Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nála.tok hogyan hívja a...

Nála.tok hogyan hívja a kisgyerek a nagyszülőket?

Figyelt kérdés

Mármint hogyan különbözteti meg az anyai és apai nagyszülőket? Ezeket a variációkat láttam eddig:

- egyik ágon "mama" és "papa", a másikon "nagypapa" és "nagymama" vagy "papó és nagyi"

- egyik ágon "Laci papa" és "Kati mama", másikon "Éva mama" és "Pali papa"

- egyik ágon "szegedi papa és mama", másikon "miskolci papa és mama"

- egyik ágon "Kovács papa" és "Kovács mama", másikon "Szabó papa" és "Szabó mama" (ez nem olyan barátságos, túl távolságtartó szerintem)

2020. dec. 29. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
33%

Siman nagyi az az egyszem nagyszulo aki az eleteben jelen van.

Nalunk a Mama az a amyat jelenti...

2020. dec. 30. 07:01
 42/62 anonim ***** válasza:
63%
Mami és Mama van nálunk és egy Papa.
2020. dec. 30. 08:13
 43/62 anonim ***** válasza:
37%
Anyukámat mamának, anyósomat nagyinak:)
2020. dec. 30. 10:05
 44/62 anonim ***** válasza:
35%
Már nem élnek, de amíg éltek, addig mama és tata volt mind a két oldalról. Nem különböztettük meg őket család szerint, mivel az egyik nagyszülő pár a városban lakott, a másik pedig egy másik megyében, ezért aztán mindig is egyértelmű volt, hogy éppen kiről van szó. Tehát ha otthon voltunk és arról volt szó, hogy átugrunk egy órára a mamáékhoz, akkor nyilvánvaló volt, hogy a pár utcára lévőkről van szó, nem az ország másik végében lévőkről.
2020. dec. 30. 10:12
 45/62 anonim ***** válasza:
62%
Egyik oldalon papa, mama (őket sokkal gyakrabban látja), másik oldalon Kati mama és Józsi papa.
2020. dec. 30. 11:49
 46/62 anonim ***** válasza:
84%

Az én verziómat még nem olvastam itt, akkor leírom. Egyik felől csak mamám van kiskoromtól fogva, ő mama. Másik felől is már csak mamám van, de kiskoromban papám is élt, ők mimi és papi. Nem tudom ez hogy jött, kiskoromban találtam ki, mivel volt már egy mama, nem lehetett még egy. Akkor a papát is hozzáigazítottam :) Mindkét mamám egy helyen lakik, és gyakran találkoztunk. Mások a családban szokták őket úgy is megkülönböztetni, hogy Ili mama, Mari mama, de én nem hívtam így őket soha.

Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz is, nem lesz ilyen dilemma, mert a férjem nem magyar, így az én szüleim lesznek mama és papa, az ő szülei ugyanez, csak más nyelven.

2020. dec. 30. 14:45
 47/62 Tubarózsa ***** válasza:
77%

Fiam: anyai ágon (én szüleim) Másik mama (v mama) ill Taxi papa (apukám taxis.)

Apai ágon Terka mama v Pesti mama ill messzi papa (+200km lakik).

Én kicsinek anyai ágon Mama és Papa. Apai ágon Pici mama és Pici papa voltak :)

2020. dec. 30. 16:41
 48/62 Tubarózsa ***** válasza:
65%

#47 vagyok. Pici mama és papa már nem élnek sajnos, de igy hivatkozok rájuk a mai napig.

Más: #41 miert van lepontozva? Nekem is fura, hogy a mama=anya; de ezert lepontozni?!

2020. dec. 30. 16:44
 49/62 anonim ***** válasza:
27%
Ne tegyél fel ilyen kérdéseket #48 mert úgy látszik tilos. Én is megkérdeztem tegnap miért van szinte minden lepontozva csak mert valakinek nem tetszik. Reggelre törölve lett....
2020. dec. 30. 17:11
 50/62 A kérdező kommentje:
A lepontozót kérem, hogy ne csinálja, egyrészt véleménykérdés, másrészt ilyenkor mindig van olyan, aki azt hiszi, hogy a kérdező pontozza le :/ Én is ismerek olyan családot, ahol a szülők a mama és papa, szerintem ez családonként változik.
2020. dec. 30. 18:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!