Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nála.tok hogyan hívja a...

Nála.tok hogyan hívja a kisgyerek a nagyszülőket?

Figyelt kérdés

Mármint hogyan különbözteti meg az anyai és apai nagyszülőket? Ezeket a variációkat láttam eddig:

- egyik ágon "mama" és "papa", a másikon "nagypapa" és "nagymama" vagy "papó és nagyi"

- egyik ágon "Laci papa" és "Kati mama", másikon "Éva mama" és "Pali papa"

- egyik ágon "szegedi papa és mama", másikon "miskolci papa és mama"

- egyik ágon "Kovács papa" és "Kovács mama", másikon "Szabó papa" és "Szabó mama" (ez nem olyan barátságos, túl távolságtartó szerintem)

2020. dec. 29. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 FoxtrotLidérc ***** válasza:
77%
Nálunk - mire rendesen beszélni tudtam - sajnos már csak az apai nagyanyám élt. Nekem "nagymama", "nagymami", "nagyi" volt. Húgomnak eleinte "mamaka", aztán nagymami, nagymamikám. :)))
2020. dec. 29. 22:55
 32/62 anonim ***** válasza:
60%
Nagyanya és nagyapa/nagymama és nagypapa.
2020. dec. 29. 23:15
 33/62 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk kiskorunkban “egyik nagyi” és a másik nagyi pedig “csabai nagyi”.

Papa pedig egy van, ő papó.

2020. dec. 29. 23:15
 34/62 anonim ***** válasza:
47%

mama, tata

mindkét oldalon ezt használjuk

2020. dec. 29. 23:40
 35/62 anonim ***** válasza:
54%

Mi az általad írt 4. változatot használjuk tehát Kovács mama/papa. De van amikor csak a vezetéknevüket mondjuk ki pl "felmegyünk Kovácsékhoz".

Mindkét nagyszülő ugyanabban a faluban lakik, szóval a helységet nem lehet megkülönbözterni :D de az egyik unokatesóm másik nagyszülöje (tehát az amelyik nem közös) pesti, szóval ő mindig úgy hívta őket hogy pesti mama/papa, szegedi mama/papa.

2020. dec. 30. 00:37
 36/62 anonim ***** válasza:
43%

Egyik ágon: helység szerinti mama és papa

Másik ágon: mama és nagyapa

2020. dec. 30. 01:10
 37/62 anonim ***** válasza:
61%
Akikkel napi szinten találkoznak azok mama papa, akikkel évente kb 4x azok Sanyi papa, Ildi mama
2020. dec. 30. 01:13
 38/62 anonim ***** válasza:
75%

Nalunk egyszerű a képlet.

Mind a két részről már nincs apukank (meghaltak) így az én anyukám a nagyi, a távoli (3000 km) pedig ugyanúgy nagyi, csak kulfoldiul, mert a férjem külföldi. Így mindneki tudja melyik mamara gondolunk.

2020. dec. 30. 01:28
 39/62 anonim ***** válasza:
69%

Bár én nem az anyuka vagyok hanem az unoka, de talán érdekes lehet.

- Nekem apukám kiskoromban meghalt. Az ő anyukájáról nem tudok semmi. Apukájával viszont néha találkoztam. Ez a néha ez tényleg elég ritka volt. Évente 3-5 alkalom. Nem voltak anyáék összeveszve vagy ilyenek, nem kell rosszra gondolni, egyszerűen csak nem vágytam oda többet. Cigi füst (és néha pia szag) volt a házban nem szerettem ezért bent lenni. Ő volt nekem "Laci papa"

- Anyukám szülei mama, papa, velük 1-2 hetente találkoztam (és mai napig így van ez).

- Érdekesség viszont hogy én a dédimamáimat hívtam "Szabó mama" meg "Kovács mama" (dédi papákat egyet se ismertem).

2020. dec. 30. 02:34
 40/62 anonim ***** válasza:
69%
Barátnőm pedig a helyi nagyszüleit hívja mamának meg pápának. A másik oldalról meg csak mama van róla úgy beszél hogy "szegedi mama" de nyilván mikor ott van nála akkor csak rendesen mama.
2020. dec. 30. 02:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!