Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nála.tok hogyan hívja a...

Nála.tok hogyan hívja a kisgyerek a nagyszülőket?

Figyelt kérdés

Mármint hogyan különbözteti meg az anyai és apai nagyszülőket? Ezeket a variációkat láttam eddig:

- egyik ágon "mama" és "papa", a másikon "nagypapa" és "nagymama" vagy "papó és nagyi"

- egyik ágon "Laci papa" és "Kati mama", másikon "Éva mama" és "Pali papa"

- egyik ágon "szegedi papa és mama", másikon "miskolci papa és mama"

- egyik ágon "Kovács papa" és "Kovács mama", másikon "Szabó papa" és "Szabó mama" (ez nem olyan barátságos, túl távolságtartó szerintem)

2020. dec. 29. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk a harmadik variáció volt, tehát a helység szerinti, de nekem mindig is fura volt kicsit. Nálunk még annyi különbség volt, hogy az egyik ágon "Papa" volt, a másik ágon "Tata". Ez a család azon ágának szóhasználata alapján volt.
2020. dec. 29. 21:50
 22/62 anonim ***** válasza:
85%

Anno anyukámnak volt egy kolitársa, aki az egyik nagyanyját "Buxi mamának" hívta, mert Buxi Lajosné volt. Ez volt a vezetékneve.

Nekem csak az anyukám anyukája él, őt mamának hívom, az anyukám apukáját meg papának. Apai nagyszüleimet nem is ismertem, még a születésem előtt meghaltak.

Eddig inkább a mama-papa megszólításokkal találkoztam.

2020. dec. 29. 22:00
 23/62 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk az egyik a falu neve papa és mama, a másik ágon pedig mamám beceneve (Erzsa) mama és papa. Tehát nem Gyuri papa, hanem Erzsa papa :D
2020. dec. 29. 22:06
 24/62 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen nálam is volt, a szembeszomszédék Menyus bácsi és Menyus néni voltak, én frankón azt hittem felőptt koromig, hogy az a vezetéknevük... :D Ritkán találkozni Menyhértekkel, hát na :)))
2020. dec. 29. 22:08
 25/62 anonim válasza:
82%

Mi úgy hívjuk, hogy

Papó és Mama, vagy Mami, Mamika :)

2020. dec. 29. 22:14
 26/62 anonim ***** válasza:
82%
Mama/Tata és Mami/Tati van nálunk.
2020. dec. 29. 22:31
 27/62 anonim ***** válasza:
78%
Bár én már lassan 34 éves leszek, apum anyukája mindig "Katóka" lesz. Innen nem ismertem a nagyapám az. Másik (anyai) oldalról viszont nagypapa és " Katanagyyi” (ő is Katalin, igen). Szóval minden családnál más, én egyformán szeretem mindegyiküket.
2020. dec. 29. 22:44
 28/62 anonim ***** válasza:
78%

Csak a nagymamáim élnek, ők mama és mami.

De a húgom amikor pici volt és jobban még kellett különböztetni, akkor beszelgetes közben, amikor róla volt szó, cicás mama lett.

2020. dec. 29. 22:44
 29/62 anonim ***** válasza:
78%
Nani és Petipapa, Mama és Béla papa.
2020. dec. 29. 22:45
 30/62 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk a 2. variáció keresztnév + mama és papa. Viszont a pároméknál a papa = tata. Engen nagyon idegesít ez a megnevezés, soha senkit nem hívtunk így, öregember jut róla eszembe
2020. dec. 29. 22:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!