Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellene bejelentenünk a...

Miért kellene bejelentenünk a szülőknek, hogy el akarom köttetni magam?

Figyelt kérdés

El akarom köttetni magam, már egy ideje gondolkodunk a dolgon, csak mindig közbejött valami, de mostanra már utánajártam mindennek és hamarosan meg fogom csináltatni a műtétet.

Nagyon sokféle foggatlót szedtem már, próbáltam hüvelygyűrűt is, de mindegyiknek volt valami mellékhatása, gumiban pedig kb semmit nem érzünk, illetve egyszer már szakadt el gumi amimiatt esemenyutanit kellett bevennem és azóta azért kicsit aggódom, mi van ha megint így járunk. Szóval amellett, hogy ugye nem akarunk gyereket, ezek az indokok is közrejátszottak a döntésben. A férjemen és rajtam kívül egyedül a húgomnak mondtam el a dolgot, nagyon jóban vagyunk, feltétel nélkül megbízom benne. Tudta, hogy nem akarok gyereket, nem lepődött meg a dolgon, mellettem áll és támogat, de felvetette hogy esetleg ezt nem kéne-e elmondani anyumnak és férjem anyjának. Gondolkoztam én is, hogy anyának elmondom, ő is tudja a gyerekekkel kapcsolatos érzéseimet, de nem feltétlen akartam őt ezzel traktalni vagy hát nem is tudom. Férjem édesanyja viszont nagyon akarna unokát, abortuszellenes is és biztos nem repdesne az örömtől.

Se én, se férjem nem gondolja úgy, hogy ezt be kéne jelenteni a családjainknak vagy a “jóváhagyásukat” kellene kérni a dologgal kapcsolatban. A döntésünk vége az lett, hogy nem mondjuk el, ez a mi magánügyünk.

Azonban kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik a témáról (már nem maga a műtétről, hanem arról h elmondaná-e) vagy esetleg volt-e valaki hasonló helyzetben? Ha igen, hogy döntött?

2019. jún. 22. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
85%

Nagyműtét, felesleges kockázat.

Inkább a férjedet köttessétek el, ha meg van egy 0,5% esély arra, hogy talán akartok majd gyereket, akkor előtte fagyasztassatok le spermát.

2019. jún. 22. 18:42
 12/72 anonim ***** válasza:
95%
Miért nem a férjed kötteti el magát??? Olvassatok utána.
2019. jún. 22. 18:46
 13/72 anonim ***** válasza:
14%
Mert a férjnek ha van egy kis esze nem fekszik kés alá, illetve bármikor ott hagyhat egy ilyen nőt, és mehet amerre akar.
2019. jún. 22. 18:49
 14/72 anonim ***** válasza:
96%
Nem mondanám el, nekem hormonos spirálom van és csak apáárom tud róla, másra nem tartozik hogy védekezek. Nincs köze hozzá, legprivátabb ügy. Másfelől, a férfit elköttetni olcsobb, gyors, kicsi kockázat, nálunk az is szóba jönne.
2019. jún. 22. 18:51
 15/72 anonim ***** válasza:
96%

Valóban a magánügyetek, ezért én nem mondanám el a szülőknek. Viszont ha később esetleg kiderül, akkor pontosan az anyós nézőpontja miatt szerintem jobb ha inkább a férjed esik át ezen a beavatkozáson és nem te. Így kisebb a támadási felület, ami nagyon meg tudja rontani a családi jóviszonyt.

Egyébként férfiaknál kisebb a beavatkozás és kevesebb kockázattal is jár a műtét.

2019. jún. 22. 18:55
 16/72 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, utána olvasunk annak is, hogy hogyan működik ha a férfi kötteti el magát. Igazából én bennem évek óta bennem van, hogy elköttetem magam és valahogy maradtunk ennél az opciónál, egyszer szóbajött, hogy őt műtik, de mondtam hogy ez nekem nem probléma.

De akkor mindenképp utána olvasunk, köszi.

Ja és nem fog lelépni, műtéttől függetlenül, de azért köszi. :)

2019. jún. 22. 18:57
 17/72 anonim ***** válasza:
18%

Én se szeretnék gyereket, de mégse kottetnem el magam, mert bármikor megváltoztathatom a véleményem, akaratom, és onnantól banhatnam.

Vagy ha a férj gondolja meg magát... Ehh...

2019. jún. 22. 18:58
 18/72 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem, Anyukádnak mondd el, de anyósodnak ne. Legalábbis most még ne. Mivel ő nagyon szeretne unokát, valószínűleg bekattanna, bár nem ismerem, de nem tudom, nem csinálna-e hülyeséget. Várj meg ezzel.
2019. jún. 22. 19:01
 19/72 anonim ***** válasza:
5%
Én ismerek olyat aki elkötette magát és utána a szervezet helyre hozta magát és terhes lett :( szóval azért gondolod át
2019. jún. 22. 19:01
 20/72 anonim ***** válasza:
16%

31 évesen még én se akartam gyereket, és én is úgy gondoltam, nem is akarok soha. Aztán 35 évesen mégis akartam, nagyon is!

A szüleid ki fognak akadni a döntéseden, és igazuk lesz. Akármibe fogadok, hogy a férjed nem köttetné el magát.

2019. jún. 22. 19:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!