Szülők! Ti hogy vagytok ezzel van ilyen?
Sziasztok!
Összefutottam az egyik ismerősömmel és rákérdeztem hogy vannak a gyerekek.
Szóbakerült a nagyobbik lánya (17). Azt mondta, hogy képtelen elviselni, irritálja. Szereti mint a gyerekét, de nem szereti mint embert, mert ezt az embertípust soha nem bírta elviselni.
Mondta, hogy próbált vele "barátkozni", elvinni strandra, vásárolni, moziba stb, de mindig az a vége hogy összevesznek, mert csak felhúzza agyilag. Azt mondta, hogy világ életében utálta és kerülte az ilyen embereket.
A másik 2 gyerekkel semmi baja, más gyerekével sincs semmi baja, csak azzal az egy szerencsétlennel. A másik lánya 15, a fia 10.
Nem derült ki pontosan, hogy mi a baja vele, de nem is ez a lényeg.
Tényleg van ilyen, hogy a szülő nem bírja emberileg elviselni a gyerekét? Szereti, mert van és az övé, de egyébként nem szereti? Még nem hallottam ilyet.
Nyugodtan lehet őszintén válaszolni, anonim az oldal. :)

Nem neki szültem. Magamnak.
Apuka pszichopata, számtalanszor próbáltam kilépni a "kapcsolatból", de nem sikerült. Sakkban tartott, gátlás és bűntudat nélkül. Volt, hogy évekig dolgozott egy tervén, hogy engem hogy tud megsemmisíteni. Minden kapcsolatomat lerombolta, na meg az önbizalmat is.
Aztán eljött a pont, hogy feladtam. Már nem láttam a kiutat. Sokkal fenyegetőbb volt a válás miatti retorziója, mint a mellette élés.
De egy nőnél eljön az idő, hogy mindenáron gyereket akar. Akármilyen életkörülmények közé is. Nyomorba is születnek gyerekek. Etiópiában is. Háborúban is. Ez a természet alaptörvénye.
Aztán mikor eljött a pont, hogy őt is veszélyben éreztem, az adott akkora erőt, hogy szembemenjek a lehetetlennel és léptem.
Ezeket a sorokat csak az érti meg, aki átélte.
Kívánom, hogy soha ne értsd meg!

#20 Mi történt?
#21 Eljön a szülés ideje,de nem hiszem én sem,hogy nem találhattál volna egy normálisabb faszit.

#21 Sajnálom, ami bérlés történt.
De etiópiában nem azért szül 16 évesen aída-és babát, mert ketyeg a biológiai órája. Nem védekeznek és nincs más választása a nőnek, mert különben megölik, kitagadják és ki tudja még mi van afrikaban.
Viszont egy fejlett országban már nem így megy. Végig kell gondolni a lehetőségeket (védekezés, abortusz, örökbeadás....). Egy pszichopata (ahogy te nevezted) kezébe adtál egy ártatlan gyereket. Te tudtad, hogy milyen rossz, akkor miért akartad ezt a gyerekednek is?

Jó, mondjuk náluk szerintem anyuka is hibás, nem is kicsit. Csak ugye azt az ember nem látja be, egyszerűbb a "hülyegyerekre" fogni. Legalábbis én náluk ezt látom.
Én egyébként apámmal érzek hasonlóképp. Tartom vele a kapcsolatot, mert a biológiai apám, de nem keveset ártott nekem lelkileg.
Ha mondjuk engem megkérdezne valaki, hogy hol rontotta el a kapcsolatunkat, akkor egészen kis gyerekkoromig tudnám sorolni, hogy miért nem viselem el.
Odáig fajult a viszonyunk, hogy 1 háztartásban éltünk, de abszolút nem kommunikáltunk egymással, még csak nem is köszöntünk egymásnak. Nyilván másoknak úgy adja elő, hogy én vagyok a szemét, hálátlan kölök, aki nagy ívben carik rá. Csak ennek volt előzménye.
Ezért is gondoltam azt, hogy a lánya is valószínűleg azért (is) olyan amilyen, mert az alaptermészete mellett az anyja is hibás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!