Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolnál a kapcsolatotokr...

Mit gondolnál a kapcsolatotokról a férjeddel, ha ezt a kijelentest tenné?

Figyelt kérdés
A kisgyereketek kakis pelusát kizárólag az anyának kell cserélnie, az nem férfinak való.
2019. márc. 23. 20:40
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
80%
43% Nemhiába nincsen nőd..
2019. márc. 23. 23:44
 22/50 Metionin ***** válasza:
92%
Nálunk a gyerek kérdés nem releváns de ha pl. valami házimunkára tenne hasonló kijelentést, elgondolkodnék hogy miért is vagyok önként másvalaki cselédje? Nekem ez fontos szempont volt párválasztáskor, hogy egyenrangúak legyünk és a házimunkát is közösen végezzük. A gyereknevelésnél is ezt tartom normálisnak, közös gyerek = közös felelősség, anno a régimódi alkesz faterom is pelenkázott engem pedig már 70 éves. Egy kakis pelustól undorodik, a p1nától meg nem? Lol.
2019. márc. 24. 00:14
 23/50 anonim ***** válasza:
92%
Kíváncsi vagyok, ha anya jelentené ki előre, hogy nem cserél pelenkát, mert nem bírja a gyomra, az is csak a kakihoz fűződő érzéseit tükrözné az emberek szerint.
2019. márc. 24. 01:12
 24/50 anonim ***** válasza:
93%

"Senki nem élvezetből cserél pelenkát"

És a nőnek élvezet, vagy az nem szempont?

"nyilván ha valamiért muszáj lenne (mert mondjuk az anya császármetszés után lábadozik)"

vagy mert az anya már ötször megcsinálta, és ezek után nem érzi, hogy miért ő lenne a soros...

"Sok férfi nem tud mit kezdeni egy néhány hónapos babával, onnantól kezdenek érdeklődni utána, ha már valamennyire "aktivizálható", tehát legalább egy éves kor környéke."

Ha én nőként vagyok így vele, akkor honnan tudjam, hogy a férfi, akinek gyereket szülök, nem ilyen-e? Mert rácseszne szegény gyerek, ha a születése után derül ki, hogy egyikünk se tud mit kezdeni vele.

2019. márc. 24. 01:14
 25/50 anonim ***** válasza:
62%

Azért a pelenkázást ne hasonlítsuk már az állatok feldolgozásához. Se halat nem kell pucolnod, se tyúkot vágnod, mert ezeket mind megkaphatod "tisztán" a boltban. Akár felboncolva. Van lehetőséged választani. A saját gyermekedet meg el kell látnod, tisztába kell raknod, itt nincs választás. Az apának ugyanúgy dolga megtennie ezt, mint az anyának.

Ez meg egy szr duma, hogy nem férfinak való... Kifogás. Az anyák sem szívesen szagolják, nézik, csomagolják a kakát, de meg kell tenni a gyerekért.

Ez benne van. Amikor az ember gyereket vállal, vállalja azt is, hogy kikaparja alóla az ürüléket, feltakarítja a hányást, kiporszívózza a taknyot az orrából, stb.

Az én férjemnek ez esetben ki tettem volna az ágyra egy melltartót, bugyit, harisnyát, szoknyát, felsőt, sminket, hajpántot - be lehet öltözni akkor anyukának és lehet menni ellátni a saját gyerekét. Igen, erős túlzás, valószínűleg előbb ülnék le vele megbeszélni a dolgot normálisan, de ha egy kevésbé jó pillanatomban találna meg egy ilyen szr dumával, lehet bejátszanám ezt a nőnek öltözőset.

2019. márc. 24. 01:24
 26/50 anonim ***** válasza:
42%
Attól függ, egyébként részt vesz-e a gyerek körüli teendőkben.
2019. márc. 24. 06:56
 27/50 anonim ***** válasza:
25%
Nem zavarna, tudom hogy finnyás. Vannak dolgok, amiktől fizikailag rosszul van, így nálunk evidens, hogy azokat nem ő csinálja- ahogy épp úgy evidens, hogy azokat a dolgokat meg, amiktől én vagyok rosszul, ő csinálja meg és nem én. Mondjuk ő nem ezt mondta volna, hanem azt, hogy ő nem cserél kakis pelust. Ez amúgy pont egy olyan dolog, amiről még a kapcsolat kezdeten beszél az ember, amikor szóba kerülnek a jövővel kapcsolatos kérdések, mint pl házasság, gyermekvállalás, a gyermeknevelés alapelvei. Ha az ember tudj a, hogy a másiknak mondott dologról a véleménye, akkor tud vele kapcsolatban dönteni. Manapság viszont a "majd miattam megváltozik/majd én megnevelem" gondolkodással lépnek bele egy párkapcsolatba, aztán csodálkoznak, hogy mégsem működik.
2019. márc. 24. 07:09
 28/50 anonim ***** válasza:
86%

Közölnem vele, hogy a gyerek kihordàsàn, szülésèn és szoptatásàn kívül minden közös feladat. Nem is szülnèk ilyen felfogásù férfinek.

Persze ha a férfi dolgozik, anya gyesen van, akkor napközben nyilván minden az anya feladata. De munka után illetve hétvégén ő is egész nyugodtan kicserèlheti a pelenkát és a többi feladatban is részt vehet.

A gyerekvàllalàs nem annyiból áll, hogy megcsinàlja és kész. Sok feladat van, amiben mindkét szülőnek ki kell vennie a részét.

2019. márc. 24. 07:25
 29/50 anonim ***** válasza:
20%
20, én is panelben élek, de van hétvégi házunk, és? Szívem joga úgy élni, ahogy akarok, és igen, nálunk van férfi meg női munka. Sajnálom, ha te ezt nem tudod feldolgozni, ettől még a mi házasságunk 23 éve jól működik.
2019. márc. 24. 07:31
 30/50 anonim ***** válasza:
60%
Na most én arra mit szóljak hogy a kerti munkát nálunk a nő végzi ?
2019. márc. 24. 07:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!