Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogy vagytok ezzel...

Szülők! Ti hogy vagytok ezzel van ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Összefutottam az egyik ismerősömmel és rákérdeztem hogy vannak a gyerekek.

Szóbakerült a nagyobbik lánya (17). Azt mondta, hogy képtelen elviselni, irritálja. Szereti mint a gyerekét, de nem szereti mint embert, mert ezt az embertípust soha nem bírta elviselni.

Mondta, hogy próbált vele "barátkozni", elvinni strandra, vásárolni, moziba stb, de mindig az a vége hogy összevesznek, mert csak felhúzza agyilag. Azt mondta, hogy világ életében utálta és kerülte az ilyen embereket.

A másik 2 gyerekkel semmi baja, más gyerekével sincs semmi baja, csak azzal az egy szerencsétlennel. A másik lánya 15, a fia 10.

Nem derült ki pontosan, hogy mi a baja vele, de nem is ez a lényeg.

Tényleg van ilyen, hogy a szülő nem bírja emberileg elviselni a gyerekét? Szereti, mert van és az övé, de egyébként nem szereti? Még nem hallottam ilyet.

Nyugodtan lehet őszintén válaszolni, anonim az oldal. :)

2019. jún. 16. 14:57
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
89%
"Nem derült ki pontosan, hogy mi a baja vele, de nem is ez a lényeg." De.
2019. jún. 16. 15:00
 2/30 anonim ***** válasza:
86%
Ez kevés információ ahhoz, hogy akár hozzáértő is bármit mondjon.
2019. jún. 16. 15:01
 3/30 A kérdező kommentje:

Nem lényeg a történet szempontjából, arra voltam kíváncsi, hogy más is van-e így ezzel.

Egyébként valószínűleg teljesen 2 külön világ. Az anyja az a típus, akin látszik, hogy ő hordja a nadrágot a családban, csempézik, burkol vakol stb, a lánya meg az a tipikus plázacica, 6 kiló vakolattal és eléggé kényes is mindenre (állítólag).

Én mondjuk rég nem találkoztam vele, nem tudom milyen mostanában. Talán 5 éve láttam utoljára, akkor nagyon kedveltem, mert közvetlen volt és aranyos.

2019. jún. 16. 15:04
 4/30 anonim ***** válasza:
86%

Igen van ilyen, és ezen nem is kell kiakadni. Önálló gondolkodású gyerekeknek is vannak szokásai, viselkedése vagy olyan véleménye ami a szülőknek nem tetszik, borsozik a hátuk tőle. De z fordítva is így van. Semmi gond nincs azzal ha egy tinédzser vagy felnőtt gyerek mondja pl hogy,

-Imádom anyumat, de a falra mászok az affektálása miatt, vagy mert mindenért hisztizik. Ilyenkor legszívesebben kicsit megtépném a haját..

27 éves a fiam. Imádom, meghalnék érte. Jóban vagyunk, tiszteljük, szeretjük egymást. De vannak helyzetek amikor legszívesebben lekevernék egy pofont neki (hozzáteszem sosem ütöttem meg, nem is támogatom a verést, de azért ott van a bakker, de megpofoználak gondolat.

Fiamnak is van egy olyan viselkedése amit fiatalként, vagy felnőtt emberként is messziről elkerülném.

2019. jún. 16. 15:06
 5/30 anonim ***** válasza:
77%

Nos, igen. Szeretem, mert a gyerekem, de a hideg ráz tőle, amikén a személyisége. Anno sokat dolgoztam tinikkel és ő pont az a kategória lett, amit mindig is utáltam. Nagyképű, mindent tud, nemtörődöm, egoista, visszabeszél, trehány.... Újabban köpköd nyilvánosan, cigizik, hasonlo kaliberű kölykökkel log.

Mielőtt még beleköt valami nagyon okos: nevelve volt, van és még les h is, de az alaptermeszete veleszületett.

2019. jún. 16. 15:09
 6/30 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ritkán elöfordulhat ilyen, azért nem gyakran, mert a neveléssel átadnak a szülők egy értékrendet és az a gyereknek is fontos lesz, legalább bizonyos közös pontok lesznek, ha nem is minden. Nekem inkább az a furcsa, hogy ezt az ismerősöd így elmeséli neked, nekem ez biztosan nagyon ciki és elszomorító helyzet lenne és nem mesélném el ismerősöknek.
2019. jún. 16. 15:11
 7/30 anonim ***** válasza:
90%
Van ilyen sajnos. Tesóm egy zárkózott morgós mindenen dühöngő elégedetlen ember. Sehol nem tart mindenért nyafog és lusta. Nos a szüleim nem igazán szeretik a természetét. Valóban engem is ki tud akasztani a hülyeségeivel. Felnőtt ember, de képtelen magáról gondoskodni. Nos nehéz ilyen természetű emberrel beszélni. Próbáltunk neki segíteni, de attól csak megutált minket, önképzavaros gyűlöli magát a világot is aminek hangot ad. Valaki jobb valamiben már mondja is, hogy büdös k...va stb. Ha ilyen természetű az említett lány. Akkor elképzelhető, mi már csak tudjuk napi szinten toleráljuk a hülyeségeit... 😕
2019. jún. 16. 15:12
 8/30 anonim ***** válasza:
82%

6!

Igazad van, nagyon xar érzés, ha nem anonim oldal lenne, le se írtam volna

2019. jún. 16. 15:15
 9/30 anonim ***** válasza:
93%

Innen ered a mondás is:

" A barátaidat megválogathatod, a családodat nem "

Persze, hogy van olyan családtag akit szeretsz vagy imádsz, de kiráz a természete. Ha nem lenne családtag szóba sem állnál vele.

2019. jún. 16. 15:26
 10/30 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint nem olyan egyedi eset. Én eddig ilyet nem hallottam. Bár szerintem neki is benne van a keze rendesen kettőjük viszonyában, mert neki is elég sz.r stílusa van. Csak nem akartam belefolyni ebbe.
2019. jún. 16. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!