Orokbe fogado szuleim meghaltak par eve. Viszont a verszerinti szuleim szeretnek tartani velem a kapcsolatot . Holott ok lemondtak rolam. Nem tudom hogy jo otlet e ez?!
A nevelő szüleid felneveltek tisztességgel, akik már meghaltak.
Nem akarom elhinni, hogy 33 éve feléd sem néztek, de most felbukkantak.
Szerintem is találkozz velük, ha már felajánlották nagy kegyesen, és tapasztald ki, mit is akarnak tőled. Nem hinném, hogy 33 év után csak a két szép szemedért keresnek most. 33 év nagy idő. Már csak azért is találkoznék velük, hogy megmutassam, felnőttem nélkülük is.
Mert azt még megértem, ha első jó pár évben nem tudtak a valódi szüleid nevelni, de nekem senki ne mondja, hogy 33 év után jut eszükbe a gyerekük csupán tiszta szeretetből, mert ez szinte kizárt. Mégis azt mondom, ha úgy érzed, találkozz velük. És majd kiderül, hogy először és utoljára, vagy esetleg lehet belőle valami. Nekem nagyon az a gyanúm, hogy akarnak tőled valamit így, hogy már meghaltak a nevelőszüleid. Remélem, helyén lesz az eszed és átlátsz a szitán...
Én is erre gondolnék, hogy akarnak valamit.
Ők számodra gyakorlatilag ismeretlen emberek, nem a valódi szüleid, csak két "donor".
Kérdező, én óvatosságra intenélek.
Egyrészt, nehogy másodszor is csalódj bennük.
Másrészt, lehet, hogy öregek, betegek, és azért jössz nekik kapóra, mert lehet érzelmileg zsarolni, hogy anyukádat, apukádat, ne hagyd ilyen körülmények között, segíts, adj pénzt, fizesd ki a számláikat stb. stb.
Nem tudom, hogyan találtak meg, de én a saját lakásomat (lakcímemet) és családtagjaimat egyelőre óvnám tőlük.
Egy jó tanácsot még hadd mondjak, mint idősebb és tapasztaltabb ember.
Ha belemész a személyes találkozásba, először nyilvános helyen (akár egy parkban, ami senkinek sem kerül pénzbe) találkozzatok.
Figyeld a reakciójukat! Ha nagyon nyálas, "jajj, de szeretlek, jajj de jó, hogy látlak" az NAGYON GYANÚS! Szinte biztos, hogy nem őszinték, hanem valamilyen érdekből akarják fölvenni veled a kapcsolatot.
Az a biztató jel, ha őszintén bocsánatot kérnek, amiért valaha eldobtak maguktól! Ha nem kérnek semmi segítséget tőled, csak azt, hogy máskor is láthassanak, találkozhassanak veled. Ha örülnek annak, hogy normális családod lett. Ha szerényen és tapintatosan viselkednek.
De ha azt mondod, hogy soha nem akarod őket látni, ez is teljesen érthető, és senkinek nincs joga pálcát törnie feletted.
Közben olvastam a 10-es kommentedet.
Háááát, elég erős érv amellett, hogy soha ne akarjon találkozni velük az ember!
Gyűlölet van bennem és szánalom.
Ugyanakkor óriási fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!