Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogy vagytok ezzel...

Szülők! Ti hogy vagytok ezzel van ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Összefutottam az egyik ismerősömmel és rákérdeztem hogy vannak a gyerekek.

Szóbakerült a nagyobbik lánya (17). Azt mondta, hogy képtelen elviselni, irritálja. Szereti mint a gyerekét, de nem szereti mint embert, mert ezt az embertípust soha nem bírta elviselni.

Mondta, hogy próbált vele "barátkozni", elvinni strandra, vásárolni, moziba stb, de mindig az a vége hogy összevesznek, mert csak felhúzza agyilag. Azt mondta, hogy világ életében utálta és kerülte az ilyen embereket.

A másik 2 gyerekkel semmi baja, más gyerekével sincs semmi baja, csak azzal az egy szerencsétlennel. A másik lánya 15, a fia 10.

Nem derült ki pontosan, hogy mi a baja vele, de nem is ez a lényeg.

Tényleg van ilyen, hogy a szülő nem bírja emberileg elviselni a gyerekét? Szereti, mert van és az övé, de egyébként nem szereti? Még nem hallottam ilyet.

Nyugodtan lehet őszintén válaszolni, anonim az oldal. :)

2019. jún. 16. 14:57
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
62%

Nem neki szültem. Magamnak.

Apuka pszichopata, számtalanszor próbáltam kilépni a "kapcsolatból", de nem sikerült. Sakkban tartott, gátlás és bűntudat nélkül. Volt, hogy évekig dolgozott egy tervén, hogy engem hogy tud megsemmisíteni. Minden kapcsolatomat lerombolta, na meg az önbizalmat is.

Aztán eljött a pont, hogy feladtam. Már nem láttam a kiutat. Sokkal fenyegetőbb volt a válás miatti retorziója, mint a mellette élés.

De egy nőnél eljön az idő, hogy mindenáron gyereket akar. Akármilyen életkörülmények közé is. Nyomorba is születnek gyerekek. Etiópiában is. Háborúban is. Ez a természet alaptörvénye.

Aztán mikor eljött a pont, hogy őt is veszélyben éreztem, az adott akkora erőt, hogy szembemenjek a lehetetlennel és léptem.

Ezeket a sorokat csak az érti meg, aki átélte.

Kívánom, hogy soha ne értsd meg!

2019. jún. 16. 18:27
 22/30 anonim ***** válasza:
55%

#20 Mi történt?

#21 Eljön a szülés ideje,de nem hiszem én sem,hogy nem találhattál volna egy normálisabb faszit.

2019. jún. 16. 18:41
 23/30 anonim ***** válasza:
77%

#21 Sajnálom, ami bérlés történt.

De etiópiában nem azért szül 16 évesen aída-és babát, mert ketyeg a biológiai órája. Nem védekeznek és nincs más választása a nőnek, mert különben megölik, kitagadják és ki tudja még mi van afrikaban.

Viszont egy fejlett országban már nem így megy. Végig kell gondolni a lehetőségeket (védekezés, abortusz, örökbeadás....). Egy pszichopata (ahogy te nevezted) kezébe adtál egy ártatlan gyereket. Te tudtad, hogy milyen rossz, akkor miért akartad ezt a gyerekednek is?

2019. jún. 16. 19:23
 24/30 anonim ***** válasza:
57%

* veled történt

*aids-es

2019. jún. 16. 19:24
 25/30 anonim ***** válasza:
80%
Persze hogy van ilyen. Szereti mert a gyereke, de ha idegen lenne, nem tűrné meg mert annyira ütközik a személyiségük.
2019. jún. 16. 19:45
 26/30 Metionin ***** válasza:
84%
Szerintem elég sok ilyen van. A születendő gyerek személyisége nem tudható előre és simán lehet hogy olyan lesz ami a szülő személyiségével nem passzol. Nálam respekt az ha ezt egy szülő ki meri mondani. Nálunk ugyanez van oda is meg vissza is, anyámmal olyan szinten ellentétes a személyiségünk hogy tényleg csak az x kromoszóma meg a mitokondriális dns tart minket össze. Anyám személyisége pont az a típus, amit egész életemben kerülök és csak addig viselem el amíg muszáj de ugyanakkor ő az anyám aki felnevelt (még ha nem is ideálisan de ez másik történet) és ezt nem írja felül az hogy általában 10 perc egy légtérben tartózkodás után viszket a tenyerem. Ő is megszívta velem mert annyira várta a gyereket és kapott engem, aki full ellentétes az ő személyiségével. Mindig is irritáltam pici korom óta de szeretett is mert a gyereke vagyok. Szóval ez van.
2019. jún. 16. 19:46
 27/30 A kérdező kommentje:

Jó, mondjuk náluk szerintem anyuka is hibás, nem is kicsit. Csak ugye azt az ember nem látja be, egyszerűbb a "hülyegyerekre" fogni. Legalábbis én náluk ezt látom.

Én egyébként apámmal érzek hasonlóképp. Tartom vele a kapcsolatot, mert a biológiai apám, de nem keveset ártott nekem lelkileg.

Ha mondjuk engem megkérdezne valaki, hogy hol rontotta el a kapcsolatunkat, akkor egészen kis gyerekkoromig tudnám sorolni, hogy miért nem viselem el.

Odáig fajult a viszonyunk, hogy 1 háztartásban éltünk, de abszolút nem kommunikáltunk egymással, még csak nem is köszöntünk egymásnak. Nyilván másoknak úgy adja elő, hogy én vagyok a szemét, hálátlan kölök, aki nagy ívben carik rá. Csak ennek volt előzménye.

Ezért is gondoltam azt, hogy a lánya is valószínűleg azért (is) olyan amilyen, mert az alaptermészete mellett az anyja is hibás.

2019. jún. 16. 21:16
 28/30 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem sok ilyen van. Anyám is így vélekedik rólam, illetve én is mindkét tesómról. Ha nem lenne köztünk vérségi kötelék, biztos rühellnék egymást, mert gyűlölöm azt amik őt képviselnek, Ők ugyanígy velem. Ettől még szeretjük egymást és szerintem pont ez tanít meg az igazi toleranciára.
2019. jún. 17. 11:59
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezért IS kéne sok embernek kicsit jobban meggondolni a gyerekvállalást, mert sajnos én azt látom, hogy sokan abban a hitben élnek, a gyerekük a kiköpött hasonmásuk lesz. Csak hogy ez nem így van, minden benne van a pakliban, akármilyen lehet.
2019. jún. 17. 19:07
 30/30 A kérdező kommentje:
Ezzel egyet értek utolsó. Ráadásul nagyban befolyásolja a gyerek személyiségét az is, ahogyan a szülei bánnak/viselkednek vele.
2019. jún. 18. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!