeket, talán a lányt jobban, mert kiköpött én gyerekkoromban és imádja a haját csinálni. Anyósom az első szülött unokáját láthatóan jobban szereti, mindig ad neki soron kívül valamilyen édességet, nasit. Különösebben nem veszem magamra, hogy nem akarja a gyerekeimet csokival tömni.
Nálunk úgy néz ki a felállás, hogy miénk a legidősebb (fiú) és az egyetlen lány unoka. Sógoroméké a legkisebb, szintén fiú.
Apósom a lányért van oda (meg vissza), de érthető, mert két fiú gyermek után és egy fiú unoka után már öröm volt egy lány neki.
Anyósomnak a legkisebb a kedvence, de ezen sem csodálkozom, hisz a sógorom mindig nagyobb figyelmet kapott tőle mint a férjem, a sógornőmmel is sokkal jobban megértik magukat mint velem (nemvagyunk rosszaba, de én nem pletykálkodok vele,vagy vihogok állandóan idióta tv műsorokról).
A legidősebb gyermeknek, a fiunknak nagyon rosszul esik ez, mert mindig a két kisebbel foglalkoznak ha együtt vagyunk náluk. Szerencsére ez ritkán fordul elő, hogy egyszerre vagyunk ott.
Anyukaméknál nincs ilyen, mert a mi gyerekeinken kívül nincs más unokájuk, és nem is lesz. Mindketten, mindkettőt egyformán szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!