Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellene bejelentenünk a...

Miért kellene bejelentenünk a szülőknek, hogy el akarom köttetni magam?

Figyelt kérdés

El akarom köttetni magam, már egy ideje gondolkodunk a dolgon, csak mindig közbejött valami, de mostanra már utánajártam mindennek és hamarosan meg fogom csináltatni a műtétet.

Nagyon sokféle foggatlót szedtem már, próbáltam hüvelygyűrűt is, de mindegyiknek volt valami mellékhatása, gumiban pedig kb semmit nem érzünk, illetve egyszer már szakadt el gumi amimiatt esemenyutanit kellett bevennem és azóta azért kicsit aggódom, mi van ha megint így járunk. Szóval amellett, hogy ugye nem akarunk gyereket, ezek az indokok is közrejátszottak a döntésben. A férjemen és rajtam kívül egyedül a húgomnak mondtam el a dolgot, nagyon jóban vagyunk, feltétel nélkül megbízom benne. Tudta, hogy nem akarok gyereket, nem lepődött meg a dolgon, mellettem áll és támogat, de felvetette hogy esetleg ezt nem kéne-e elmondani anyumnak és férjem anyjának. Gondolkoztam én is, hogy anyának elmondom, ő is tudja a gyerekekkel kapcsolatos érzéseimet, de nem feltétlen akartam őt ezzel traktalni vagy hát nem is tudom. Férjem édesanyja viszont nagyon akarna unokát, abortuszellenes is és biztos nem repdesne az örömtől.

Se én, se férjem nem gondolja úgy, hogy ezt be kéne jelenteni a családjainknak vagy a “jóváhagyásukat” kellene kérni a dologgal kapcsolatban. A döntésünk vége az lett, hogy nem mondjuk el, ez a mi magánügyünk.

Azonban kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik a témáról (már nem maga a műtétről, hanem arról h elmondaná-e) vagy esetleg volt-e valaki hasonló helyzetben? Ha igen, hogy döntött?

2019. jún. 22. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
16%

42, mondom, nincs ezzel baj, köttessen ;)

Amúgy miből gondolod hogy akinek gyereke van annak nincs diplomája? Ja mert a childfree okoskák mind azt hiszik hogy vagy szülész vagy okos vagy.

3 gyerekem van, 2 diplomám és 3 nyelven beszélek. De ez nem tartozik ide.

2019. jún. 23. 08:27
 42/72 anonim ***** válasza:
82%
Ezt csak te projektálod bele a mondandómba, hogy aki nem diplomás, vagy akinek van gyereke nem lehet értelmes, vagy sikeres. A childfree=ostoba párhuzamra reagáltam, de láss bele hülyeségeket a mondandómba nyugodtan. Vedd magadra légyszi, legalább megspórolod a reggeli kávét.
2019. jún. 23. 08:37
 43/72 anonim ***** válasza:
88%

Azoktól kérdezném, akik itt szajkózzák, hogy ne köttesse el magát: Szerintetek ha véletlenül teherbe esne, akkor az miért lenne jó a gyereknek, ha olyan családba kerül, ahol egyáltalán nem akarják? Vagy jobb lenne megölni? Esetleg örökbeadni (és mi van, ha pl. az anyát nem érdekelné a terhesség alatt és nem vigyázna rá?)?

Kicsit gondolkodjatok már.

Kérdezőnek: én nem mondanám el senkinek a helyetekben, csak rátok tartozik.

2019. jún. 23. 09:15
 44/72 A kérdező kommentje:

Aki nem képes normálisan valaszolni, miért vergődik itt?! Feltettem egy kérdést, vagy válaszoltok arra vagy görgessetek tovább! Kismillioszor leírtam, hogy nem vagyok kíváncsi a hegyi beszédre, hogy jaj mennyire meg fogom bánni és mennyire ostobaság stb. Ennyire nincs jobb dolgotok vagy mi a probléma? Idegeneknek kell ecsetelnetek, hogy ti Huu de mekkora királyak vagytok, mert képesek voltatok arra, amire minden nő e Földön képes? :) (kivéve a meddőket) Ügyesek vagytok, szép teljesítmény, de engem speciel baromira hidegen hagy ez. Miért nem a gyerek ezekkel foglalkoztok legalább már, ahelyett h ott okoskodtok, ahol az ég világon erre senki sem kíváncsi?

Egyébként kedves #41: épp te és a hozzad hasonló, csípőből ítélkező, masok döntéseit tiszteletben tartani képtelen gyerekmajmolók azok, akik baromira korlatoltak és lekezelőek azokkal szemben, akik nem akarnak gyereket! Már a korlátolt kis agyatok képtelen befogadni azt az információt, hogy valakinek gyereknek nélkül is tökéletesen teljes az élete, gyerek nélkül is boldog és nem szorul gyerekvállalásra, hogy időskoraban nehogy egyedül maradjon. Süt az ítélkezés a kommentedből, éppenséggel ti vagytok, akik azt hiszitek egy nő, aki nem akar gyereket az csak egy hülye, ostoba ember lehet! Hisz te magad írod, persze szigorúan ismeretlenül, hogy az ilyen ember “nem túl okos”. Miért talán ismersz?! Talán tudod, hogy van diplomám, 3 nyelven beszélek és vezetőként dolgozom egy cégnél?? Nem! De azért osztod az eszedet kéretlenül, mert aki nem a gyerekben látja élete beteljesülését, az már okos nem lehet. Neked is őszintén gratulálok ehhez a mentalitáshoz, beléd sem szorult semmi elfogadóképesség és tisztelet a másik irányába, de mocskolodni és személyeskedni kiválóan tudsz!

Felfoghatatlan számodra, hogy valaki nem akar gyereket, de az több, mint szánalmas h itt gunyolodsz, hogy mert az ilyen nők sopankodnak a karrierjük miatt és azt hiszik nagy üzletasszonyok.... Nem mintha bármi közöd lenne ahhoz, ha valaki emiatt nem szül, de meg sem fordult abban az okos kis buksidban, hogy nem csak a karrier lehet az egyetlen ok, amiért valaki nem akar gyereket?? Nyilván nem. Millió oka lehet!

Mi speciel nem kedveljük a gyerekeket, nincs hozzájuk türelmünk, nem szeretjuk a gyerekbőgést, nem találjuk édibédinek őket, nincs kedvünk felrúgni a mostani életünket, nincs kedvünk éjszakákon át nem aludni, pelenkat cserélni, folyton stresszelni, idegeskedni, kialvatlannak lenni stb. Ez csak nehány dolog, amit a gyerekes barátainknál tapasztalatunk és ne haragudj, de valahogy egyik felsorolt dologért sem rajongunk. És akkor mi van? Ez neked miért faj annyira, hogy egy kérdés alá, ahol senkit nem érdekel az OFFod, oda kell böfögnöd a tipikus: “Én kitojtam pár gyereket magamból, így én aztán bazi okos vagyok és természetesen mindenki felett allok, akinek nincs, háháhá....” :D Iszonyú szánalmas vagy.

Eddig próbáltam én is visszafogni magam, de azért ami sok, az sok. A pofátlanság legteteje leminősíteni és sértegetni valakit azért, mert nem rajong a gyerekekért, főleg egy olyan kérdésnél, ahol NEM EZ A KÉRDÉS!!!

2019. jún. 23. 09:29
 45/72 anonim ***** válasza:
85%
Kerdezo! Nem olvastam vegig a kommenteket, de had kerdezzem meg: nem lenne ugy korrekt, ha a ferjed is elkottetne magat? Te ezt lezarod,ok semmi gond. Es mi a helyzet vele? Olyan mint egy kiskapu..amin barmikor kisurranhat. Gondolom nem esne jol, ha egyszer valaki beallitana hozzatok a ferjed gyerekevel. Ket ember kapcsolata idovel megvaltozhat. Itt most te hozol aldozatot..es a ferjeddel mi a szitu? Bocsi, ha esetleg mar kitargyaltatok a temat, nincs idom vegig olvasni a tobb oldalnyi hozzaszolast.
2019. jún. 23. 10:50
 46/72 anonim ***** válasza:
26%

"Anyukám pedig nem akadna ki, hisz tudja jól h nem akarok gyereket, mióta beszélni tudok ezt mondom"

Akkor meg nem értem, minek ez a kérdés. Ha úgyis tudja, hogy nem akarsz gyereket, tökmindegy, hogy elmondod-e neki vagy sem, hogy elkötteted magad. Nem az a lényeg, hanem az, hogy nem szülsz, azt meg már rég megmondtad neki.

2019. jún. 23. 11:45
 47/72 anonim ***** válasza:
9%

Jó, hát ha annyira nagyon akarod, akkor tedd meg.

Felnőtt ember vagy, senkinek az engedélye nem kell hozzá!

De marhajó lenne, ha nem pontoznád le azt, aki nem egy véleményen van veled.

Szerintem kulturáltan írtam meg a véleményemet, nem úgy mint páran.

Ui.: Felőlem pontozzátok ezt a választ is, nem érdekel, nem az életem a gyakori...

2019. jún. 23. 12:40
 48/72 A kérdező kommentje:
Azért a kérdés, mert kíváncsi voltam esetleg hasonló helyzetben levők véleményére! Nem tudtam, hogy itt már kérdezni is bűn... Ahogy azt is leírtam, hogy anyukám tudom, hogy nem állna neki predikalni, ellenben anyóssal. Aki nagy gyerekfan és mindenképp unokát akar. Húgom felvetése pedig az volt, hogy mindkettőnk (!!) szüleinek mondjuk el, mert ő szerinte ezt tudniuk kellene. Na, ezért a kérdés, így már érthető? Véleményekre voltam kíváncsi, hogy mégis miért kéne bármelyik szülőnek is ezt elmondani, ugyanis szerintünk ez magánügy.
2019. jún. 23. 12:43
 49/72 anonim ***** válasza:
15%

Nem bűn kérdezni, inkább az a bunkóság, ha valakit a korrekten megfogalmazott, de eltérő véleményéért lepontoznak.

A szüleiddel meg nem kell konzultálni.

Meggyőzni úgysem fogod őket.

2019. jún. 23. 12:48
 50/72 Metionin ***** válasza:
90%
Nem kell bejelenteni, ez a magánügyetek. Én sem fogom ha eljön az ideje. Mivel nem egy városban lakunk a szülőkkel, senkinek sem fog feltűnni hogy 2-3 napra elutaztunk Szlovákiába. Jóváhagyást kérni pedig teljesen nonszensz. A saját életetekről, jövőtökről, te a saját testedről úgy döntesz/döntötök ahogy az nektek jó.
2019. jún. 23. 12:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!