Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg, hogy "vissza...

Hogy mondjam meg, hogy "visszalépek"? Ciki, vagy azért ez megérthető?

Figyelt kérdés

Nyáron megyek két barátnőmmel Párizsba és Angliába, ilyen szervezett út lesz. Egy nap Disneyland, egy Párizs, és a maradék 3 nap Anglia. Egy hete kitalálta az unokatestvérem, hogy jönni szeretne velünk, mikor náluk voltam, ezt mondogatta egész nap (most lesz 9 májusban). Az anyukája ismeri a hölgyet, akié az utazási iroda, és kérdezte, hogy ilyen korú gyerekek szoktak-e menni, bírják-e az egésznapos mászkálást, és megerősítette, hogy teljesen jól szokták érezni magukat. Én akkor így bele sem gondoltam, mi lenne ha jönni, szóval mondtam, hogy jöjjön nyugodtan, mert eddigis volt, hogy nálam aludt, vagy hoztam-vittem az iskolába, vigyáztam rá, stb. De most így belegondoltam, hogy egy hétig kb úgy kell viselkednem, mintha az anyja lennék... Tudom, eső után köpönyeg, de akkor eszembe sem jutott, hogy pl. így nem mehetünk el este borozni, a buszozást sem alhatom át altatóval, mert ott lesz, és figyelnem kell rá, esténként sem dőlhetek be csak úgy az ágyba, mert segíteni kell neki fürdeni, öltözködni, pakolni.

Közben meg bűntudatom van, mert ez lenne az első nyaralása (amúgy csak a Velencei-tóhoz szoktak menni, vagy a Lupa strandra, nincsenek annyira eleresztve anyagilag). Nagyon várja, múltkor megszámolta, hány nap van addig, mennyi ideig leszünk ott, stb.

2019. ápr. 22. 19:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
52%
De ez iszonyat csalódás egy gyereknek, hogy már számolja vissza élete nagy kalandjához az időt, és elmondod. Nekem felnött létemre is rosszul esne, ha monjduk számolnám a napokat a szabadnapomig, aztán nem mehetnék el, pedig én felnőtt vagyok, ő meg egy 9 éves kisgyerek.
2019. ápr. 22. 20:00
 12/33 anonim ***** válasza:
62%

Hát, én a helyedben már nem mondanám vissza. Megígérted. Bár meggondolatlanul, de egy 9 éves kisgyerek nagyon bele tudja magát élni az ilyesmibe, és nagyon szomorú tud lenni, ha mégsem történik semmi. Nekem végig bűntudatom lenne, ha ebben a helyzetben visszalépnék.

Amit viszont nem értek azok a kislány szülei. Ők nem látják át mennyire fura lenne a helyzet? Arra most ki sem térek, hogy egy 9 éves gyereket még rokonnal sem engednék el ilyen messzire. Nem gondolnak bele, hogy mennyire útban lenne nektek a kicsi? Szerintem az ő dolguk lenne finoman megbeszélni a lánykával, hogy ezt most így ne...

2019. ápr. 22. 20:04
 13/33 anonim ***** válasza:
95%

A lehető legőszintébben mondd el az anyukájának először, amit itt leírtál. Három gyerekes anyaként TÖKÉLETESEN megértem, hogy neked ez nem lesz nyaralás és kikapcsolódás, ha vigyáznod kell egy gyerekre. Mondd el az anyukájának, hogy esténként borozgatni szeretnétek, stb. És azt is, hogy sajnos hamarabb vágtad rá a választ, mint hogy ezt mind átgondoltad volna. Van ilyen.

A kislány nagyon csalódott lesz, és nem is biztos, hogy meg fogja érteni, de az anyukájának meg kell értenie az indokaidat. Feltétlenül kárpótold majd a kislányt olyna közös programmal, amit élvezni fog!

Sajnos van ilyen, ez is az élet része, hogy meggondolatlanul ígérünk valamit, akármilyen rossz az a másik embernek, az egyetlen jó megoldás, ha őszintén elmondjuk, hogy nem tudjuk mégsem betartani.

Gondolom, neked sem ingyen lenne ez a kiruccanás, több, mint érthető, ha nem akarod elrontani.

2019. ápr. 22. 20:08
 14/33 anonim ***** válasza:
86%
Azért azok, akik a gyerek csalódásáról írnak remélem átgondolják, hogy most kb 18-21 éves kislányokról beszélünk, akiknek abszolút teher egy 9 éves és abszolút nem alkalmasak arra, hogy 4-5 napig pupulygassanak egy gyereket. Inkább csalódjon a gyerek és mondják le mintsem valami gond legyen és mindannyiuk nyaralása tönkremenjen.
 15/33 anonim ***** válasza:
89%
Alternatívaként nem tudsz felajánlani egy utazást csak vele? Később nyilván, de mondjuk ehelyett azt fizetnék a nagyszülők, te pedig kérhetnéd ezt a szülinapodra. Csak egy ötlet, én biztos valami hasonlóban gondolkoznék.
 16/33 A kérdező kommentje:
Megígértem, igen, de akkor úgy bele sem gondoltam ennek a hátulütőibe... Úgy voltam vele, hogy alapból jól elvagyok vele, nem szokott gond lenni, miért ne. Ezek, amiket leírtam, csak később jutottak eszembe, meg az is, hogy mennyire fáradt szoktam lenni 1-1 vele töltött nap után.
2019. ápr. 22. 20:10
 17/33 anonim ***** válasza:
97%

Utolsó válaszoló vagyok. Azt még hozzátenném, hogy az dobja az első követ a kérdezőre, akivel még soha, tini korában sem fordult elő, hogy valamire nagyon szépen kérték, a szívére hallgatva igent mondott, és utána iszonyatosan megbánta. HA egy délutánomat rontom el a meggondolatlanságommal, az a tanulópénz, meg is érdemlem, és atnuloka hibámból. De egy 5 napos nagyon drága utat, ami teljesen másképp alakul, mint ahogy terveztük, ostobaság lenne más érzékenysége miatt elrontani. Mondom ezt úgy, hogy abszolút közel áll hozzám és az élethelyzetemhez a gyerekek lelkivilága.

MÁsrészt lehet, hogy a kérdezőnek és unokatestvérének a nagyzsülei könnyedén állják ezt az utat, de a másik két barátnő családjának ez nem feltétlenül minden évben ismételhető buli. Nekik is van beleszólásuk abba, hogy kivel utaznak együtt, nem?

Minimum furcsa, hogy az anyuka inkább kérdezett meg egy utazási irodás hölgyet arról, hogy jó ötlet lenne-e a kislányának utaznia, mint hogy azon gondolkodott volna el, hogy a három nagylánynak milyen lesz egy 9 éves gyereket pesztrálni 5 napig.

Azt már meg sem említem, hogy nincs az a pénz, amiért a 9 éves kisgyerekemet bárkivel elengedném 5 napos külföldi utazásra.

2019. ápr. 22. 20:15
 18/33 anonim ***** válasza:
97%

Hát ezt nagyon elcseszted. A barátnőidnek mondtad már? Én ha a helyükben lennék, biztos köpni nyelni nem tudnék ha ezt meghallanám. Mert az hagyján, hogy a saját nyaralásodat elrontottad, de az övéket is. Vagy az lesz, hogy ők csinálják a csajos programjukat, te meg bébiszitterkedsz.

Egyébként szerintem beszélj az anyukájával hogy ezt nem gondoltad át, mert őszintén szerintem ő se. Igen, a kislánynak biztos nagyon rosszul fog esni, de egy 9 évesre vigyázni Londonban meg Párizsban nagyon nehéz. Még egy anyának is, akire mondjuk jó esetben hallgat. De te biztos vagy benne, hogy ha azt mondod neki, hogy nem engedheti el a kezedet, hogy nem mozdulhat el mellőled a legnagyobb tömegben, akkor úgy lesz? Tudod meddig tart, hogy eltűnjön a szemed elől? Egyetlen pillanat. Ezt próbáld meg elmondani anyukának, hátha leesik neki, hogy hoppá hoppá, tényleg. A kislánnyal viszont ne számolj ezek után túl baráti viszonyra.

2019. ápr. 22. 20:22
 19/33 piroska és a farkas ***** válasza:
95%
Én igazàból az anyàt nem értem. Mégis hogy gondolta, h 5 napig Veled lesz? Nem érzi, h az neked minden csak nem pihentető, baràtnős nyaralàs? És bocsànat, de azért vannak itthon szép helyek, hadd ne sajnàljak màr egy 9 éves gyereket amiért eddig még nem jutott el Pàrizsba vagy Londonba, majd eljut később. Itt szerintem az a korrekt megoldàs, ha az anyuka kivesz szabit, vagy a nagyi,bha elég fitt, mittudomén, vhogy kipréselnek magukból még egy jegyet, és elmegy az illető is a gyerek miatt, Te pedig úgy nyaralsz és azokkal, ahogyan és akikkel eltervezted. Nincs ebben tapasztalatod, nem neked kellett volna első kérésre tudnod, h ez mivel is jàrna szàmodra. A gyereknek pedig magyaràzza el az anyukàja.
2019. ápr. 22. 20:22
 20/33 anonim ***** válasza:
95%

Anyukának is annyi esze van, mint egy molylepkének. Komolyan nem volt senki más, apuka, nagyszülők, akinek feltűnt volna, hogy valami nem oké?

A te anyukáddal jó a viszonyod? Ha igen, akkor első lépésként neki mond el, hogy barom voltál és most nem tudod, hogy csináld vissza. Kérj segítséget, mert ebből egyedül kimászni nem nagyon fogsz tudni. Menjetek el ketten anyukáddal, mond el hogy hülye voltál, kérj bocsánatot, ez a minimum. Aztán elmondod, hogy nem tudsz vigyázni két idegen ország, turistáktól hemzsegő fővárosában 5 napig egy 9 éves gyerekre, aki addig max kéthavonta egy délutánt volt veled. Ha neked nem megy, akkor pedig ott lesz anyukád, aki olyan nő révén aki már felnevelt minimum 1 gyereket, talán könnyebben megérteti a dolgot a testvérével.

2019. ápr. 22. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!