Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nála.tok hogyan hívja a...

Nála.tok hogyan hívja a kisgyerek a nagyszülőket?

Figyelt kérdés

Mármint hogyan különbözteti meg az anyai és apai nagyszülőket? Ezeket a variációkat láttam eddig:

- egyik ágon "mama" és "papa", a másikon "nagypapa" és "nagymama" vagy "papó és nagyi"

- egyik ágon "Laci papa" és "Kati mama", másikon "Éva mama" és "Pali papa"

- egyik ágon "szegedi papa és mama", másikon "miskolci papa és mama"

- egyik ágon "Kovács papa" és "Kovács mama", másikon "Szabó papa" és "Szabó mama" (ez nem olyan barátságos, túl távolságtartó szerintem)

2020. dec. 29. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim válasza:
25%
Papó, papóka, vénszívar, trotty
2020. dec. 29. 21:18
 12/62 anonim ***** válasza:
79%
Laci papa és Zsuzsi mama. Szerintem ez így tökéletes, nincs kavarodás (hacsak nem mindkét papa Laci.)
2020. dec. 29. 21:19
 13/62 anonim ***** válasza:
97%

Apum szüleit nagymamának és nagypapának hívtuk. Őket magázni kellett.

Anyum szüleit pedig nagyinak és Albert papának. Őket tegeztük.

2020. dec. 29. 21:21
 14/62 A kérdező kommentje:

"hacsak nem mindkét papa Laci."

Hát,nálunk pont ez van :)

2020. dec. 29. 21:24
 15/62 anonim ***** válasza:
88%

Az egyik ágon mama és papa, a másik ágon meg csak a nagymama él, ő nagyi.

Az unokatestvéreknek a közös ág Kati mama és Lajos papa, a másik ág pedig Olgi mama és Sanyi papa

2020. dec. 29. 21:27
 16/62 anonim ***** válasza:
85%
nálunk az utolsó verzió van kis módosítással. az egyik ágon volt Molnár papa és mama, másik oldalon hosszú volt a vezetéknév, nem tudtuk kimondani és lett belőle (Vásár)helyi mama és papa, röviden Helyi:-D
2020. dec. 29. 21:28
 17/62 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk volt "törött lábú magymama", ami ráadásul "tojott lábúnak" hangzott. Aztán szerencsére lekerült a nagymama lábáról a gipsz, onnantól emeletes és patacsi nagymamák lettek.
2020. dec. 29. 21:31
 18/62 anonim ***** válasza:
87%

Öcsém földrajzilag határozta meg a mamákat, volt az XY városi mama, meg a pesti WZ utcai mama.

Én Mamának, és nagymamának szólítottam őket.

A gyerekeim átvették az unokatesóktól anyósra a Jutkamamát, anyám a családi hagyomány alapján simán Mama, nevelőanyám meg Mami lett.

A férjem a vezetéknevükkel oldotta meg, de így sikerült egy Nagynagymama nevű förmedvényt összehoznia :D :D :D

2020. dec. 29. 21:34
 19/62 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is helység szerint, de csak mikor szó van róluk. Ha jelen vannak, akkor mindkettő simán mama. Papa sajna már csak egy van.
2020. dec. 29. 21:37
 20/62 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk vegyes variáció van :D

Az én anyukámat Judit mamának hívják, sajnos apukamat már nem ismerték.

Az apukájuk anyukáját pedig somi mamának. Papájukat amíg élt, szintén somi papának hívták. (lakóhelyük)

2020. dec. 29. 21:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!