Miért kellene bejelentenünk a szülőknek, hogy el akarom köttetni magam?
El akarom köttetni magam, már egy ideje gondolkodunk a dolgon, csak mindig közbejött valami, de mostanra már utánajártam mindennek és hamarosan meg fogom csináltatni a műtétet.
Nagyon sokféle foggatlót szedtem már, próbáltam hüvelygyűrűt is, de mindegyiknek volt valami mellékhatása, gumiban pedig kb semmit nem érzünk, illetve egyszer már szakadt el gumi amimiatt esemenyutanit kellett bevennem és azóta azért kicsit aggódom, mi van ha megint így járunk. Szóval amellett, hogy ugye nem akarunk gyereket, ezek az indokok is közrejátszottak a döntésben. A férjemen és rajtam kívül egyedül a húgomnak mondtam el a dolgot, nagyon jóban vagyunk, feltétel nélkül megbízom benne. Tudta, hogy nem akarok gyereket, nem lepődött meg a dolgon, mellettem áll és támogat, de felvetette hogy esetleg ezt nem kéne-e elmondani anyumnak és férjem anyjának. Gondolkoztam én is, hogy anyának elmondom, ő is tudja a gyerekekkel kapcsolatos érzéseimet, de nem feltétlen akartam őt ezzel traktalni vagy hát nem is tudom. Férjem édesanyja viszont nagyon akarna unokát, abortuszellenes is és biztos nem repdesne az örömtől.
Se én, se férjem nem gondolja úgy, hogy ezt be kéne jelenteni a családjainknak vagy a “jóváhagyásukat” kellene kérni a dologgal kapcsolatban. A döntésünk vége az lett, hogy nem mondjuk el, ez a mi magánügyünk.
Azonban kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik a témáról (már nem maga a műtétről, hanem arról h elmondaná-e) vagy esetleg volt-e valaki hasonló helyzetben? Ha igen, hogy döntött?
"kevésbé zavar be a hormonrendszerébe is, mint neked."
Egyáltalán nem zavar be, mivel a hormontermelésért felelős szerv, a petefészek nem kerül eltávolításra. A műtét során a petevezetőt kötik el és vágják vagy égetik át 2 ponton. A belsőelválasztású mirígyek szempontjából ez teljesen lényegtelen, mivel a hormonokat a véráramba juttatják, s az ereket nem kötik el (csúnya is lenne, mert elhalna a petefészek).
Saját tapasztalatom, hogy MINDEN ugyanúgy működik... tényleg. Sajnos az átkozott PMS is.
Te jó ég, mennyi undorító és gonosz komment van itt.... Döbbenet, hogy a magyar fejekben még mindig középkori vaskapuk állnak. A hölgy szerintem leginkább azok véleményére volt kíváncsi, akik egy cipőben járnak vele, legalább gondolkodásban. Nem záptojás esőt az arcába. Felnőtt ember ő is és a párja is, akik megfontolták ezt a döntést.
A Kérdezőnek: ha én így döntenék és még élne az Édesanyám, elmondanám neki, mert tudom, hogy mindenben támogatott és megértene. Apámmal viszont nem osztanám meg, mert ő is konzervatív gondolkodású és nem toleráns.
Sok sikert!:)
Mi sem akarunk gyereket a férjemmel soha, és őszintén szólva nem mondanám el előre, mert nincs kedvem a papolást hallgatni. És egyébként sem tartozik senki másra. Magánügy.
Anyósom nagyon gyerekmániás, édesanyám viszont simán elfogadná. Azt is elfogadta, hogy nem akarunk gyereket. Szerinte is egyedül a kettőnk dolga:)
Anyósnak max utólag, ha szóba kerül a téma.
Amúgy tudom, nem véleményt kértél a műtétről, de szerintem teljesen igazad van, hogy megcsináltatod. Egyszeri költség, és utána nincs gondod a védekezésre.:) Én 33 éves vagyok, férjem 30, és gondolkodunk mi is rajta, hogy meg kéne csináltatni külföldön.
"Öregkorodban, amikor ott állsz a nagyvilágban totálisan egyedül, és még arra se lesz senkid, hogy hozzon neked egy zsemlét, nagyon fogod sajnálni, hogy nincs gyereked."
Hát persze, erre kell a gyerek... Mekkora önző emberek vannak , te jó ég!
Szerintem nem rájuk tartozik. Személy szerint én csak akkor mondanám el, ha már túl vagyok rajta. Akkor se biztos. Hajrá :)
off, de nekem sokatmondó, hogy az itt pöffögőkben fel se merült az, hogy örökbe is lehet fogadni.
Szerintem mondd el anyukàdnak. Ha jó a viszony, akkor megérdemli, hogy tudjon róla.
Én alapvetően őszinte ember vagyok, anyósnak is elmondanàm, hogy hiába reménykedik unokaban, végleges a döntés.
Egyébként sokat vagyok öregek otthonában. A legtöbb bent lakòt csak akkor látogatják havonta, amikor fizetik a havi díjat. De van aki még akkor sem néz rá az anyjára /apjàra.
Nagyon kevesen vannak, akiket rendszeresen látogatnak.. A gyerek nem garancia arra, hogy öreg korodban is ott lesznek.
Nem kell hogy rossz viszony legyen, elég, hogy 2 ezer kilométerre költözzön.
Sokat öreget látogat a testvére, testvére gyerekei, volt szomszédok, barátok, egyéb ismerősök. Gyerek nélkül sem feltétlenül magányos az ember.
Egyébként felhàborìtònak tartom, hogy itthon nem lehet a műtétet elvégeztetni. Mindenkinek a saját döntése, hogy akar e gyereket, undorító féltelei vannak a műtétnek.
Egész nap többször is eszembe jutott a kérdésed, és a lehetséges alternatívák.
Rodod, mitől tartok? Hogy hiába kötteti el magát a férjed(is), mert akkor tör csak ki az igazi botrány az anyósodból: akkor ugyanis nem csak az unokát "veszed el" tőle, hanem "kiheréled", "megcsonkítod" az egyszem fiacskáját, és már hiábais hagyna el téged.
... nem tudom...
Ötlet: azt mondani, hogy valami vizsgálatnál kiderült, hogy a fia meddő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!