Nálunk a harmadik variáció volt, tehát a helység szerinti, de nekem mindig is fura volt kicsit. Nálunk még annyi különbség volt, hogy az egyik ágon "Papa" volt, a másik ágon "Tata". Ez a család azon ágának szóhasználata alapján volt.
2020. dec. 29. 21:50
22/62 anonim válasza:
Anno anyukámnak volt egy kolitársa, aki az egyik nagyanyját "Buxi mamának" hívta, mert Buxi Lajosné volt. Ez volt a vezetékneve.
Nekem csak az anyukám anyukája él, őt mamának hívom, az anyukám apukáját meg papának. Apai nagyszüleimet nem is ismertem, még a születésem előtt meghaltak.
Eddig inkább a mama-papa megszólításokkal találkoztam.
2020. dec. 29. 22:00
23/62 anonim válasza:
Nekünk az egyik a falu neve papa és mama, a másik ágon pedig mamám beceneve (Erzsa) mama és papa. Tehát nem Gyuri papa, hanem Erzsa papa :D
2020. dec. 29. 22:06
24/62 anonim válasza:
Ilyen nálam is volt, a szembeszomszédék Menyus bácsi és Menyus néni voltak, én frankón azt hittem felőptt koromig, hogy az a vezetéknevük... :D Ritkán találkozni Menyhértekkel, hát na :)))
2020. dec. 29. 22:08
25/62 anonim válasza:
Mi úgy hívjuk, hogy
Papó és Mama, vagy Mami, Mamika :)
2020. dec. 29. 22:14
26/62 anonim válasza:
Mama/Tata és Mami/Tati van nálunk.
2020. dec. 29. 22:31
27/62 anonim válasza:
Bár én már lassan 34 éves leszek, apum anyukája mindig "Katóka" lesz. Innen nem ismertem a nagyapám az. Másik (anyai) oldalról viszont nagypapa és " Katanagyyi” (ő is Katalin, igen). Szóval minden családnál más, én egyformán szeretem mindegyiküket.
2020. dec. 29. 22:44
28/62 anonim válasza:
Csak a nagymamáim élnek, ők mama és mami.
De a húgom amikor pici volt és jobban még kellett különböztetni, akkor beszelgetes közben, amikor róla volt szó, cicás mama lett.
2020. dec. 29. 22:44
29/62 anonim válasza:
Nani és Petipapa, Mama és Béla papa.
2020. dec. 29. 22:45
30/62 anonim válasza:
Nálunk a 2. variáció keresztnév + mama és papa. Viszont a pároméknál a papa = tata. Engen nagyon idegesít ez a megnevezés, soha senkit nem hívtunk így, öregember jut róla eszembe
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!