Bántás nélkül hogy célozzunk rá, hogy törődhetne magával, adhatna magára?
Van egy rokonunk (közeli), folyamatosan panaszkodik, hogy mennyire nehéz neki egyedül a gyerekével, meg hogy nincs mellette egy férfi, társ, és hogy ő sosem fog találni már senkit. Tavaly váltak el, de már régen is olyan volt, mint most. Hajmosásra érett haj még a 6.-7. nap is felkötve, mert "jól van az úgy, ki figyeli" (függetlenül attól, hogy nagyon előnytelen, ha össze van kötve a haja). A bőre csúnya, heges, pattanásos, fakó az arcán és szürke/fekete karikák a szeme alatt. Nem kell full glam smink, de egy korrektor, BB krém/alapozó és púder egy kis kontúrozással 5 perc alatt fent van, és mégis üdébb, frissebb az ember, ráadásul nem is fénylik a feje. Túlsúlyos, a szülés után a hasa is nagy maradt (7 éve szült, tehát ez nem fog magától változni). Ha mondom, hogy diétázom, akkor hülyének néz, hogy minek, meg úgy nem lehet élni. Múltkor mondtam, hogy csak kóstolja meg, amit eszek, de hogy ő azt nem eszi meg, meg nem bírna joghurtot reggelizni, neki úgy indul jól a nap, ha szalonnát ehet puha kenyérrel... Az öltözködésén is lenne mit javítani, az állandó viselete a melegítő, merthogy otthonról dolgozik, és ha pl boltba megy, vagy a gyerekért, akkor sem vesz fel mást. Így meg tényleg azt a "topis" kinézetet mutatja.
Szeretnék neki segíteni, de megbántani nem akarom.

Csak nyafog nektek, mert nincs kinek.
Hallgasd meg, ha jót akarsz neki, kevésbé lesz frusztrált!
Azt hiszed olyan buta, hogy nem látja, hogy néz ki?
Csak együttérzést akar, vagy segítséget!
Rendeset!
Ha nem kér tanácsot, min változtasson, ne ajánlgass semmit!
Ajánld fel, hogy vigyázol este a gyerekre, amíg randizik, vagy elmegy valahova.
Képes rendbehozni magát, csak gondolom nincs ideje és ereje rá!
Ha nem kér szépészeti tanácsot, ne adj!
Valahogy az exét is összeszedte, a tudás birtokában van, csak nem akarja/tudja használni még.
Egyedülálló anya vagyok, nem rossz egyedül, de szabadidőm kevés van, energiám meg mégkevesebb, pedig ezek miatt hanyagolom most kicsit a külsőm.

Mondjuk én se joghurtot reggelizek, abból kb nulla energiát tudnék meríteni a naphoz. Tökéletes a szalonna kenyérrel, a hangsúly a mennyiségen van.
A hasam nekem is nagy, bár sulyfeleslegem nincs. Tudod, létezik olyan, hogy kotenyhas, amitől max a plasztikai sebész tud megszabadítani, a diéta nem.
Amúgy kimondottan visszataszító ahogy írsz erről a rokonról. Ha az volt a cél, hogy mindenki őt szapulja, kár volt írnod.
Igen, összeszedte az exét. 12 évvel ezelőtt, 30 kilóval könnyebben, fiatal nőként.
Neki rossz egyedül, mondogatja is folyton.
Igen, biztos azért írtam egy anonim oldalra, hogy mások szapulják. Miért kell ezzel jönni?:D

Mert ez jön le az irományodból.
Ha segíteni akarnál neki, akkor elhívnád tornázni, fodrászhoz, vásárolni
Utolsóelőtti, a frusztárcióddal ne itt fárassz. Leírtam, ami a helyzet, mert ha nem konkretizáltam volna a dolgot, senki nem értette volna, mi a gond. Nem tudom elhívni ide-oda, mivel egy hónapból kb. 3-4 napot vagyok otthon, amúgy Budapesten élek.
Utolsó válaszolónak: 40 éves.

A valtozast nekit kell akarnia. Te hiaba adsz neki tanacsot, vagy eroszakoskodsz, semmi ertelme nincs.
Szerintem o mar nem igazan akar senkit, vagy max az o sajat igenyeinek megfelelo tarsat.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!