Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellene bejelentenünk a...

Miért kellene bejelentenünk a szülőknek, hogy el akarom köttetni magam?

Figyelt kérdés

El akarom köttetni magam, már egy ideje gondolkodunk a dolgon, csak mindig közbejött valami, de mostanra már utánajártam mindennek és hamarosan meg fogom csináltatni a műtétet.

Nagyon sokféle foggatlót szedtem már, próbáltam hüvelygyűrűt is, de mindegyiknek volt valami mellékhatása, gumiban pedig kb semmit nem érzünk, illetve egyszer már szakadt el gumi amimiatt esemenyutanit kellett bevennem és azóta azért kicsit aggódom, mi van ha megint így járunk. Szóval amellett, hogy ugye nem akarunk gyereket, ezek az indokok is közrejátszottak a döntésben. A férjemen és rajtam kívül egyedül a húgomnak mondtam el a dolgot, nagyon jóban vagyunk, feltétel nélkül megbízom benne. Tudta, hogy nem akarok gyereket, nem lepődött meg a dolgon, mellettem áll és támogat, de felvetette hogy esetleg ezt nem kéne-e elmondani anyumnak és férjem anyjának. Gondolkoztam én is, hogy anyának elmondom, ő is tudja a gyerekekkel kapcsolatos érzéseimet, de nem feltétlen akartam őt ezzel traktalni vagy hát nem is tudom. Férjem édesanyja viszont nagyon akarna unokát, abortuszellenes is és biztos nem repdesne az örömtől.

Se én, se férjem nem gondolja úgy, hogy ezt be kéne jelenteni a családjainknak vagy a “jóváhagyásukat” kellene kérni a dologgal kapcsolatban. A döntésünk vége az lett, hogy nem mondjuk el, ez a mi magánügyünk.

Azonban kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik a témáról (már nem maga a műtétről, hanem arról h elmondaná-e) vagy esetleg volt-e valaki hasonló helyzetben? Ha igen, hogy döntött?

2019. jún. 22. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
85%

Igen, tele van a gyakorikérdések olyan kérdésekkel, hogy 30 évesen elkötettem magam, ma már nagyon bánom, hogy csinálhatná vissza.

Ja, NEM!

2019. jún. 22. 20:50
 32/72 A kérdező kommentje:

#31: Szerencsére nem is neked kell megtenned..:)

Egyébként őszintén érdekelne, hogy miért nem kellene elköttetnem magam vagy épp a férjemnek? Soha az életben nem akarunk gyereket, sem most, sem később, ez 1 millió százalék. Szóval milyen “érvük” van azoknak, akik itt bőszen hajtogatják, hogy márpedig ne tegyem...?

Na mindegy is, továbbra sem az érdekelt ki tenné vagy épp nem tenné, ha eddig nem tűnt volna fel.

2019. jún. 22. 21:26
 33/72 anonim ***** válasza:
12%

Nem kell elmondanod, ez csak kettőtökre tartozik.

Esetleg utolsó lehetőségként kipróbálhatod a szimptotermális módszert. Ugyanolyan biztonságos (vagy még biztonságosabb), mint az óvszer, és nincs mellékhatása.

[link]

2019. jún. 22. 21:30
 34/72 anonim ***** válasza:
91%
És az mit csinál, aki megbánja, hogy gyereket szült?
2019. jún. 22. 23:08
 35/72 anonim ***** válasza:
81%
Ha már elköttetés, akkor miért nem a párod csinálja? Neki egyszerűbb is lenne, kisebb műtét, és kevésbé zavar be a hormonrendszerébe is, mint neked.
2019. jún. 22. 23:33
 36/72 anonim ***** válasza:
83%

Én sem mondanám el.

Nem igazán lényeges,ha nem lesz gyereketek,arra amúgy is rájönnek idővel,hogy soha nem lesz.

Szörnyű,hogy Szlovákia ebben is előttünk jár.

Milyen ország az,ahol az ember nem rendelkezhet a saját teste felett?

Ráadásul a fogamzásgátló szerek akár veszélyesek is lehetnek,van,aki trombózist kap tőle.

De hát a gyógyszerlobbi előrébb való,meg hátha besikerül és lesz újabb rabszolga.

Némelyik komment undorító!

Mi az,hogy a pasi leakar lépni,"ilyen" nő mellől?

Azt írja 40 éves,gondolom ő sem ma jutott erre az elhatározásra,másrészt,ha szét is mennének a kérdezővel,már valószínűleg akkor sem vállalna gyereket,ha "meggondolná" magát.45-50 évesen?

Persze tudom rengeteg agyhalott van,aki 40 felett elválik,van már vagy 2-3 gyerek,de az új nőnek is kell gyereket csinálni,mert hát anélkül nem lehet élni.

Aztán olvashatod itt a sok kommentet a családi rovatban,hogy "apu nem fizet gyerektartást",de azért kell neki még több gyerek.....

Gondolkozzon már,aki kommentel....

2019. jún. 23. 01:22
 37/72 anonim ***** válasza:
87%

"Öregkorodban, amikor ott állsz a nagyvilágban totálisan egyedül, és még arra se lesz senkid, hogy hozzon neked egy zsemlét, nagyon fogod sajnálni, hogy nincs gyereked."

Én meg inkább azokat sajnálom, akiknek ráment az életük, hogy egy/több gyereket felneveljenek, aztán öregen, csórón pislognak egyedül, és rosszabb helyzetben vannak, mint a gyermektelenek, mert ők legalább nem ringatták magukat abba az irracionális hitbe, hogy majd a felnőtt, dolgozó, esetleg már családos/a település másik végében élő vagy esetleg annál jóval távolabbra került gyereküknek az lesz az életcélja, hogy körülöttük ugráljanak, és rohanjanak, ha maminak kell fél kiló kenyér a boltból...Aztán jön a sivakodás, az érezelmi zsarolás, ha a gyerek saját életet mer élni, aminek nem centrális eleme anyuka szolgálata és szórakoztatása...Szánalmas! És akkor a mostani öregek még klasszikus családmodellt vittek javarészt, kíváncsi vagyok, hogy az elmúlt 2 évtizedben felszaporodott mozaikcsaládjaiból vajon mi fog kisülni az öregek irányába...

2019. jún. 23. 07:23
 38/72 anonim ***** válasza:
30%

32.

Ez az elköttetem magam gyerek nélkül mizéria csak mostanság kezdett kibukni. Szóval, hogy mi lesz 10 év múlva, azt nem tudhatjuk. Lehet tele lesz a gyk azzal, hogy mégis csak akarnának, de akár azzal is, hogy milyen jó döntés volt.

Az életben csak egy valami biztos, a többiről csak remélhetjük, hogy nem következik be/bekövetkezik (attól függőben, hogy mi a cél).

Ha valaki nem akar gyereket, hát nem akar. Ő dolga. De azt se értem minek magyarázkodik itt oldalak óta, a kérdést sem kellett volna ilyen bőlére ereszteni, okot adva a kötekedésre.

2019. jún. 23. 07:31
 39/72 anonim ***** válasza:
90%
Ha elmondod, azért fognak csesztetni, ha nem mondod, az unoka miatt fognak, viszont te és a tesód is tudjátok majd az igazságot, kínos csendek lesznek majd. Itt jó megoldás nincs, ezt a döntést rajtad kívül senki sem fogja megérteni, teljesen racionális döntést hoztál egy olyan helyzetben, ahol ők az érzelmeikre hallgatnak.
2019. jún. 23. 07:48
 40/72 anonim ***** válasza:
82%
A "korlátolt" childfree legalább tisztában van az elköttetés folyamatával, és tudja, hogy a méhét nem érinti a műtét, tehát simán szülhet lombikkal, ha annyira akar. De biztos ostoba két diplomás nő vagyok, veled ellentétben, te mindenki felett álló intelligens lény, aki el se tudja képzelni, hogy valaki nem akar, és soha nem is fog akarni gyereket. Valóban, sosem tudod, hogy változni fognak-e az érzéseid, mondjuk megbánod a gyerekvállalást, akkor mi van? Legalább felmutathatod az "én szaporodtam" kártyát? Remek.
2019. jún. 23. 08:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!