Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogy vagytok ezzel...

Szülők! Ti hogy vagytok ezzel van ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Összefutottam az egyik ismerősömmel és rákérdeztem hogy vannak a gyerekek.

Szóbakerült a nagyobbik lánya (17). Azt mondta, hogy képtelen elviselni, irritálja. Szereti mint a gyerekét, de nem szereti mint embert, mert ezt az embertípust soha nem bírta elviselni.

Mondta, hogy próbált vele "barátkozni", elvinni strandra, vásárolni, moziba stb, de mindig az a vége hogy összevesznek, mert csak felhúzza agyilag. Azt mondta, hogy világ életében utálta és kerülte az ilyen embereket.

A másik 2 gyerekkel semmi baja, más gyerekével sincs semmi baja, csak azzal az egy szerencsétlennel. A másik lánya 15, a fia 10.

Nem derült ki pontosan, hogy mi a baja vele, de nem is ez a lényeg.

Tényleg van ilyen, hogy a szülő nem bírja emberileg elviselni a gyerekét? Szereti, mert van és az övé, de egyébként nem szereti? Még nem hallottam ilyet.

Nyugodtan lehet őszintén válaszolni, anonim az oldal. :)

2019. jún. 16. 14:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az anyám ilyen. Azt mondja, mi annyira különbözünk, mintha nem is a lánya lennék. Azt mondja apám vére vagyok: nagyzási mániás.

Mondjuk az apámat sem bírom.

Én csak azon csodálkozom két ilyen hülye, hogyan házasodott össze és csinált gyereket.

Anyósom meg a 3. gyöngyszem, de vele nincs semmi vérségi kapcsolat, így nem releváns mekkora marha.

2019. jún. 16. 16:44
 12/30 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen megértem, én anyámmal vagyok így. Ha nem lenne az anyám, biztos, hogy nem lennék vele jóban. :D De ez nem jelenti azt, hogy nem szeretem, mert igen.
2019. jún. 16. 16:47
 13/30 anonim ***** válasza:
88%
Én is így vagyok. Szeretem a lányomat, mert a lányom. De egyetlen pozitív tulajdonsága sincs. Szörnyű ezt belátni, nevelni esélytelen. Az apja vére. Genetika. Szeretném őszintén szeretni, de minden megtesz, hogy ne így legyen. 11 éves.
2019. jún. 16. 17:25
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a hugom mondta egyszer (akkor volt a fia 8 éves), hogy ilyen embert, mint a fia, soha nem választott volna be az életébe. De azt is mondta, hogy ettől függetlenül az életét is odaadná érte. Viszont az egész életük küzdelem, a kommunikációtól kezdve, mintha két malomban őrölnének.

Amúgy szerintem nem ritka ez a jelenség, amiről írt a Kérdező. Csak van olyan szülő, aki bevallja, van, aki pedig nem beszél róla.

2019. jún. 16. 17:34
 15/30 anonim ***** válasza:
elvégre egyszer mindenki felnő, és egyedi személyisége lesz. a szülő ezt nem tudja 100%ban befolyásolni. biztos szarul érezném magam ha ilyen helyzetben lennék, de nem betegednék bele.
2019. jún. 16. 17:37
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére ilyet csak a férjem két gyerekével éreztem, de azok nem vérszerintiek ugye.

A lányomra azt mondom, hogy annyira egy húron pendülünk, egyikünk elkezdi a mondatot, a másikunk befejezi. Én jobbat nem is kívánhattam volna (mármint jobb gyereket). Persze nyilván nem a klónom, neki is megvan a stílusa, a temperamentuma. De az értékrendünk annyira hasonló, én ha választhattam volna is, akkor is őt választanám.

2019. jún. 16. 17:42
 17/30 anonim ***** válasza:
70%

"De egyetlen pozitív tulajdonsága sincs. Szörnyű ezt belátni, nevelni esélytelen. Az apja vére. "

Miért szültél lyannak, akinek egy pozitív tulajdonsága sincs?

Nekem még kicsi a lányom, de sokszor ami idegesít benne, az pont az, hogy azt csinálja amit én. A saját rossz tulajdonságomat kellemetlen viszontlátni.

2019. jún. 16. 17:48
 18/30 anonim ***** válasza:
81%
Anyámmal vagyok így... Szeretem, mert szeretem, de egyenként ha két vadidegen lennénk biztosan nem akarnék közelebb kerülni hozzá.
2019. jún. 16. 18:05
 19/30 A kérdező kommentje:
Fura ezeket olvasni, mert én pl.anyummal tök jóban vagyok annak ellenére, hogy néha mindketten kiidegeljük a másikat. De nálunk nincs ilyen. Apám meg soha senkivel nem volt jóban, szóval rajta nem is csodálkoznék ha mindannyiunkkal így lenne.
2019. jún. 16. 18:12
 20/30 anonim ***** válasza:
71%

Imádom/ imádtam a lányom, de iszonyatosan megbántott. A szívem megszakadt. Az élet mindenkit helyre rak és rá fog jönni, hogy mit tett és akkor majd újra megszakad. Jól nem járhatok.

Elnézést, ha off-oltam a témát, csak jó volt kiírni.

2019. jún. 16. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!