Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántás nélkül hogy célozzunk...

Bántás nélkül hogy célozzunk rá, hogy törődhetne magával, adhatna magára?

Figyelt kérdés

Van egy rokonunk (közeli), folyamatosan panaszkodik, hogy mennyire nehéz neki egyedül a gyerekével, meg hogy nincs mellette egy férfi, társ, és hogy ő sosem fog találni már senkit. Tavaly váltak el, de már régen is olyan volt, mint most. Hajmosásra érett haj még a 6.-7. nap is felkötve, mert "jól van az úgy, ki figyeli" (függetlenül attól, hogy nagyon előnytelen, ha össze van kötve a haja). A bőre csúnya, heges, pattanásos, fakó az arcán és szürke/fekete karikák a szeme alatt. Nem kell full glam smink, de egy korrektor, BB krém/alapozó és púder egy kis kontúrozással 5 perc alatt fent van, és mégis üdébb, frissebb az ember, ráadásul nem is fénylik a feje. Túlsúlyos, a szülés után a hasa is nagy maradt (7 éve szült, tehát ez nem fog magától változni). Ha mondom, hogy diétázom, akkor hülyének néz, hogy minek, meg úgy nem lehet élni. Múltkor mondtam, hogy csak kóstolja meg, amit eszek, de hogy ő azt nem eszi meg, meg nem bírna joghurtot reggelizni, neki úgy indul jól a nap, ha szalonnát ehet puha kenyérrel... Az öltözködésén is lenne mit javítani, az állandó viselete a melegítő, merthogy otthonról dolgozik, és ha pl boltba megy, vagy a gyerekért, akkor sem vesz fel mást. Így meg tényleg azt a "topis" kinézetet mutatja.

Szeretnék neki segíteni, de megbántani nem akarom.

2019. jún. 17. 17:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
igazuk van az előttem íróknak. amíg ő nem tesz, te semmit sem tudsz. max. megajandekozni egy arckezeles ajándékutalvánnyal, vagy egy hajvágás, stb. kondiberlet elég erős lenne már :) de ha beszélgetsz vele ezekről, rakerdezhetsz hogy mit gondol, mivel tudna közelebb kerülni a celjahoz... vezesd rá finoman, ha kimondja amit kell, batoritsd, segitsd
2019. jún. 17. 19:42
 12/16 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg, hogy mit szeretne, mit tegyél. Csak hallgasd meg, vagy érdemben segíts. Mert mindkettőre hajlandó vagy.

De aztán tényleg segítség legyél, ne csak olyan, hogy egyél joghurtot reggelire, mert én is azt eszek, hanem ajánlj fel neki opciókat, ehet rántottát, vagy gyümit, vagy zabkását. Tehát szabd rá.

2019. jún. 17. 20:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Első körben ne a külsején, hanem a lelkén próbálj meg segíteni. Utána jön a többi magától, ha sikerül kivergődnie a mélypontból. Szerinted direkt ápolatlan, ha előtte adott magára? Hát nem.
2019. jún. 17. 22:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Csak azon lehet segíteni aki hagyja.

Èn már beleuntam volna abba ha valaki folyamatosan panaszkodik,ez nagyon fárasztó ès elveszi az energiàt.

Nekem is volt egy ismerősöm,bàrmikor meglàtott csak a panasz dőlt belőle,bàrmit tanàcsoltam nem volt jò,így legközelebb témàt vàltottam 🙂

2019. jún. 17. 23:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy a többiek írják: neki is akarni kell. És lehet, hogy azért nincs meg benne az akarat, mert depressziós. Lehet, hogy egy négyszemközti, őszinte beszélgetés segítene. Mondd el neki, hogy értékes embernek tartod, több van benne, mint amit mutat magából. Menjen el pszichológushoz, mert lehet, hogy enyhe depressziója van. És biztosítsd róla, hogy ha változtatni akar az életmódján / külsején, akkor támogatod.
2019. jún. 18. 20:14
 16/16 anonim válasza:

"Tökéletes a szalonna kenyérrel"

Úr isten, hogy lehet ilyen baromságot írni.. A reggeli a nap legfontosabb étkezése, a (fehér)kenyér és a (zsír)szalonna 0, azaz NULLA tápértéket tartalmaz.

2019. jún. 19. 10:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!