Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen "értelmiségi" családban...

Milyen "értelmiségi" családban felnőni? Hogy zajlottak a mindennapjaitok?

Figyelt kérdés

Mik voltak a témák egy-egy családi ebédnél/vacsoránál/akárminél? Nálunk jellemzően a munka, mi történik éppen a melóban, miért rossz már megint, stb. Szakmunkások vannak a családban.

Én leszek az első diplomás, és néha furán érzem magam azok között, akiknek generációkra visszamenően mindenki mérnök, jogász, tanár vagy orvos volt a családban.

2019. jún. 8. 09:06
1 2 3 4 5 6
 21/57 érdeklődő63 ***** válasza:
23%
egyet jegyezz meg. attol hogy neked megveszik a diplomát te nem leszel értelmiségi. alkatilag, agyalkatilag alkalmatlan vagy rá. anyádat mindenféle buta együgyű némbernek elhordod itt, a háta mögött kibeszélve. tehát te nem értelmiségi vagy hanem egy jellemtelen hitvány sunyi paraszt meg az is maradsz, olyan akit kiokád az értelmiségi társadalom
2019. jún. 8. 13:17
 22/57 anonim ***** válasza:
82%
Nem attól leszel értelmiségi, hogy x idő alatt x könyvet olvasol el.
2019. jún. 8. 13:20
 23/57 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem te többet épzelsz az értelmiségi családokba, mint ami van. Ugyanolyan témák vannak, családtagok, munka, hétvégi időtöltés, gyerek iskolája, tv hiradó, legfljebb más nézőpontból is megbeszélik, de még ez se biztos mindig. Szerintem önmagában az pozitív ha bármilyen családban, de együtt esznek és normális hangulatban elbeszélgetnek.
2019. jún. 8. 13:30
 24/57 anonim ***** válasza:
93%
Én mikrobiológus vagyok, de nem félek a fertőzésektől. Kellő odafigyeléssel teljes mértékben el lehet kerülni
2019. jún. 8. 13:42
 25/57 anonim ***** válasza:
70%

Kár, hogy a kisebbségi komplexusos válaszolók megint hemzsegnek, pedig engem is érdekelt volna a válasz.

Amikor értelmiségi társaságban vagyok, akkor egészen más témák merülnek fel, mint amikor vegyesben.

Én is azt feltételezem, hogy ez családi szinten is más lehet.

2019. jún. 8. 13:50
 26/57 anonim ***** válasza:
22%

21, nem is él gyerek rajtunk kívül sehol... mert jaj, mit ennének :D

Értem én, hogy válaszolni kellett valami menőt (gondolom, közdazdász se vagy), de nem jött be, mert buta vagy hozzá.

2019. jún. 8. 14:06
 27/57 anonim ***** válasza:
73%

“Kár, hogy a kisebbségi komplexusos válaszolók megint hemzsegnek, pedig engem is érdekelt volna a válasz.”

+1 Én is így vagyok, de csak a szokásos “bölcsességet” cifrázzák itt is, miszerint nem a diploma teszi az embert. Mondjuk nem is a tanulatlanság, ezt is tegyük hozzá..

2019. jún. 8. 14:06
 28/57 anonim ***** válasza:
60%

Kár, hogy a kisebbségi komplexusos válaszolók megint hemzsegnek, pedig engem is érdekelt volna a válasz.

nincs itt kisebbségi komplexus, a kérdés ordas nagy marhaság, mert azt feltételezi, hogy az értelmiségi család más. NEm más. Az is lehet ilyen is, olyan is, ahogyan kétkezi munkás szülők családja is. Az én nagyapám egyszerű bognár volt, de nála olvasottabb, tájékozottabb ember nem sok volt.

Mi értelmiséginek számítunk a férjemmel, mert van diplománk. Ő életében nem olaasott pl szépirodalmat, utálja, ettől még egy világlátott, széles tájékozottságú fizika-matek szakos gimnáziumi tanár.

Én adótanácsadó vagyok, falom a köynveket, verste, krimit, olcsó ponyvát, életrajzot, bármit, válogatás nélkül.

ÉS a fenébe is, hát tegnap este a vacsoránál valami hülye bulvárhírről beszélgettünk.

2019. jún. 8. 14:11
 29/57 anonim ***** válasza:
61%

"Amikor értelmiségi társaságban vagyok, akkor egészen más témák merülnek fel, mint amikor vegyesben."

En értelmiségi családban nőttem fel, barátom is, és mindig sokféle téma felmerül. Nem csak a felhok felett lebegunk. Az mondjuk igaz, hogy nincs mulatós zene, Való Világ, ÉNB...

2019. jún. 8. 14:13
 30/57 érdeklődő63 ***** válasza:
49%
bírom hogy 29* és 30* válaszoló 19 ill 46 százalékra van minősítve. pedig ők írták le a valóságot abszolut hitelesen arról milyen egy értelmiségi család hétköznapja. erre ez a sok agy nélküli lepontozza....ennyi hülyét...
2019. jún. 8. 14:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!