Miért kellene bejelentenünk a szülőknek, hogy el akarom köttetni magam?
El akarom köttetni magam, már egy ideje gondolkodunk a dolgon, csak mindig közbejött valami, de mostanra már utánajártam mindennek és hamarosan meg fogom csináltatni a műtétet.
Nagyon sokféle foggatlót szedtem már, próbáltam hüvelygyűrűt is, de mindegyiknek volt valami mellékhatása, gumiban pedig kb semmit nem érzünk, illetve egyszer már szakadt el gumi amimiatt esemenyutanit kellett bevennem és azóta azért kicsit aggódom, mi van ha megint így járunk. Szóval amellett, hogy ugye nem akarunk gyereket, ezek az indokok is közrejátszottak a döntésben. A férjemen és rajtam kívül egyedül a húgomnak mondtam el a dolgot, nagyon jóban vagyunk, feltétel nélkül megbízom benne. Tudta, hogy nem akarok gyereket, nem lepődött meg a dolgon, mellettem áll és támogat, de felvetette hogy esetleg ezt nem kéne-e elmondani anyumnak és férjem anyjának. Gondolkoztam én is, hogy anyának elmondom, ő is tudja a gyerekekkel kapcsolatos érzéseimet, de nem feltétlen akartam őt ezzel traktalni vagy hát nem is tudom. Férjem édesanyja viszont nagyon akarna unokát, abortuszellenes is és biztos nem repdesne az örömtől.
Se én, se férjem nem gondolja úgy, hogy ezt be kéne jelenteni a családjainknak vagy a “jóváhagyásukat” kellene kérni a dologgal kapcsolatban. A döntésünk vége az lett, hogy nem mondjuk el, ez a mi magánügyünk.
Azonban kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik a témáról (már nem maga a műtétről, hanem arról h elmondaná-e) vagy esetleg volt-e valaki hasonló helyzetben? Ha igen, hogy döntött?
Hány éves vagy?
Ha jól tudom bizonyos kor alatt nem csinálják meg. És akár tetszik akár nem elmondom a véleményem.... ne csináld (még ha találsz "feketén" elvégző dokit is). Nem tudhatod hogy alakul az életed és a visszaműtét után egyáltalán nem biztos, hogy lehet majd gyereked.
Meg se csinálják itthon, x kor alatt, gyerektelen nőnek.
Én elmondanám, mert ilyen fontos ügyeket, orvosi beavatkozásokat meg szoktunk beszélni.
Azt hittem, amikor elkezdtem olvasni, hogy már van gyereketek, úgy döntöttél erről. De gyerek nélkül ilyet csinálni, kb fél öngyilkosság.
Magyarországon ezt nem is csinálják meg legálisan, csak 3 gyerek után. Feketén meg tudod, ki vállalna be egy ennyire fontos műtétet...
Amúgy meg igazad van, hogy nem mondod el. Még véletlenül megpróbálnának lebeszélni erről az ordas baromságról, így legalább majd tudni fogod életed hátra lévő részében, hogy ki volt a hülye...
Aki azon aggódott, hogy illegális: Szlovákiában legálisan megcsinálják egyszerűen és gyorsan.
Te tudod, hogy milyen a kapcsolatod a szüleiddel, ettől függene kizárólag, hogy elmondanám-e nekik.
1-es, köszi a “jó kívánságokat”, de a felkötést meghagyom neked! :)
Értelmes ember nem ír ilyen gusztustalanul és nem kívánja más ember halálát, csak mert nem ért vele valamiben egyet!! Talán tőled azért jobban ismerem a férjem, régóta együtt vagyunk és nem, egyikunk sem akar gyereket. Sem most, sem később. Talán közel a 31-hez, férjem meg a 40-hez el tudjuk dönteni, hogy mit akarunk.
Egyébként nem csak Magyarországon lehet ám a műtétet megcsinaltatni és hat nem is itt fogom, mert ugye kedves hazánk erre nem ad lehetőséget X kor és/vagy gyerek nélkül. Szóval Szlovákiába megyek, ott rendelkezhetek a testem felett, nem illegálisan akarom megcsinaltatni. Abban pedig 1000%-ig biztos vagyok, hogy ezt akarom, nem erre vonatkozott a kérdésem, ez már el van döntve, szóval senki nem tudna lebeszélni és nem is ezért mondanám el anyumnak, de azert köszönöm az “aggódast”.
Elég béna lehet ott akkor mindkét fél, ha beavatkozás kell ahhoz hogy ki legyen kerülve a gyerek téma.
Ilyenről marha ötletről még nem hallottam, vagy csak a környezetemben mindenki megtudta oldani hogy fiatalon ki kefélhesse magát, utána meg ha volt mire, akkor lett gyerek, bumm.
"Feketén meg tudod, ki vállalna be egy ennyire fontos műtétet..."
Azok az orvosok, akik ezrével végeznek abortuszt. Sajnos.
De egyébként tényleg felelőtlenség az elköttetés, kivéve 3 gyerek után, és/vagy 50 felett (mert, igen, előfordulhat teherbe esés 50 felett is, viszont onnantól igen nagy a rizikó a beteg baba születésére).
Alapból sem akarok soha gyereket! Akkor miért ne köttethetnem el magam?! Egyik fogamzásgátlás sem nyújt 100%-os védelmet, az elköttetés az egyik “legbiztonságosabb” módszer a véletlen becsúszott gyerek ellen, szóval számomra a legkézenfekvőbb.
Feltűnt valakinek, hogy a kérdésem nem az volt, ki szerint jó ötlet és ki szerint nem maga a műtét..? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!